Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem na chwilę

Jako facet uważam, że bycie dziewicą w wieku 18+ jest żałosne i godne wyśmiania

Polecane posty

Gość Katrinnnn
Tak tylko zauważmy, że prawdopodobnie ta 'większość', nazwałaby mnie właśnie głupią nastolatką, która nie zważała na nic tylko oddała się swoim zachciankom itp. ;p Zresztą, żyjemy w takim kraju gdzie faceci zaliczają laski i są Bogami, a dziewczyny dzi***mi, które naiwnie się im poddają, dlatego nie można się nawet przyznać do tego, z iloma spało się facetami, no bo tak być nie powinno przecież. Ale to już odrębny temat ;)

Gość mamusiadzidziusia
I na tym polega różnica. Kobiety różnią się od mężczyzn. Świadomość własnej seksualności i zgoda na nią jest żadna. Seks bez miłości może być dobry. Orgazmu bez miłości:) nawet wielokrotny tylko kobieta często liczy że to mężczyznę do czegoś zobowiązuje a tak wcale nie musi być.

Gość jestem na chwilę
Katrinnnn Przecież nie jesteś skazana ani na ten kraj ani na ludzi, którzy tak myślą. Ta "większość" jest znaczną mniejszością na świecie i to właśnie z nimi jest coś bardzo nie halo a nie z Tobą także nie przejmuj się takimi ludźmi, bo nie są tego warci. Nie daj sobie mówić jak masz żyć, bo masz pełne prawo sama o tym decydować o ile nie łamiesz prawa i nie robisz nikomu krzywdy a seks nie jest łamaniem prawda i robieniem komuś krzywdy. Na takiej powiedzmy Skandynawii to 20 latki mają za sobą spokojnie 10 partnerów seksualnych i absolutnie nikt nic złego o nich nie mówi ani nie wyklucza wejścia z taką w poważny związek. Świat jest zupełnie inny niż to wygląda w Polsce.

Gość jestem na chwilę
mamusiadzidziusia Zgadzam się z tym, że kobiety często tak mają, ale nieraz jest tak, że kobieta ma chwilę kiedy potrzebuje po prostu ostrego i porządnego seksu, aby zaspokoić swoje potrzeby seksualne (które z pewnością ma) i w tym przypadku raczej nie obchodzi ją czy dany facet z nią będzie czy nie- wtedy wystarczy tylko pożądanie :) Tak nas stworzyła natura.

Gość fnmsxmnnnaaaa..aa
Wirus może przedostać się przez prezerwatywe, bo jest mniejszych rozmiarów niż plemnik, o wiele mniejszych, a prezerwatywa zbudowana jest z takiego tworzywa, która posiada małe dziurki. Pewnie tego nie wiedziałes. Człowieku mało wiesz o życiu. W dupie byłeś, gowno widziałeś.. są różne rodzaje tabletek, znam dziewczyny, które do teraz walczą z niepłodnością dzięki tym właśnie tabletkom. A i nie jestem jakąś przeciwniczka antykoncepcji, tylko irytuje mnie to co ty piszesz. Podczas seksu zawsze jest jakieś ryzyko zwłaszcza jak nie uprawia się go z zaufaną osobą i nie jest się przygotowanym.

Gość mamusiadzidziusia
Och kobiety potrafią sobie zafundować seks w pojedynkę. To nie problem. Nawet gdy sugerują że interesuje je wyłącznie seks " po" czują się kiepsko. Taka jest smutna prawda. Mam sporo koleżanek i rozmawiamy naprawdę szczerze. Po seksie bez zobowiązań kobiety nawet jak się do tego nie chcą przyznać ( nawet przed sama sobą). Czują się jak szmaty.... Przykre ale to nasza patriarchalna kultura.

Gość mamusiadzidziusia
Wirusy... Ale bzdura. Nie znam łaski, która by zrezygnowała z seksu że strachu przed ewentualnym zarazeniem. Ok młode dziewczyny boją się ciąży, ale pigułka+ prezerwatywa załatwiają sprawę. A jak jesteś w długotrwałym związku i partnerowi trafi się skok w bok? Też można się zarazić....

Gość zxcvbnmlkjhgfdsa
Jak się ciesze, że tu dziś zajrzałam. Uwielbiam ludzi którzy dopowiadają sobie własne teorie do cudzych wypowiedzi. Po pierwsze nie masz prawa twierdzić,że piszę głupoty ponieważ nie wiem gdzie ty się kształciłeś - może zamiast siedzieć na forum dla kobiet zacznij czytać książki, opinie lekarzy itp. Moja wypowiedź była na 100 % prawdziwa ponieważ przyjmij do wiadomości że NIE MA środka zabezpieczającego na 100% przed HIV. Bardzo mi przykro ale tak jest - popytaj lekarzy jak nie wierzysz - gdyby to było takie proste ta choroba by nie istniała. Nawet w tak docenionej przez ciebie prezerwatywie są mikropory w materiale. Ale nieważne... Co do drugiego zarzutu - oczywiście sa pary którym udaje się nie mieć jak to określiłeś "wpadki" - od tego jest antykoncepcja, ale ja nie twierdziłam, że ona wcale nie działa, lecz są UDOWODNIONE ( i to niejednokrotnie ) przypadki, że niestety ona jednak nie zadziałała i co wtedy - dziecko na śmietnik, czy do domu dziecka? Może zostawić tatusiowi? wychowywać samemu? Może zmusić ukochanego do małżeństwa? A może się akurat ułoży - nie twierdze,że nie, różne są sytuację, może dziecko ich połączy... Nie stwierdziłam też,że kobiety się zużywają - samą mnie by to obraziło . Ale czy możesz zaprzeczyć temu że, jak wspomniałam nawet nieświadomie porównują swoich partnerów? Co kto lubi - tobie może to pasować - widocznie wysoko się cenisz. "A już totalnym absurdem jest pogląd, że kobieta, która współżyła z innymi partnerami zanim poznała "tego jedynego" nie jest zdolna do miłości i wierności"Nie stwierdziłam tego !! W swojej poprzedniej wypowiedzi napisałam o sobie , że ja mam zamiar być wierna, czy tym obraziłam wszystkie kobiety? Czy zasugerowałam, że jestem jedyna na świecie? Każda kobieta, nawet taka, która była prostytutką może być wierna. Może rzeczywiście powinnam zamiast myślnika postawić kropkę - mój błąd. Przedstawiłam SWOJE POGLĄDY, do czego mam absolutne prawo - każdy robi jak mu pasuje, jak chce. To ty, w temacie zaatakowałeś poglądy które są zgodne z moimi więc uznałam za stosowne ich bronić. To ty pierwszy obraziłeś mnie i nie tylko mnie, mówiąc o pewnej grupie kobiet, że są godne pożałowania. Jesteś taki tolerancyjny - po prostu cię podziwiam. Mam też do ciebie pytanie, czy ja moją wypowiedzią cię znieważyłam? Nazwałam cię tępym nawiedzonym, żałosnym, tak jak ty mnie nazwałeś później? Nie. Ja nie zgadzam się z Twoimi poglądami ale nie mam zamiaru zabraniać ci tak myśleć - napisałam "twój wybór" - nie narzucam ci swoich poglądów, a przedstawiam swój punkt widzenia - nie używam tryby rozkazującego - ty natomiast tak. Dlatego twoją wypowiedź skierowaną do mnie zostawiam bez komentarza - widocznie jesteś na innym poziomie kultury . Mój drogi - wiem coś o życiu - życie to nie tylko sex, to też uczciwość, przyjaźń, zaufanie, uczucie - niektórym to wystarcza by zbudować silną relację, co nie przeszkadza w żadnym stopniu, by później cieszyć się sexem. Natomiast ciesze się twoją wypowiedzią "Uwierz mi, że nie jesteś normalny i mało który facet chciałby się wiązać z tak pomyloną kobietą." - widocznie inaczej odbieramy pojęcie normalny facet - jeżeli jest on taki jak ty to ciesze się, że się ze mną nie zwiążę - wolę nienormalnego, niezwykłego -jestem pewna , że na naszej planecie, która liczy ponad 7 miliardów ludzi znajdzie się ktoś, kto myśli podobnie jak ja . Nie mam zamiaru wdawać się w dalsze dyskusje to mój pierwszy i ostatni raz, kiedy chcę kłócić się z idiotą. Twoja opinia jest dla mnie tyle warta co zeszłoroczny śnieg - jednak przykro mi,że kultura społeczna niektórych ludzi jest tak niska i nic na to nie można poradzić .

Gość jestem na chwilę
fnmsxmnnnaaaa..aa Jasne, że wiem o mikro otworach w lateksie, bo ksiądz mi o tym powiedział. Zapomniał tylko dodać (tobie zresztą też), że prezerwatywa nie składa się tylko z jednej warty lateksowej tylko wielu- niekiedy nawet setek i tysięcy cieniutkich warstewek, które nakładając się na siebie minimalizują i niwelują te otwory do tego stopnia, że HIV się nie przedostanie. Zresztą pomyśl logicznie, czy gdyby prezerwatywy nie dawały bardzo wysokiego zabezpieczenia przed chorobami to państwa takie jak np. Niemcy czy Holandia legalizowały by prostytucję i pomagając tym samym rozprzestrzeniać się HIV w swoim kraju? mamusiadzidziusia Bo niestety w Polsce każe się kobietom tak myśleć, co jest niedorzeczne i chore.

Gość fnmsxmnnnaaaa..aa
zxcvbnmlkjhgfdsa zgadzam się z tobą w 100%

Gość mamusiadzidziusia
Nikomu się nie karze... To kultura nas tak kształtuje. I podobne podejście panuje w 10 największych kulturach na świecie. Życie.... Wypada się pogodzić. Nie ma innej możliwości. Tu żadne uświadomienie nie pomoże. Wielowiekowa tradycja!

Gość mamusiadzidziusia
Każe!!! Błędy tabletowe....

Gość jestem na chwilę
Chyba cały dzień pisałaś ten komentarz hehe. Napisałem, że jesteś tępa i nawiedzona, bo zrozumiałem, że właśnie tak myślisz, że kobieta się "zużywa", ale jak tak nie jest to ok. Nie będę odnosił do całego komentarza i napiszę w skrócie, bo mam tutaj inne oponentki. Antykoncepcja i prezerwatywy dają zabezpieczenie przed ciążą i HiVem powyżej 95%- moim zdaniem to bardzo wysoki wskaźnik- na pewno wyższy od tego, że mąż nie zostawi cię dla kochanki w wieku 40 lat z dwójką dzieci na karku. Pamiętaj też, że niechcianą ciążę można zawsze usunąć- jest to trudny temat i decyzja, ale czasem jest "dobrym" rozwiązaniem. A tak z ciekawości się spytam: skąd u ciebie pogląd, że jeśli teraz miałabyś w łóżku kogoś to nie byłabyś wierna swojemu mężowi?

Gość nocny marek...
jestem na chwilę zamknij japę, kultury do kobiety :)

Gość jestem na chwilę
A ty dlaczego przegrałeś życie? Pytałem się, czemu nie odp?

Gość zxcvbnmlkjhgfdsa
Taką mam zdolność - szybko piszę i nie sprawia mi to problemów- nie muszę poświęcać na to całego dnia.Napisałam, że nie chcę go porównywać do innych, a to różnica O to mi cały czas chodzi - wierze w ideały. Jeżeli kochałabym go całym sercem, a on byłby w tych sprawach gorszy niż byli, to co ? Mam mieć do niego o to żal, wspominać dawne czasy, czy szukać przygód? - będzie jedynym, będzie najlepszym ;) Aborcja jest dla mnie najgorszą z możliwych zbrodni - to zwykłe zabójstwo tylko że bezbronnego. Chyba lepiej jest już zginąć, niż zabić i żyć z wyrzutami sumienia ...

Gość myślę, że zdanie faceta który
fatyguje się by zakładać tematy na babskim forum, tematy stwierdzające że ktoś jest żałosny i godny wyśmiania, jest mało istotne w życiu 99,99% dziewic powyżej 18 roku życia 1234 gościu, to się wiąż z laską która dziewictwo traciła przed osiemnastką. no co masz za problem? 1234 jednostka zadowolona ze swojego życia, nie potrzebuje wyśmiewać innych i specjalnie interesować się ich światopoglądem. mnie bawią prostytutki, i co? nie latam po forach by innym prezentować swoje myślenie na ich temat. zwyczajnie mam swoje życie, swoje sprawy i nawet jeśli nie akceptuje, to toleruje inne poglądy na życie 1234 no chyba, że jesteś kolejnym zakompleksionym facecikiem (czy też babeczką, bo tutaj różnie bywa) która nie ma w życiu nic ciekawszego do roboty tylko nieudolnie próbować dowalić innym, wzbudzić jakiekolwiek zainteresowanie i usprawiedliwić w oczach innych (a takze własnych) swoje postępowanie. przy takiej opcji ten temat jest całkiem logiczny 1234 tak dla Twojej wiedzy, pisanie tego komentarza zajęło mi jakieś 4 minuty, niektórzy szybko formułują swoje myśli i nie muszą ślęczeć nad tym

Gość myszawsosie
Poniekąd zgadzam się z autorem, iż w Polsce podejście do seksu, a zwłaszcza wobec seksualności kobiet jest chore. Ale bycie dziewicą w wieku 18 lat nie jest żałosne, o ile dziewczyna nie wstrzymuje się na siłę, wbrew sobie z seksem w imię utopijnej ideologii "porządności", która panuje w naszym kraju. Popieram Skandynawię za swobodę seksualną, w której poligamia jest czymś zupełnie normalnym, a nie złym i piętnowanym przez społeczeństwo jak u nas. Lepiej być w wolnym związku lub mieć paru partnerów seksualnych niż być w klasycznym związku i na boku zdradzać drugą połówkę, która żyje w ohydnej obłudzie, fałszu i zakłamaniu w błogiej nieświadomości pod otoczką imitacji wielkiego uczucia i szczęścia. Lojalność i zaufanie to podstawa, bez tego nie ma mowy o cieniu miłości. Jak można łgać i oszukiwać w żywe oczy osobę, którą się ponoć kocha ? Ano NIE można, tej osoby się nie kocha. Zafałszowani ludzie z podwójnym życiem są warci prawdziwej pogardy. :o Był temat o seksualności Polaków: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5512659&start=0

Gość fnmsxmnnnaaaa..aa
Ryzyko zawsze jest zwłaszcza kobiety mają większe prawdopodobieństwo zarażenia niż mężczyźni z racji budowy miejsc intymnych. Po za tym prezerwatywa nie chroni w 100%. Osoba zarażona hiv sama może nawet o tym nie wiedzieć. Wirus ten może nie dawać o sobie znać nawet przez 10 lat, więc nie zdziw się jak za kilka lat okaże się, że jesteś nosicielem.