Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy jest tu ktoś miły

POMÓŻCIE MI PROSZĘ Z ALLEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Jest tu ktoś miły kto mnie oswiecie odnośnie moich wątpliwosci?:(

Gość czego nie wiesz
kobieto

Gość czego nie wiesz
Szybciej kobieto!

a to ja może się zapytam i ktoś będzie na tyle miły, żę odpowie;) mam 2 pytania, po pierwsze co do sprzedaży rzeczy nowych i używanych. Dziś chciałam wystawić kilka rzeczy, w kilku z nich chodziłam z 2, 3 razy więc wystawiłam jako używane, w trzech nie byłam ani razu, kupiłam i powiesiłam w szafie i teraz moje pytanie czy takie rzeczy można uznać za nowe? wiem, że może głupie, ale jeśli nowe to są takie z metkami prosto np.od różnych firm i nowe sprzedaję też ja to potem ktoś będzie mógł mnie oskarżyć o kłamstwo bo od producenta jak kupił nowe to miał w folii z metkami a ode mnie tak naprawdę bez metek i równie dobrze mogła w tych chodzić kilka razy i mu sprzedać:/ jak wtedy traktujecie takie rzeczy? jako nowe czy używane? A drugie pytanie to do cholery niech mi ktoś powie jak to jest z kategoriami sprzedawanych rzeczy, np,sprzedając buty trzeba wybraćkategorię no to wybrałam obuwie damskie i potem botki no i jest też do wyboru rozmiar oraz kolor, uzupełniłam, wystawiłam i zaczęłam szukać butów dla siebie i zaczęło mnie zastaanwiać jak kto jest, żę wystawiając przedmiot można podać tylko takie parametry jak rozmiar i kolor a jak się potem szuka czegoś to jest jeszcze długość wkłądki, wysokość obsaca, rodzaj obcasa itd. to chyba powinno tez być przy wystawianiu no bo jak potem to jest przydzielana do odpowiednich kategorii, przecież chyba ludzie z allegro nie siedzą i sami nie wrzucają odpowiednich butów do odpowiednich kategorri bo to byłoby głupie, jeszcze rodzaj obcasa to by mogli zrobić bo widać na zdjeciu jaki, ale długość wkłądki?:/

Gość Główna nie chrzań
to piszesz, że nowe bez metki. Tak ludzie piszą.

Gość babka z piasku
NIE. Rzecz raz założona jest już rzeczą używaną to już pewnie wiesz.Niestety rzeczy bez metek itp.. też traktuje się niestety jak używane. Zawsze można napisać, że rzeczy nie były noszone ani razu. Jeśli faktycznie są nowe. Jeśli nikt ich nie chce kupić to następnym razem wystaw jako używane. Pisz prawdę i tylko prawdę... Co do butów to nie każdy daje kolor, rodzaj i wysokość obcasa. ale w głównym opisie można przecież napisać Np: "Extra czerwone botki na koturnie rozm. 38" a w parametrach pisze się długość wkładki, z tym też nie większy problem bo wystarczy poszukać w google tabelę rozmiarów butów i zmierzyć but. Wyjdzie ileś tam cm a potem w tabeli rozmiarów sprawdza się jakiemu rozmiarowi odpowiada ( jeśli na butach nie ma rozmiarówki). Z rozmiarówką jest różnie, zwłaszcza przy tych połówkach wkładki wewn. bo są różne np : 38,5 itd...

Gość zgadzam się z tym
ja raz czy 2 zalozone(ale tego wogole nie widac) wystawiam jako nowe bez metki

Gość zgadzam się z tym
klikasz "wiecej parametrow" i wszystko mozesz zaznaczyc

Gość issdsa
Bez metki dajesz jako używane Wpisz sobie cokolwiek z ciuchów i daj wyszukuj tylko używane i się pojawi np. "Torebka nowa z metką!" Ale jest dawana w kategorii używane.

Gość ula której ukradli nick
ja ubrania bez metki traktuję jako używane ,ale wystawić możesz jako nowe bez metki m,różnie ludzie interpretują,sama mam w szafie kupe ciuchów które kupiłam zdarłam metkę i wiszą nie używane ,a metki gdzieś w szufladzie , chyba też wystawię jako nowe :)

Gość issdsa
Więc trochę nie na miejscu dawać ciuchy ze swojej szafy, które niewiadomo ile tam leżały i czy faktycznie nikt w nich nie chodził, dawać do kategorii NOWE :O Skoro naprawdę nowe z metkami są w kategorii UŻYWANE