Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biedna mama z Polski

Jestem biedna. Zrobicie dla mnie paczkę? :D

Polecane posty

Temat może i prowokacja, ale prawdy w tym dużo. Tyle się mówi w telewizji o ludziach biednych, chorych. Te wielkie zbiórki, orkiestra, 1 % podatku... a porównajcie sobie ile to jest ten 1% podatku od osoby, któa zarabia 2 czy 3 tys zł a ile od takiej co ma 20-50 tys na miesiąc... przecież to jest żałosne. Aktorzy reklamujący te zbiórki.. szkoda, ze zamiast tego nie oddadzą połowy swojej kasy, politycy, albo taki Solorz i inni najbogatsi w Polsce. Jakby przeznaczali chociaż częśc swojej wypłaty za szczytne cele to nie umierałoby tyle ludzi. A tak biedna starownika wrzuca złotówkę na WOŚP, jakiś nastolatek wrzuci z 5 zł... to ejst hańba jakaś. I potem sie chwalą ile zebrali a taki milioner tyle nosi w kieszeni jak do warzywniaka idzie. Żałosna Polska. Prędzej biedny czy średni pomoze potrzebującemu i mu kupi bułkę za jedne z ostatnich pieniędzy a taki "bogacz" święta krowa jeszcze wyśmieje chorego, biedniejszego, starego... a idźcie z tym swoim bogactwem. Jak jesteście skapcy i uważacie, ze innym się nie należy bo tyle się tego nachapaliście, na pewno uczciwie ;]. jak najgorzej takim życzę, zebyscie pozdychali szybko.

U mnie tez tak jest,raz jest lepiej a raz gorzej,ale jakos do przodu sie brnie :) Zreszta pieniadz to rzecz nabyta,nie jest to cos do czego za wszelka cene w zyciu daze, jak dla mnie licza sie inne wartosci.

Gość o boże boże bożenko
ja mma kase, ale z jakiej ---- może i kasę masz, ale to chyba nie twoja zasługa, boś wyjątkowo tępa dzida... z dwojga złego wolałabym już zostać żebrakiem 🖐️

Lodowata Lady Hehe:) A mi się udało samej zrobić makaron, i smakował mi. Ale za leniwa jestem i idę łatwiejszą drogą kupną gotowego:). Inne wartości są jak najbardziej najważniejsze. Pieniądze też są ważne w życiu,ale jednak nie można też postradać przy nich zmysłów i zgubić inne cenne wartości.

Gość a ja mam kasę ale...
Dlatego napisałam-na przyzwoitym poziomie-ani dużo ani mało,po prostu akurat :)

Gość do dfq
sorry ale jak mozna zyczyc komus zeby zdechl,bo mu sie udalo. ciekawe jaka ty bys byla gdyby tobie tak sie udalo. rozdawalabys biednym?to gratuluje,swoim bogactwem bys sie nie nacieszyla. zreszta co to za obowiazek oddawac swoje pieniadze innym,bo jaktobiektos nie da to ma zdechnac?

Gość tak sooobie myślę że...
może od razu Ci zrobić przelew na konto? :D

Gość BIEDNI NIE POWINNI MIEĆ DZIECI
Osoby naprawdę biedne czyli te żyjące w skrajnej nędzy nie powinny mieć dzieci!!! A kto moim zdaniem na takim poziomie żyje? Osoby które nie mają pracy, które nawet na bochenek chleba nie mają,ci którzy nie mają gdzie mieszkać lub mieszkają w 6 osób na 18mkw. Tacy ludzie naprawdę nie POWINNI MIEĆ DZIECI. Ale to co opisała autorka w pierwszym poście,to tak żyją normalne przeciętne polskie rodziny.

Gość lilijowa łodzial
moje finanse sa rozne...raz mnie stac raz nie,czyli wiode srednie zycie, czesto pomagalam, ale przestalam bo ludzie zulacy bardzo czesto sie do tego przywiazywali:o liczyli na to, tak wlasnie ludzi nauczyli. Tez mysle ze czlowiek szanujacy sie BIEDNY wstydzi sie prosic o pomoc, wiem to po osobach dobrze mi znanych, i moga liczyc na paczke ode mnie, ale tylko znane osoby gdzie znam sytuacje materialna. Wszystkim ludziom ktorzy prosza o pomoc obcych ludzi radze sie udac po parlament:D tam ich STAC na podarunki:)

Kiedyś koleżanka zaproponowała kanapki Pani która siedziała i ,,żebrała'' z malutkim dzieckiem. Odmówiła,bo powiedziała,że interesują ją tylko pieniądze i sama kupi. W takich chwilach zawsze najbardziej szkoda jest dziecka.

To ja mialam taka sytuacje,ze stal pan pod sklepem i odrazu bylo widac,ze jest pewnie bezdomny czy cos,bo to widac,ale nie klamal nie owijal w bawelne poprostu poprosil mnie o zlotowke bo tyle mu do wina zabraklo,tak mi powiedzial dalam mu ta zlotowke,wrocilam sie do sklepu i kupilam jeszcze 5 bulek,dalam mu je i powiedzialam ze to na zagryche,myslalam ze po stopach bedzie mnie calowal eheheh :P

Gość gsdsgf;osfs
bardziej pomoze biedny biednemu niz bogaty biednemu taka racja... to jest prowokacja i kazdy o tym wie ale czytajac posty tej co ma kase to mi jest zal ludzi ktorzy sa z jej otoczenia. Nie daj Boze sie noga powinie znajomemu i co powie jestes udacznikiem nie pomoge ci. Nie kazdy jest biedny bo nie pracuje albo bo jest leniem... ile jest rodzin w pl ktore zarabiaja normalnie pracuja i mama wielkie gowno ? ale tak dosc ze bogata to jeszcze cholernie inteligentna- potrafi tylko obrazac i negowac ludzi ale podac pomocna dlon to juz trudno.

Gość hngfthb
ale dzieci sie fajnie robilo

malenstwo77 Bardzo chętnie:D hngfthb Najczęstszy komentarz:) Nie jestem za posiadaniem gromadki,jeżeli z kasą jest ciężko,to fakt. Gdy wiem,że nie dam rady z drugim/trzecim dzieckiem,nie decyduję się(chociaż życie płata różne figle). Ale są sytuacje gdzie rodzice mają jedno dziecko,albo dwoje dzieci bo wiodło im się w miarę dobrze. Aż nagle nadchodzi taki okres,że stan finansowy się pogarsza(a znam taki przypadek). Są rożne sytuacje,i zanim coś napiszemy to dajmy tej osobie coś powiedzieć o sobie,niż skreślić z góry na początku. Nie możemy ot tak kogoś oceniać,nie znając jego sytuacji.

Gość a ja mam kase i mam gdzies
niskie biedoty

Gość co wy ludzie widzicie w
pieniadze szczescia ne daja ale jak ich nie ma to jest jakos tak... hujowo :( ja tam dae do tego zeby miec wiecej kasy bo lubie miec pieniadze lubie zakupy, fajne ciuchy, dobre jedzenie , restauracje itp. Nie chce byc zlosliwa ale wy sie tutaj tylko pocieszacie :(

Gość Jestem w ciąży 12 tydzień
Ja jestem w sytuacji że nie pracuje(co to jest sobie dorabiać 300zł w miesiacu)? Pracuje tylko mąż za 2500 miesięcznie. Jestem super szczęśliwa! Bo będziemy mieli nowego członka rodziny:) praca potem sie znajdzie, a kasy starczy na skromne życie i wyjazd w 2014 na wakacje, bo w te z wielkim brzuchem to sie nie rusze.

Gość dlaczego robicie dzieci
skoro was nie stac?

Gość dlaczego robicie dzieci
dlaczeg?

Gość kdjjdjd
Ja do biednych ludzi nic nie mam ale gardze tymi ktorzy biede klepia i im to odpowiada,nie robia nic aby polepszyc swoj los