Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona przyszła mama

Po jakiego ch. wymyślają przepisy do becikowego że trzeba do 10 tc iśc do gina

Polecane posty

Gość wkurzona przyszła mama

a jak dzwonie po przychodniach to mi proponują terminy na czerwiec albo lipiec!??? Poj. kraj :-o

Gość powiedziala co wiedziala
Ale paranoja,a jak ktos do tego czasu nie wie cze jest w ciazy? to tez zasilku tego pozal sie Boze nie dostanie? Ja np. o ciazy dowiedzialam sie dopiero gdy bylam w 13 tygodniu i co gdyby taka sytuacja miala miejsce w Polsce to kobieta pozbawiona jest becikowego? No porabany ten kraj i to zdrowo,no ale moze nie sam kraj tylko debile na stolkach.

Gość b.e.a.t.a
Mysle ze po to, zeby utrudnic zycie ciezarnym.

Gość z mężem nie bo on wraca
Pewnie ze powiedziałam i pytam pani w rejestracji co mam zrobić a ona do mnie że zawsze mogę iśc prywatnie. Noż k! wiem ze moge ale podobno mam zagwarantowaną opiekę medyczną z NFZ więc chciałąm z niej skorzystać skoro wymagają odemnie dbania o siebie w ciąży i badań lekarskich od 10 tygodnia to niech mi to zapewnią!

sory nikc z innego tematu to ja autorka tego, wkurzona autorka.

Gość edwedwd
Zgadza się. To jest chore. Na szczęście lekarze mają tego świadomość i mi - choć miałam dokukenty na wizyty od 7t.c. - lekarz wypisał zaświadczenie bez sprawdzania w papierach dar. A nie chodziłam do niego dopiero od 3 miesiąca ciąży i przenosiłam dokumenty.

Gość Kajaka54
Pewnie to jest tylko dla kobiet które świadomie planowaly dziecko i codziennie robią testy a te które wpadły to juz nic nie mają...

Nie przesadzacie? Większość kobiet dowiaduje się o ciąży ok 6 tygodnia. Jak się spóźnia okres. test kosztuje 10 zł. A te warunki są dla kobiet które by cała ciążę do lekarza nie szły bo po co.

Świadomie planowałam i codziennie robiłam testy i co z tego? Jak terminu nie ma!

miarka ja mam teraz 5 tydzień, w czerwcu będe miała jakiś 16! Co ma test do tego ze system sam sobie zaprzecza?!

A do kilku przychodni dzwoniłaś? Bo czasem jest faktycznie tak, ze czeka się na wizytę kilka tygodni. Ale ja znam przynajmniej 4 przychodnie w których takiego problemu nie ma

Gość jakieś dziwne jesteście :O
To jest dla INTELIGENTNYCH KOBIET A NIE PATOLOGII! Jak można nie wiedzieć że jest się w ciąży???? to chyba trzeba chlać dzień i noc :O bo normalna kobieta po braku miesiączki się zorientuje-czyli koło 3tc! druga jest koło 7tc i co jak można nie zauważyć braku dwóch okresów?

Gość b.e.a.t.a
Nie kazda kobieta ma regularne cykle, czasem naprawde nietrudno przeoczyc ten 10 tydzien ciazy.

Jakoś nie wierzę, że w żadnej okolicznej przychodni cie nie przyjmą. Możesz też iść prywatnie żeby pierwsza wizyta była wcześniej. A potem chodzić na nfz

10 tydzień to już dwa okresy których nie było. Trzeba się bardzo starać żeby je przegapić.

Są przyszpitalne przychodnie gdzie wizyta jest w dniu zapisu-tylko trzeba swoje odstać. nie wierzę,że nie ma u ciebie ani jednej przychodni z terminami :O podaj nazwę miasta to ci znajdę termin.

Gość do 4 dzwonilam wiem że jest
jeszcze 2 ginów w przychodniach niedaleko ale oni nie mają USG! dają skierowanie na USG i czeka się potem meisiac na termin albo i dlużej w innej przychodni wiec chrzanie takich ginów. Bylam raz u jednego z nich bo chcialam si,ę dowiedzieć czy nie mam torbieli to mi powiedzial ze na piękne oczy tego mi nie powie a usg nie ma. Co to za lekarz bez USG?

to podaj nazwę miasta,to ci ustalę termin. chyba,że tylko tak klepiesz bzdury z nudów :O

Gość b.e.a.t.a
Miarka - jak masz nieregularny okres, co 30-40 dni, a w porywach co 60, to wlasnie ok 10 tygodnia ciazy zaczynasz dopiero cos podejrzewac. Ja mialam kiedys takie cykle zanim zaszlam w pierwsza ciaze.

Gość beautysss
no bez przesady, ostatnio dzwonilam do pierwszej z brzegu przygchodni na fundusz gdzie jest ginekolog-wizyta na drugi dzien...tyle w temacie:D

ale na tą pierwszą wizytę to chyba możesz iść bez usg, prawda? Będziesz miała wpis o wizycie w karcie ciąży a później lekarza zmienisz

Gość cholera jasna no
u mnie na nfz trzeba do gine czekac ok 2 tyg, ale i tak chodze prywatnie. Opieka zdrowotna w Polsce jest do dupy i nie wiem za co my te podatki płacimy.

Gość onabezogona29
potwierdzam, na NFZ nie ma problemu z terminami.

Gość do 4 dzwonilam wiem że jest
dzieki sama sobie poradze. Mieszkam w dużym mieście i takich rpzychodni z d. jest co krok a w nich sprzętu nie ma a lekarze sami z pierwszych list pt odradzany lekarz. Dzwoniłam do 3 przychodni przyszpitalnych bo chciałam mieć gina ze szpitala w którym będę rodzić, ale nie ma szans na takiego. Nie rozumiem idei tych ginów w przychodniach bez sprzętu. Zapisalam się prywatnie do takiego co do niego potem pójdę w czerwcu na NFZ. Ten system mnie rozwala. Jak chce lekarza ze szpitala to najpierw idę do konowala w przychodni, bez usg i on zapisuje sobie ze byłam u niego na wizycie ale niestety USG nie zrobi bo nie ma ale da skierownaie, potem czekam kilka tyg na USG, potem z wynikami wracam do konowała a potem i tak zmieniam lekarza na tego ze szpitala. Jakby to nie moglo być proste.

Gość no i dobrze
Ktora normalna kobieta do 10 tc nie idzie do lekarza! I co za normalna kobieta na poczatku ciazy interesuje sie becikowym???? I to tym tysiacem...Tyle to ja wydalam na lekarza i labolat. w pierwszym trymestrze...

Gość cholera jasna no
no i dobrze - tysiac zł wydałaś na lekarza i labolat w pierwsyzm trymestrze? to ile ty za tego gina płacisz? a poza tym becikowe sie nalezy i tyle. i tak jest marne, aż wstyd! w innych krajach jest o wiele więcej. poza tym nie wsyztskie kobiety do 10 t.c wiedza , ze sa w ciąży. moja koleznaka ma bardzo nieregularny okres, czasem i 40 dni nie ma, a o ciązy dowiedziała sie podczas rutynowej wizyty u ginekologa w 12 t.c. więc nie pierdol o "normalnych kobietach"

chodzi o monitorowanie tych wszystkich patologicznych pind co później rodzą chore albo uposledzone dzieci bo wolały chlać i ćpać zamiast iść do lekarza i zadbać o dziecko bo taka jak nie chciała chodzić do lekarza w ciąży to nie dostanie potem tysiaka na wódkę tak sie wydaje pomysłodawcom tego przepisu ale w praktyce wygląda to tak że dostaje się zaświadczenie że kobieta chodziła do lekarza za kasę a lekarza nikt nie skontroluje czy rzeczywiście prowadził ciążę czy nie

Gość prawdaaaAaAA
to na pierwsza wizyte idz prywatnie to az tak duzo nie kosztuje ja tam wolalam cala chodzic prywatnie bo wiadomo inna opieka. idz na pierwsza prywatnie a potem szukaj moze sie cos znajdzie ale to dziwne ze jako kobieta w ciazy musisz tyle czekac

Beata okres co 60 dni? no wybacz ale to NIE JEST NORMALNE! To jest oznaką jakichś problemów i należy iść do lekarza,zbadać hormony i przyjmować leki na regulację. jeśli o to NIE dbałaś to jesteś nieodpowiedzialna.