Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grudniowa mam nadzieje ;)

Grudniówki 2013- ktoś się stara jak ja ?:)

Polecane posty

Gość natasza mamciaa
Moim zdaniem to głupota by specjalnie starać się o dziecko które ma być urodzone w grudniu. Będzie miało praktycznie roczną przepaść za niektórymi dziecmi w szkole. Lepiej miej dziecko ze stycznia niż z grudnia... co innego wpadka, ale specjalnie. :O Moja kolezanka ma dziecko z połowy grudnia, już w grupie 2 przedszkolaków mówi o przepaści pomiedzy nim a kolegami z marca czerwca.

Gość bokiiiii,.,.
no tak tyle że 2 tyg i będzie już ciepło a rodząc w listopadzie masz przed sobą 4 szare miesiące, nie widzisz różnicy?

Gość ech.................
gdyby tak każdy podchodził do tematu to dzieci rodziłyby się od stycznia do sierpnia :/ co za debilizmy wygadujecie...aż słabo się robi..idźcie się pożalić na inny temat sfrustrowane baby

Gość Anielicaaaaaaa
Tez się zastanawiałam, czy grudzień to dobry miesiac, ale co mi tam, ważne zeby dziecko było zdrowe, a różnica wieku będzie tylko widoczna w przedszkolu, w szkole juz tego tak nie widać:) Ja mam koleżankę z 31 Grudnia super osóbka:)

Gość grudzien to piekny miesiąc
magiczny czas święta gwiazdka mikołajki. Każdy czeka na grudzień. Mnie się źle kojarzy listopad, ale to tylko moje odczucie. Uważam ze glupio to jest urodzić się 29 lutego. Cała reszta dat jest fajna.

Gość Anielicaaaaaaa
dokładnie, fajnie będzie mieć takiego małego okruszka na święta:) Listopad jest dla mnie bardziej smutnym miesiacem niż grudzień.

dla mnie miesiąć nie ma znaczenia. jedyne co mnie przeraża to duży brzuszek, opuchnięte nogi i upały ;) witam serdecznie też się staramy :D za 2 dni zaczynam dni płodne :D

Gość wiktorowooo
Witam. Chciałam z mężem aby dzieciątko było z nami w Grudniu. Jednak potoczyło sie tak, ze nie planowaliśmy a mamy na wrzesien termin :) Jakiś wypadek przy pracy, ale i tak sie bardzo cieszymy.POZDRAWIAM.

no to miła niespodzianka :) fajnie bo jeszcze zdążysz na sezon spacerowy :)

Gość Anielicaaaaaaa
I jak tam dziewczyny, jakieś dobre wieści? Ja mam dzisiaj 14 dc, wczoraj był pierwszy boboseks, jutro powtórka i tak co dwa dni przez jakiś tydzień:), ciekawe czy się uda...

Hej, u mnie pozostaje czekanie, @ powinnam dostac zaraz po Swietach.

u mnie też wczoraj było prokreacyjne przytulanko :D było z rana więc dziś też się postaramy ;) i to by było na tyle bo dziś już 15 dc. moja @ ma być ok. 11 kwietnia... nie wytrzymam....

Wytrzymasz, ja juz mam za soba 11 takich cykli, widze ze dzialasz tez na innym topiku:)

jestem tak podekscytowana że działam w trzech topikach :D

Tez chodzilam taka nakrecona na poczatku staran. Ale po kilku miesiacach jak wiekszosc zachodzila a ja nie to coz przyszla zalamka i na cafe nie zagladalam przez dwa czy trzy miesiace.

11 cykli to długo... to ma być twoje pierwsze dziecko? nie wiem co oznaczają te wyniki w twojej stopce?

Tak staramy sie o pierwsze. Winiki meza wskazuja na slabe wartosci nasienia-o ile plemniki sa ruchliwe jako tako to spora czesc jest patologiczna czyli uszkodzona a liczna tych prawidlowo zbudowanych jest ponizej normy.

....przykro mi ze macie takie problemy.... ale są szanse na naturalne poczęcie? czy może myślicie już o in vitro? albo innej metodzie? przepraszam ze tak dopytuję ale jestem zupełnie zielona a obaw mam spoto na tym etapie.... to okropne że jest tyle niechcianych, przerywanych ciąż gdy np Wy tak bardzo pragniecie dzieciątka :( przepraszam ze tak smucę, mam nadzieję że ty się dobrze trzymasz?

Sa dni dobre, kiedy radze sobie calkiem niezle a sa miesiace zalamki kiedy placze calymi dniami. Myle ze szanse na naturalne poczecie jakies sa-15 kwietnia robimy powtorne badania nasienia i jesli beda dobre to czeka mnie laparoskopia a jesli nadal kiepskie to inseminacja. A Ty ile masz lat?

ja mam 24 lata. mam nadzieję że Wam się uda :) a jak już się uda to radosć będzie ogromna a dzidziuś będzie się miał najlepiej na świecie :D nie wiem czy jesteś wierząca - ja jestem wspomnę Cię na modlitwie.

Gość Anielicaaaaaaa
Nezumi - moja następna @ tez ma być 11 kwietnia :) ale mam nadzieje, że jej nie będzie, dzisiaj mój 15 dc w sobotę były przytulaski i dzisiaj tez mam zamiar powtórzyć :) Powodzenia dziewczyny - bedzie dobrze - trzeba być dobrej myśli...

Gość Anielicaaaaaaa
Nezumi - moja następna @ tez ma być 11 kwietnia :) ale mam nadzieje, że jej nie będzie, dzisiaj mój 15 dc w sobotę były przytulaski i dzisiaj tez mam zamiar powtórzyć :) Powodzenia dziewczyny - bedzie dobrze - trzeba być dobrej myśli...

Anielica widzę że mamy identyczny cykl bo ja też dziś mam 15 dc, moje przytualski były w piątek i w niedizelę rano, dziś też jak się uda (mąż pracuje do 22 w domu jest przed 23 więc zmęcznie nie raz wygrywa...) w takim razie razem mamy nadzieję że 11 kwietnia nic się nie wydarzy :p dołacz do nas - zaczernij się najlepiej. w kupie raźniej ! :D

Czyli masz też cykle 31 dniowe tak jak ja :) dzisiaj mam kłucia w jajnikach więc to chyba oznaka owulki :) a rano miałam gęsty bardzo przejżysty śluz wiec to chyba dobrze wróży. Jak soboe przypomne jak się to robiło to się zaczerni,

no z tymi cyklami to nie dokońca tak jest... raz mam 31 raz 26 raz 36. ostani był bardzo długi właśnie 36 ale średnio mi wychodzi 30-31 zależy od tego jak przebiega cykl - jak mam dużo stresu to mi się wydłuża...

robiłam wszsytkie możliwe kalkulatory dostępne w sieci i wyszło że właśnie teraz mam dni płodne :D co do bólu owulacyjnego - ciężko mi go rozpoznać.

Ja mam cykle zawsze równe ok 30-31 dni kiedyś miałam rozregulowane ale od ponad roku już mam równiuteńkie, ból owulacyjny czuje co miesiac więc to musi być to, a według kalendarzy owulka powinna mi wypaść 28.03 wiec za 3 dni, ale działam już, licząc że plemniki mojego mają długą żywotność:) to nasz pierwszy cykl starań o pierwszego dzidziusia:)

u mnie też pierwszy cykl starań o pierwszego dzidziusia. jak Wasze samopoczucie? bo u nas jeste jakoś dziwnie, zupełnie inaczej. widzę że mąż się stresuje, ja też się czuję jakoś nieswojo. co z Wami????