Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (Kama)pp

W jakim wieku zaczęłyście pić kawe regularnie ?

Polecane posty

Gość (Kama)pp

Bo moja koleżanka ma 17 lat i mówi że jak nie wypije kawy rano, to później usypia na stojąco... Ja też mam 17 lat i kawy nie pije wcale.

Gość wysoka i szczupla
od 22 chyba

Gość moze sie wypowiem
nie pamiętam dokladnie kiedy, ale wiem że chodziłam wtedy do liceum, do 1 albo 2 klasy, bo w 3 klasie już nalogowo pilam kawe

Regularnie? Na studiach (czyli 19-20 lat). Wczeniej od czasu do czasu.

Gość fdfrgr
12 lat

Gość ja późno tzn tak 24-26 lat
ale teraz 4-3 kawy dziennie takie siekiery lubie mocna kawe wyraźne przyprawy

Ja musze sie przyznac , ze nie wiem kiedy ale nie wczesniej niz w wieku 20 lat. Pije kawe tylko rano 2 filizanki i czasem jedna po poludniu ale tej przewaznie nie dopijam :-P

Gość lubię kawę :)
zaczęłam ją pić gdy poszłam do pracy ( czyli po maturze) piję dla przyjemności niestety ;) nie jestem prawdziwym kawoszem gdyż piję bez cukru ale za to z mlekiem rano zawsze sypaną w pacy rozpuszczalną a popołudniu w domu zależy :)

Gość omffg
A "prawdziwi kawosze" piją z cukrem? :o

Gość coffeeeeeeee
regularnie zaczelam pic gdzies tak w wieku 16 albo 17 lat. pije zawsze rano, potem po obiedzie, potem po poludniu i wieczorem :) rozpuszczalna tylko albo zbozowa :)

Gość dziś na pomarańczowo
21. zaczęłam się wtedy odchudzać i wymyśliłam, że skoro nie mogę jeść słodyczy, to sprawię sobie małą przyjemność w postaci kawy z chudym mlekiem i słodzikiem. wtedy piłam jedną dziennie, w ramach poprawienia nastroju/zaspokojenia potrzeby czegoś słodkiego (czasami kawę zastępowałam rozgazowaną colą light). minęło 8 lat i wypijam 4-6 mocnych kaw dziennie, co mi zdecydowanie nie służy.

Gość anusiaaa:-)
Mam 22 lata i nienawidze kawy...od zawsze jej zapach przyprawia mnie o odruchy wymiotne.

nie piję kawy, nie dlatego, ze nie lubię, a nie lubi moje serce :) W ogóle unikam kofeiny, jak mogę.

Gość hgdfds
chyba 17

20 r. ż. a uzależniona tak gdzieś od 22 r. ż. i zawsze się dziwiłam, jak kooleżanki piły już w gim:O a w liceum miałam uzależnioną koleżankę:O tak jak ja teraz reagowała, jak nie wypiła wcześnie to zdychała cały dzień

To ja jakaś dziwna jestem, 11 lat piję kawę i mogę nie wypić rano a i tak żyję. Nie mam problemu... Nie wiem, u mnie to kwestia smaku o poranku. wstaję, jadę do pracy i dopiero sobie robię kawkę z ekspresu. Porządną, mocną, z mlekiem :) Do tego papieros i mam przepis na śniadanie idealne.

Gość eribiks mroczna wercia
mam 23,5 i nie pije kawy, w życiu wypiłam może 46 RAZY nie aamkowalo mi. ale nie uważam by kawa Była tak niezdrowa i zbombie.która tu przesadza

Gość eribiks mroczna wercia
Mialo byc 4 - 6 a nie 46. Kawa jest fuj i zawsze popijam sokiem

Gość raflezja
Mam 32 lata i nie piję w ogóle kawy! W życiu wypiłam dwa razy cappucino i raz jakąś rozpuszczalną ale z wielką ilością mleka, cukru i jeszcze z lodami w środku :D Ale i tak mi nie smakowało. Nie lubię ani zapachu, ani smaku kawy. Nie lubię nawet cukierków kawowych, lodów, ciast czy ciastek. Nawet tiramisu do mnie nie przemawia. A kawa zbożowa to największy koszmar mojego dzieciństwa, nienawiść do niej pochodzi jeszcze z przedszkola. Chyba jakaś dziwna jestem :p Ale żyję i daję radę. Jak mi się trafi wyjątkowo trudny dzień, po wyjątkowo trudnej nocy to na nogi stawia mnie pepsi albo red bull (ale ten drugi to już całkowicie sporadycznie, ze dwa razy w roku).

W tym roku kończę 22 i nie pije w zasadzie kawy.. Może raz w miesiącu gdzieś przypadkiem wypije. Myślę że to przez to, że u mnie w domu pije się tylko herbate. Kawy nikt nie pije.. :p więc nawet nie ma tego w domu nigdy. Zresztą herbaty już też nie pije, chyba że zielona.

Ja tez nie jestem kawoszem. Pije kawe albo z expresu albo rozpuszczalna z mlekiem i cukrem.

Gość Panadol
Ja zacząłem w XX w.

Gość zupelnie niepotrzebnie
zaczelam pic po czterdziestce i troche sie uzaleznilam. Pije tylko w domu, z wlasnego expressu, tylko jednen gatunek. ZALUJE Albo przestana produkowac ta kawe, ale popsuje mi sie maszyna. innego wyjscia jak narazie nie widze ;-)

Ja zaczęłam pić regularnie pod koniec pierwszej klasy liceum... W trzeciej stwierdziłam, że to bez sensu i przestałam. Teraz piję sporadycznie, w kawiarni, dla smaku i towarzystwa. Wolę zieloną herbatę.

Gość lubię kawę :)
podobno prawdziwi kawosze ( cokolwiek to znaczy :) ) piją gorzką i czarną - nie dla mnie :(

Nie piję w ogóle na szczęście, dla mnie jest po prostu niedobra.