Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osoba

czy wasze dziecko miało może uczulenie na produkty do kąpieli firmy johnsona ??

Polecane posty

Gość osoba

jak w temacie

Gość jedziemy bambobusem
stara dobra oliwka bambino nie wymagala siegania po amerykanskie wynalazki

Gość osoba
powiem Ci że ja raz użyłam johnsona i od razu mały dostał kropek.. i kupiłam nivea bo ja tez używam .. i do tej pory jestem zadowolona :)

moja coreczka miala wysypke po oliwce Johnsona teraz uzywam zwykłą Bambino

Gość zmęczeni życiem
Johnson uczula strasznie! Precz z tym syfem!

Gość To ciekawe bo ostanio
byłam przez tydzień w Pl i skończył nam sie żel więc kupiłam johnsona fioletowy, ten z lawendą i jak tylko wróciliśmy do domu to zauwazyłam na skórze brzucha córki gęstą wysypkę (różowe kropki) ale pomyślałam że to potówki z podróży, dziecko się może zgrzało w samochodzie . Nigdy czegoś takiego nie miała, nawet w lecie bo jak potówki to na karku . W razie czego odstawiłam to cudo a sama się nim myję . Tu gdzie mieszkam nie ma firmy Johnsons baby , już w latach 90 tych została wycofana , pozostały tylko produkty bebe firmy johnsons .

Mój syn miał uczulenie. Ja też na oliwkę w żelu. Dziwne że nadal to produkują. Dodam, że nigdy wcześniej ani później nic mnie nie uczulało

Gość tffvv
u nas nie krostki ale baaardzo wysuszalo to skore moich dzieci :/

ZWYKŁE oliwki które uważacie za STARE mają NOWE składy i zapychają dzieciom pory powodując różne nieciekawe reakcję .

Gość nie tylko dziecko mialo
probowalam uzyc oliwki , zeby sie nie zmarnowala - i ja takze! w dodatku nie znosze tego zapachu! Omijam szerokim łuki.

Estera0904 nic tam nowego nie mają bo mają parafinę płynną, która faktycznie zapycha, czasem łaskawie wzbogacą witaminą E. Na razie spotkałam się tylko z dwoma oliwkami bez parafiny z samym naturalnymi olejami i są to oliwki HIPP i z Rossmana BabyDream,

Gość tttttttttttttttt
po uzyciu OLIWKI takie czerwone kropki

Gość hh;khk;kh;
na krem na pogode wiatr i mroz.gowno

Gość hh;khk;kh;
my uzywamy babydream wszyskto

A ja jakoś nie jestem przekonana do Babydream, nigdy nie używałam, bo jakoś zraziłam się po tym jak mieli ten płyn do kąpieli skażony;/ Do kąpieli używam Nivea żel łagodny i nie było problemów, a oliwkę Bambino, ale krótko stosowałam oliwkę:) Jak ma troszkę wysuszoną skórę np. na nóżkach to smaruje emolium.

Gość tylko oliwki BAbydream i HiPP
nadaja sie do dzieci poczytajcie skład tej Waszej Bambino:O pochodna ropy na początku w składzie:O sama nie zaaplikowałabym sobie tego świństwa, a co dopiero dziecku:O

na oliwkę obie natychmiast dostawały wysypki na pupie starsza obie wychowały się na polskich produktach oliwce bambino i maściach linomag :D linomag zwłaszcza polecam :)

Gość fruu
ja używam Babydream bo są najłagodniejsze, a co do afery z bakterią to każdej firmie może się coś takiego zdarzyć, ważnie że zareagowali szybko.

najlepsze kosmetyki dla noworodków to hipp;-) i swojego zdania nie zmienię;-)

Gość mirinda7up
syna wysypało od razu po johnsonie, przeszliśmy na hippa i już 2 lata jest ok.

Ja lubię ziajkę :) A johnson faktycznie często uczula. mój syn- który nie miał problemu z wysypkami dosłownie po niczym na taki lawendowy balsam zareagował wysypką. Kuzynki syn po tym samym miał problemy. Koleżanka wyrzuciła cały zestaw z tej serii.

Gość gość
MEGA WYSYPKA PO JOHNSONIE LUDZIE NIE KUPUJCIE TEGO!! Moja 3 miesięczna Córcia teraz tak cierpi!! Nie polecam, dermatolog i pediatra mówią, że 90% ich pacjentów uczula!!!

Gość gość
Skoro tak uczula to kto to kupuje?

Gość gość
Moją uczulało właśnie Bambino.Dziecko dostało takiej czerwonej skóry że się wystraszyłam.Wyglądało jak poparzone

Gość gość
Dla maluszków najlepsze są apteczne, takie z parafiną. Moja córa ma 23 miesiące i od początku używaliśmy Oilan, teraz MediDerm emulsja do kąpieli (całkiem tani). Dobre płyny ma też Nivea. I żadnych oliwek! Jak były jakieś problemy skórne, to mąką ziemniaczana, nadmanganian potasu do kąpieli, na pupkę linomag zielony lub Alantan maść. Dodam, że jesteśmy rodziną alergików. A najgorsze są chyba produkty SKarb Matki - śmierdzą jak skoncentrowany płyn do płukania tkanin.

Gość gość
a oliwka to nic innego jak parafina płynna + zapach ;) czasem jakiś stabilizator, emulgator itp.