Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tymianek111

Przyszłe mamy - planujące dziecko Z ROCZNIKA 2014

Polecane posty

Gość Westa i Hestia
Zmęczona;P - superowo!;)))))))))))) U mnie trochę gorzej - w pon 21 wczoraj 20 dziś 23....czyli stoi w miejscu... brzuchol mocno boli...

Gość Westa i Hestia
boję się, żeby to nie była ciążą pozamaciczna....

Gość gość
Dziewczyny a to nie za duzy przyrost? Pieciokrotnie sie podwyzszyla beta od poniedzialku. Zmeczona26

Gość gość
Westa powtorz bete w piatek wtedy juz powinno byc bardziej czytelne. A ktory dzien cyklu masz?

Gość Westa i Hestia
Zmęczona -> kurcze, nie zwróciłam uwagi że aż taki duży - na pewno musisz pogadać z ginem - bo to faktycznie spory przyrost - ale bez nerwów - bo mimo, że może to oznaczać kłopoty - to również bardzo radosną nowinę: bliźniaki;) ja mam dziś 28dc (14 dpo)

Gość Westa i Hestia
ja się dzisiaj też wybieram...niech się pogapi co się dzieje...

Zmęczona - myślę, że nie masz czym się martwić, super, że przyrost jest:) Bliźniaki nie wykluczone :D Jurto pewnie dostane okres :( Śluz dziś jest leciutko zabarwiony... No nic, nowy cykl się rozpocznie, nowe nadzieje nowe starania...

Zmeczona nie denerwuj sie ja tez mialam duzy przyrost mi z 250 po 2 dnia wzroslo do 2580 wiec tez duzo a jest ciaza prawidlowo rozwijajaca sie. gorzej by bylo gdyby byl maly przyrost. Oszczedzaj sie i badz dobrej mysli.

zmęczona ---> super!!! Ale wieści!!! oby tak dale:-) zazdroszczę, ale tak z całego serca bardzo pozytywnie!!!! :-) A u mnie coś dziwnego się dzieje. Miesiączka tak jak pisałam spóźniła się o 2 dni. Przyszła plamieniem późnym wieczorem w niedzielę. Poniedziałek miałam typowe krwawienie, wczoraj już słabsze, a dzisiaj tylko już plamienie i pewnie na tym się skończy. Zawsze miałam dłuższe i obfitsze miesiączki. Zrobiłam jeszcze wczoraj test - wyszedł negatywny. Chcę iść z tym problemem do ginekologa tylko zastanawiam się czy iść do mojej, czy już od razu do specjalisty, który zajmuje się też niepłodnością.

Gość Westa i Hestia
-> Zmęczona - masz taką grupę kibiców, że po prostu musi być dobrze:P -> Kambel - trzymam kciuki, żeby wszystko się ładnie oczyściło -> jesteś super dzielna.

Zmęczona na pewno będzie dobrze :) ważne że beta rośnie:) do mnie dziś lekarz dzwonił ze mam się wstawiać do szpitala, bo dodatkowo podczas sikania bądź gdy mam się załatwić czuje krótki dość silny ból po lewej stronie. Westia i Hestia trzymam kciuki oby wszystko się wyjaśniło i było wszystko dobrze :)

Witam!! Dziś odebrałam wynik bety mam 96. Martwie się że mało.Nie wiem czy to ma wplyw na badanie ale nie bylam na czczo. Zjadłam śniadanie bo zupełnie zapomniałam..;) roztargnienie

Gość Westa i Hestia
a który dc i dpo no i jakie dlugie masz cykle?;)

Wydaje mi się ze jest ok bo to wczesna ciąża. Ja po 5 dniach po spodziewanej @ miałam 96 a 2 dni po tym już 350

Gość Westa i Hestia
mieścisz się w normach na 4 - 5 tydzień:P - więc gratulacje! jeśli chcesz się dodatkowo uspokoić to powtórz badanie za 2-3 dni i sprawdź ile/ czy przyrasta. Powodzenia!;)

Gość gość
Juz po wizycie. Nic jeszcze nie widac na usg. Gin powiedziala ze jak beta kolo 1000/1200 to wtedy cos na usg mozna zobaczyc juz. Dalej mam brac d*phaston 2x1 tabletka. W piatek isc na bete jeszcze i po niedzieli. Mam duzo lezec nie meczyc sie. Plamienie moze wystepowac mam nie denerwowac sie poki nie ma krwi jest dobrze. Na wizyte za jakies 2/3 tyg przyjsc jak nic sie nie bedzie dzialo. Zmeczona26

Zmęczona, patija... bardzo się cieszę;-) Kambel... Co z tym szpitalem?

Witam Was kochane.Powoli wracam do życia i na forum.Jeszcze dwa cykle i możemy znowu starac się o dziecko.Czytałam Was często lecz nie miałam ochoty na pisanie.Wszystkim,które juz zaciążyły gratuluję.Zmęczona26 za Ciebie szczególnie trzymam kciuki.Martwię się Kambel jej ostrymi bólami i tą beta.Ja miałam jeszcze do tego brązowe plamienia.

Gość Anjaaana
Zmeczona ale masz te plamienia dalej?? brąozwe czy jaśniejsze? mocno??no bo ja tez włsnie mam dzisiaj takie ale moje to chyba @:(

Gość Westa i Hestia
Zmęczona -> to będziemy teraz razem czekać na wzrost...;) Ja właśnie wróciłam od gina, więc streszczam co usłyszałam: beta się podwaja - i owszem - ale dopiero po terminie spodziewanej miesiączki - także wcześniej mogą się różne rzeczy dziać. Stąd moimi pomiarami od pon do środy (26-28 dc) mam się nie przejmować. Poziom ok. 20 nie jest jednoznaczny - być może zaszłam w ciążę a być może nie - nie wiadomo jeszcze. Mam się uzbroić w cierpliwość, poczekać tydzień - i jeśli nie dostanę wtedy @ to dopiero znowu test i iść na betę. No i mam nie świrować:)

Gość Westa i Hestia
w ogóle to dość śmiesznie było, bo mam kilka siniaków od pobrań (w zgięciu każdej z rąk i na jednej dłoni (bo mi pobierali z niestandardowego miejsca) i się śmiał ginekolog, że niedługo to będę cała w siniakach,i ludzie pomyślą, że mnie mąż bije;))))))))))) ) A poza tym powiedziała, że mam powiększone endometrium więc niby nadzieja jest ale różnie może być;)

ja też dziś robiłam badania - 5dc: FSH - 9,48 (norma 3,85 - 8,78) LH - 4,71 (norma 2,12 - 10,89) idealnie powinno być 1:1, a u mnie wychodzi 2:1 Znacie się na stosunku LH - FSH?

Gość Anjaaana
W. i H. to faktycznie wcześnie jeszcze jeśli to Twój 28 dc-o ile dobrze zrozumiałam, ale mam nadzieje że będzie stosunkowo wzrastać powodzonka:)

Gość Westa i Hestia
Anjaaana->dzięki;P - też mam taką nadzieję. A Ty na kiedy masz termin @ bo Cię nie widzę w tabelce?;)

Gość Westa i Hestia
makatka03-> nie znam się niestety :(

Gość Westa i Hestia
makatka03-> nie znam się niestety :(

Gość wystraszona27
ja akurat na LH i FSH też się nie znam :)), ale niedoczynność szybko zdiagnozuję ;) Dziewczyny, musimy uczyć się cierpliwości :)- trzymam kciuki. Oby termin @ szybko minął i nie pojawiła się wam przez 9 miesięcy :)