Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gochacorocha

Dziewczyny w co ubieracie swoje 7 letnie córki?

Polecane posty

Gość gochacorocha

Wasze córeczki lubia jeszcze bluzki z motywami bajkowymi (kitty,ksiązniczki,myszka minnie itp) czy raczej kupujecie im bluzeczki bardziej jak dla nastolatek? moja lubi jeszcze jakies tam Peppy czy Kitty na ubraniach,ja juz pomału mam dość tych aplikacji na bluzkach,ale coraz mniej takich ciuchów w sklepie.Na rozmiar 122-128 sa juz ciuchy jak na dorosła kobietę tylko w wersji mini.

Moja jeszcze nie ma 7 lat ale uwazam ze nie powinnas malej zakazywac ubierania sie w.bluzkii z.ksiezniczkami. to jeszcze dziecko i pozwol jej byc dzieckiem. A w sklepach tez przesadzaja i masz racje wiele ubran dla dzieci jest jak dla doroslych tylko rozmiar mniejszy. Jak podrosnie to samo jej przejdzie.

Ale siedmioletnia dziewczynka to nie nastolatka więc po co jej ubrania jak dla młodzieży? Skoro lubi motywy z bajek niech to nosi. W końcu i jej się to znudzi. To naprawdę jeszcze mały brzdąc i czerpie pewnie sporą frajdę z takiego ubioru :)

Gość moja ma skonczone 6 lat
Nie ma wiele ubranek z kitty czy pony a pewnie by się z nich cieszyła bo lubi te bajki, ale ja najczesciej kupuje w H&M i ma sporo ciuszków albo gladkich albo takich z motywem smiesznego króliczka czy myszki. http://szafka.pl/c1008717-sukienka-hm-z-kroliczkiem.html coś w takim stylu. Taką sukienkę jej kupilam ostatnio na wyprzedaży za 30 zł. Ślicznie w niej wygląda.

Gość Mama Dagi
Mona nachetniej ubieralaby sie we wszystko co jest z kotem;) lubi tez kwiatki, serduszka, kolory... Nie kupuje jej rzeczy imitujacych ciuchy doroslych bo na to ma czas, chociaz ma w swojej garderobie troche rzeczy wygladajacych na powazne, np czarna tiulowa sukienke, kolekcje szarych ciuchow w szare kwiaty, suknie w panterke - ale poki jest mala kupuje jej rzeczy kolorowe i dzieciece bo dzisiaj dzieciaki tak szybko dorastajs ze juz w wieku 10 lat moga jej sie takie dzieciece szmatki znudzic. Moja lubi Minnie, Daisy wiec jak spotkam to kupuje zeby miala radosc, na szczescie te postaci z klasyki disneya sa i w wiekszych rozmiarach nawet na nastolatke. Nie kupuje jej tych blyszczacych i neonowych rzeczy bo to nie moj styl wiec nie chce takiego ubieania wpajac malej - chociaz jak kiedys zechce to i tak zalozy ;) ale poki mam jako taka kontrole nad tym w co sie ubiera to dbam o to aby wygladala jak dziecko:)

Nie ubieram dzieci w hello kity, w zadne kucyki Pony, w zadne barbie Mają ubranka albo z innymi wzorkami przez siebie wybranymi,albo bez obrazków,zazwyczaj albo sportowe albo dzieciece ubrania unisex (czyli bez podzialu na plec ,zarowno nadają sie dla chlopczyka jak i dziewczynki)

raczej ubierałam Mysz w jednobarwne ciuchy i stonowane miała gdzies około zerówki fazę na róż i wszystko było hello kitty pony winxy i temu podobne bzdety ale jak poszła do szkoły i w szkole powiedzieli że lepiej nie szalec bo to szkoła a nie bal to jakos samo przeszło

Gość A podobno toksyczna
podobno toksyczna niezle ci sie powodzi, a tu prosze, ubranka unisex coby kazde dziecko moglo pochodzic:O jednak nielatwo miec tyle pociech co?

Gość popajoja
ja proponuje zeby juz zaczela chodzic w mini i na szpilakch noo coz takie czasy !

Nigdy w zyciu na kafe nie pisalam o moim statusie majątkowym,wiec to ze niezle mi sie powodzi to twoj osobnisty domysł :) Choc jakby nawet zarabiala pensje premiera to nie ubieralabym zwlaszcza male dzieciaki w same firmowki, bo po co?dla szpanu? phhiii, mnie szpan nie kręci. Zadbane i czyste i wugodne ubranka sie liczą a nie pierwszorzednie metka .Najdrozsze to nie oznaczają najlepszych

Gość mama dwóch dziewczynek
nie mam dziecka siedmioletniego, ale nie widzę nic złego w aplikacjach bajkowych na ciuszkach nawet większych dzieci. Moja mała jest fanką minnie i ma mnóstwo ciuszków z myszką, łącznie z bielizną i kurtką. A starsza, rocznikowo 11-latka, ma w szafie sporo "dorosłych" tunik, sukienek, a tu ostatnio na zakupach wybrała koszulkę z angry birds i torbę z minnie właśnie. Kolekcja wiosenna w reserved np. obfituje w bajkowe aplikacje, w h&m też smerfy, koniki pony...

Moje dzieci sa w tak rozroznicowanym wieku ,ze nie ma bata aby po sobie ciuszki nosily ,ktores po kims to jest wrecz awykonalne,w gwoli scislosci...jakos wybiorczo czytasz,zwlaszcza moje wpisy,ktore nie widnieją na forum ,a te ktore widnieją ( znaczna roznica wiekowa dzieci) to juz po co wziąc to pod uwage?

Mi osobiście bardziej podobają się ubrania stonowane, bez tych śmiesznych kreskówkowych postaci. Ale myślę, ze siedmioletnie dziecko ma prawo już trochę decydować o tym, w co chce się ubierać. Jeśli jest to dostosowane do jego wieku to czemu mu na to nie pozwolić? Oczywiście dobrze jest urozmaicać szafę dziecka, nie wypychać jej po brzegi księżniczkami i kucami. Ale skoro maluchowi tak dużo radości sprawia założenie bluzki z motywem z ulubionej bajki to nie widzę powodu, zeby mu tego zakazywać. Bo niby w imię czego? Dobrego gustu? To są tylko dzieciaki, którym gust zmieni się jeszcze wiele razy. Zresztą dwie czy trzy bluzki w odcieniu świńskiego różu czy z jakimś tandetnym dodatkiem jeszcze nikomu nie zaszkodziły ;)

Gość Vinia
Moja ma 8 lat i uważam że nic złego w tym nie ma ubierać Hello Kitty czy Pony ,córka uwielbia i chętnie takie jej kupuję to jest dziecko a w sumie nawet nie raz widze nastolatki i mają ciuszek z bajkowymi postaciami .Córka ma swój gust i nie mogę za bardzo się wtrącać bo to co ja jej wybiorę to zawsze jest żle a to co ona lub tata to sie podoba i jest zadowolona :) wklejam kilka zdjęć dla autorki ,córka ma jeszcze wiele innych ciekawych ubranek z Hello Kitty i bardzo ładnie w nich wygląda ale niestety zdjęć więcej nie mam http://pokazywarka.pl/efyzq0/

Gość gochacorocha
ale ja własnie kupuje jej te bajkowe bluzki z barbie,minnie itp dlatego napisałam ze mam pomału dośc :-) w zadnym wypadku jej nie zakazuję tego itp ,przeciwnie jak cos fajnego zobacze z minnie czy pony to wiem ze córka bedzie sie cieszyła i bedzie w tym chodzić i jej kupuję.Pisałam tylko ze mało jest takich ubranek na 128,od tego rozmiaru zaczynają się ubrania dla "starych-malenkich".

Gość pełnabuia
Kiedys zabierałam córke na każde zakupy, ale stwierdziłam że to nie ma sensu . Kolorowe aplikacje z reklam, przyciągają wszystkie dzieci i po co kupywać bluzeczke za 80 zł jeżeli można kupić 2 bluzeczki bez aplkacji, bez firmy, ale z bardzo dobrego materiału . Moja mała ciągnęła mnie tam gdzie widziała Hello Kitty i wszystko (Skarpety, buty, piórniki, jakies bloki, gry, bluzki , sukienki, plecak itd) Nawet spinki i gumki do włosów potrafiła znaleść... Ale kiedy zobaczyła reklame ,,mikrofalówki , różowej z Hello Kitty'' powiedzieliśmy dość, 300 zł na sprzęt do zabawy dziecka... Wode z mózgu robią tym dzieciom;/

Gość pełnabuia
Kiedys zabierałam córke na każde zakupy, ale stwierdziłam że to nie ma sensu . Kolorowe aplikacje z reklam, przyciągają wszystkie dzieci i po co kupywać bluzeczke za 80 zł jeżeli można kupić 2 bluzeczki bez aplkacji, bez firmy, ale z bardzo dobrego materiału . Moja mała ciągnęła mnie tam gdzie widziała Hello Kitty i wszystko (Skarpety, buty, piórniki, jakies bloki, gry, bluzki , sukienki, plecak itd) Nawet spinki i gumki do włosów potrafiła znaleść... Ale kiedy zobaczyła reklame ,,mikrofalówki , różowej z Hello Kitty'' powiedzieliśmy dość, 300 zł na sprzęt do zabawy dziecka... Wode z mózgu robią tym dzieciom;/

Gość rafciu
Angry Birds Film (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://d8x.pl/r/xzFangry-birds-film >>>http://d8x.pl/r/xzFangry-birds-film >>>http://d8x.pl/r/xzFangry-birds-film Filmowa animowana wersja najpopularniejszej gry ostatnich lat. Do tej pory grę „Angry Birds” ściągnęło ponad dwa miliardy użytkowników na całym świecie, a w każdym miesiącu gra w nią ok. 60 milionów ludzi. Film zabierze nas na egzotyczną wyspę zamieszkaną przez szczęśliwe kolorowe ptaki-nieloty. Na rajskiej wyspie żyją jednak także ptasi outsiderzy - temperamentny Red, szybki jak wiatr Chuck i nieco wybuchowy Bomb. Idylliczny krajobraz wyspy przerywa przybycie tajemniczych zielonych świnek... Angry Birds nadlatują!

Gość gość
Moja córka ma 6,5 roku a już od dość dawna (od poprzedniego sezonu wakacyjnego) nie wkłada bluzek z takimi aplikacjami. Obawiałabym się że koleżanki by ją wyśmiały.

Gość rafciu
Angry Birds Film (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://d8x.pl/r/xzFangry-birds-film >>>http://d8x.pl/r/xzFangry-birds-film >>>http://d8x.pl/r/xzFangry-birds-film Filmowa animowana wersja najpopularniejszej gry ostatnich lat. Do tej pory grę „Angry Birds” ściągnęło ponad dwa miliardy użytkowników na całym świecie, a w każdym miesiącu gra w nią ok. 60 milionów ludzi. Film zabierze nas na egzotyczną wyspę zamieszkaną przez szczęśliwe kolorowe ptaki-nieloty. Na rajskiej wyspie żyją jednak także ptasi outsiderzy - temperamentny Red, szybki jak wiatr Chuck i nieco wybuchowy Bomb. Idylliczny krajobraz wyspy przerywa przybycie tajemniczych zielonych świnek... Angry Birds nadlatują!

Gość rasalgul

Gość gość
W ubrania z polskiego sklepu PSOTY :) Piękne kolory i super materiały :)