Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mona.M0

WITAMINY dla kobiet ciężarnych

Polecane posty

Gość Mona.M0

Jestem w 18 tygodniu ciąży i biorę tylko od poczatku kwas foliowy , lekarz nie zapisał mi żadnych innych witamin? czy to normalne ? Czy sama powinnam bez zaleceń cos stosować?? Czy któraś z Was nic nie zażywała tak jak ja??

Gość Izabelka......... ...:)
pełno tu co chwilke takich tematów. Przeciez lekarz nie musi Ci nic zapisywac, ale powinien coś polecić. Mi moja gin. poleciła prenatal i niby powinno sie go brac codziennie ale ja biore co drugi dzień.Prenatal clasic

Gość Mona.M0
Dziękuję bardzo! :)

Gość Nie każda kobieta
w ciąży stosuje witaminy. Możesz jakieś sobie kupić zwłaszcza, że nie ma sezonu na świeże warzywa, owoce. Ja biorę prenatal.

Gość malinowa_malina
ja nie bralam nic.zadnych witamin. poza kwasem foliowym przez pierwsze 3 miesiace.

Gość jpmdwjad
Moj gin kaze brac dopiero jak morfologia sie pogarsza,za to cala ciaze folik i magnez

Co lekarz to opinia, niby jeśli morfologia jest ok to nie trzeba, jednak warto łykać omega 3-6-9 i witaminy. Jest to stan odmienny i tak też trzeba traktować swój organizm. Jeśli chodzi o witaminy to z doswiadzcenia moge Ci polecić http://www.vitaklub.pl/new-life/ bardzo dobrze przyswajalne a odradzam Pharmaton Matruelle, nie da się ich strawić... Po każdej kapsułce rzyganko.

Gość Mona.M0
Dzieki Wam bardzo, jestem pierworódką i nie mam w tym doświadczenia a bardzo polegam na moim gin który powiedział żę narazie nie muszę, ale macie rację to mi nie zaszkodzi. Dziekuję z polecenia leków

Gość arabellaka
Jak gin mowi,ze nie musisz to nie bierz! znaczy,ze masz dobra morfologie, nie trzeba brac witamin bez potrzeby! widocznie jesz dobrze tzn.dostarczac organizmowi witaminek z owocow, warzyw,czy miesa itp. nie faszeruj si lekami.

Jest różnica między suplementami a lekami. Są mikroelementy które nie występują w przeciętnej diecie i nie ma ich w rozpisie morfologicznym a są niezbędne do prawidłowego rozwoju płodu.

Gość arabellaka
"a bardzo polegam na moim gin który powiedział żę narazie nie muszę" wydaje Mi si,ze jesli gin tak powiedzial,to zna jej wyniki badan i wie,czy jest potrzeba czy nie. Mam dwojke zdrowych dzieciaczkow,a branie suplemtnow-to kwas foliowy w I tymestrze. moj gin uwazal,ze przy dobrych wynikach nie ma sensu brac suplmentow. pozdrawiam.

Gość Kamila1525
Moja gin wspomniala mi o kwasie foliowym ale ja biore Vitaminer dla kobiet w ciazy.

Gość Bądź sobą
ja brałam femibion natal 2 od 13tc chyba :P bierzesz do końca karmienia piersią teoretycznie... ;) nie musisz brac wtedy samego kwasu, bo jest w tych witaminach kwas

Gość aja bralam maternę
nie wiem czy to jeszcze jest:D