Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grudniowa mam nadzieje ;)

Grudniówki 2013- ktoś się stara jak ja ?:)

Polecane posty

Hej przyszłe mamusie- chciałam zapytac czy któraś z was stara sie tak jak my o dzidziusia i liczy na to , ze uda sie jej właśnie niedlugo ujrzec te 2 upragnione kreseczki?:) Bardzo chciałabym urodzić jeszcze w tym roku i to właśnie w grudniu bo mam juz jedno dziecko, ktore dokladnie w grudniu bedzie mialo 2 urodziny i fajnie by bylo jakby sie udalo miec ta rowna 2 letnia roznice ;)

Gość Anielicaaaaaaa
Ja planuję, dzisiaj mój 8 dc więc w weekend zamierzamy już z mężem działać, początkowo nie chciałam grudniowego dzidziusia, no ale nie ważne kiedy się urodzi, ważny żeby było zdrowe, zresztą wątpie, że uda nam się za pierwszym cyklem.

Gość Agulka 23 Lata
Hej ja właśnie zaczynam się starać mam za sobą ciąże obumarłą aktualnie jestem w trakcie drugiej miesiączki po której wybieram się do lekarza który zadecyduję o tym czy możemy zacząć na ostatniej wizycie powiedział że po 2 miesiączce będziemy mogli zacząć więc liczę na to że nic się w ty temacie nie zmieniło i będziemy ponownie zaczynać staranka :) dziś mój 2 dc :) zamówiłam już sobie testy owulacyjne i ciążowe na allegro :) mogę się do was przyłączyć ?

Gość sliwkawkompocie
Ja wlasnie.zaczelam 11 cykl staran, 2gi z clo. Dzis mam 6 dc, w poniedzialek ide na monitoring. Poprzednim razem na usg nie bylo widac zadnego pecherzyka dominujacego...

Grudzień nie jest taki zły ;) Wiem, ze to koncowka roku ale naprawde te pierwsze miesiace i tak spedza sie wiekszosc czas domu i wychodzi tylko na krotkie spacerki . Damy rade i w grudniu;) Ja urodzilam 2 lata temu synka 7 grudnia :) Teraz jesli by sie udalo wiele dni w roznicy terminu bym nie miala;) Trzymam za was kciuki dziewczyny ! Oby nam sie udalo

Agulka oczywiscie - witamy Cie serdecznie.

a stosujecie jakieś wspomagacze ? ja biorę oeparol piję siemię i oczywiście kwas foliowy no a w trakcie starań robię testy owulacyjne mój M piję witaminę C 1000 taką do rozpuszczania

Ja w sobote mialam zastrzyk z Ovitrelle, wczoraj dzialania zgodnie z zaleceniem lekarza i pozostaje czekac... Mysle ze po Świetach bede testowac.

Gość Anielicaaaaaaa
Ja nie stosuję, żadnych wspomagaczy, to nasze pierwsze starania o pierwsze dziecko, jedyne co to łykam kwas foliowy,

Anielicaaaaaaa najważniejsze to wszystko na luzie :) a testy owu robisz czy na razie próbujesz bez niczego tylko kwas foliowy ? :)

mała56 a ile Twój M ma plemników zdolnych do zapłodnienia mój 8 % mnie się wydawało że tylko ale w klinice nam powiedzieli że wyniki są dobre

Hej dziewczyny!Ja zaczynam staranka w tym tygodniu. Tez jestem po ciazy obumarlej, mialam termin na lipiec 2013 ale niestety :( To moj drugi cykl po zabiegu i gin dal juz zielone swiatlo wiec zaczynamy :) :) :)

Gość Anielicaaaaaaa
NIe robie testów owu, ale cykle mam regularne co 31 dni i wydaje mi się, że wiem kiedy mi owu wypada bo mam straszne kłucia jajników.

My robilismy ogolne badanie nasienia i z niego wynika ze ma 52 % prawidlowo ruchomych i 43% o prawidlowej budowie.

Gość sliwkawkompocie
Mala 56 - tak mam zdiagnozowany zespol policystycznych jajnikow, mialam badania hormonow i na tej podstawie biore leki, oprocz clo jeszcze bromocorn i luteine. Moj M mial badane nasienie profilaktycznie - cale szczescie u niego wyniki sa nawet odrobine lepsze niz srednia. Ty pewnie tez masz cos zdiagnozowane?

fingo30 witaj ja miałam termin na 31 sierpień aktualnie jestem w trakcie drugiej miesiączki od ciąży obumarłej i też mam nadzieję na zielone światełko ze strony lekarza :) jak długo staraliście się o pierwszą ciążę ? my 8 cykli

Gość sliwkawkompocie
Do mala 56 dopiero doczytalam stopke. Czyli jedziemy na tym samym wozku. Poza tym tez mam 25 lat...

To witam w klubie PCOwiczek:) u mnie zdiagnozowano to jak mialam 19 lat.

przebadaliśmy się od a do z, bardziej stawiam na psychikę, bardzo chciałam przeszłam załamanie, depresję, prawie do rozwodu doprowadziłam, przez 3 lata praktycznie nic innego nie chodziło mi po głowie, potem wrzuciłam na luz, dostałam awans w pracy i zajęłam się swoimi sprawami, odżyliśmy z mężem i się udało w najmniej oczekiwanym momencie :)

o pierwsze dziecko nie staralismy sie bo to byla wpadka ;) Ale mielismy zamiar starac sie na kolejny nowy rok wiec i tak sie bardzo ucieszylismy. A teraz dopiero startujemy ze staraniem o drugiego dzidziusia tak by udalo nam sie zmiescic z terminem grudzien 2013;) Jesli sie nie uda to bedziemy starac sie nadal az do 2 kreseczek:) Dziewczyny jeszcze raz wszystkim zycze powodzenia w staraniach obysmy juz w tym topiku wspolnie pozostaly wszystkie :* Kwas foliowy zazywam od poczatku lutego:) Wiec juz 2 miesiac - chociaz slyszalam ze powinno sie juz od 3 miesiecy przed staraniem o dzidziusia ale w koncu wpadki sie tez zdarzaja mamusie dopiero zaczynaja brac kwas kiedy dowiaduja sie ze sa w ciazy i tez nic sie nie dzieje:)