Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i zgłupiałam :/

jak to jest z tą cytryną do glukozy przy krzywej cukrowej?

Polecane posty

ile z Was miało cytrynę w glukozie i jakie wyszły wyniki a ile z Was nie miało cytryny? Podobno kwas askorbinowy obniża poziom cukru i jest zabronione dolewanie soku z cytryny do glukozy. Kto wie lepiej? pani w laboratorium(zakaz cytryn) czy lekarz(dodać cytryne)? :D

Gość olk
Tylko po co ci ta cytryna ,ja tez naczytałam się głupot i miałam jazdę że mnie zemdli,zwymiotuje ale poszłam na badania i cytryny nie dodawałam i wcale mnie nie zemdliło ,nie było mi niedobrze nic absolutnie wcale ta glukoza nie jest taka ohydna ,jest do przeżycia .

Ja nie dodawałam cytryny bo nie widziałam takiej potrzeby :D Po prostu słodki napój :) Ale widziałam raz jak dziewczyna właśnie wyciskała sobie cytrynę przy pielęgniarce w laboratorium, więc najwyraźniej można było (Luxmed).

Gość olk
znaczy mi pani w laboratorium tez powiedziała że mogę dodać cytrynę z tym ze ja sama nie chciałam ,laboratorium w przychodni ale panie z Bruss .

A mi dwie panie z lab poradziły, ze mam koniecznie przyjść z cytryną, bo 75mg ciężko wypić bez. No więc wzięłam, wcisnęły mi, zalały chłodną wodą i wypiłam jak lemoniadę. Nie było mi kompletnie nic. Wynik po 2h wzorcowy, więc tego się trzymam.

olk chyba masz problem z czytaniem ze zrozumieniem :o pytam się jaki wpływ ma cytryna i czy ktoś coś wie ze cytryny nie można dodawać do glukozy ! nie pytam sie o smak glukozy, jak nie masz upierdliwa babo nic w temacie do powiedzenia to po co się wypowiadasz!

Ja za pierwszym razem zemdlałam :D Za drugim razem dano mi radę by pomijać glukozę zwykłą woda lub dodać trochę cytryny.A że nie chciałam paradować jak głupia z cytryną i się cackać sama ze sobą to popijałam wodę i był luzik.

A ja dodawałam cytrynę z resztą babka w lab zaraz zapytała czy mam i mi wycisnęła więc nie sądzę żeby to miało wpływ na wyniki a jak czekałam za wynikiem przyszła dziewczyna która zaraz po wypiciu glukozy (nie wiem czy z cytryną czy bez) pobiegła do wc i zwymiotowała. Więc każdy organizm różnie reaguje ja uważam, że lepiej zabrać ze sobą nie zaszkodzi a nóż pomoże i nie trzeba będzie powtarzać badania.

Gość olk
Upierdliwa babo ,ja Ciebie obrażam chyba nie ,człowiek chce pomóc a ty się prujesz dla mnie nażryj sie cytryny to zobaczysz jaki będziesz miała wynik ,i w dodatki jesteś pusta bo po co ci ta cytryna ja nie dla zabicia smaku ,gdy by to nie był problem dla Ciebie to wychlałabyś tą glukozę bez cytryny dla dobra swojego bo wówczas wyniki będą miarodajne .

Gość Bądź sobą
ja z ledwością wypiłam glukozę, potem plułam sobie w brodę, że nie wzięłam cytryny, raczej nie ma wpływu, ale gdzie ucha nie przyłożysz usłyszysz co innego :]

Gość Bądź sobą
Milka mi kazali wypić chyba w 20 minut, piłam godzinę, gdy chciałam przyspieszyć tępo to prawie lądowałam w wc..

Gość Bądź sobą
Następnego razu nie będzie, ale każdemu radzę zabrać :) a i dla mnie było przesłodkie, a słodkie WPIERDALAŁAM wręcz :)

Gość kalafiorowa
mi lekarka powiedziała ze lepiej nie dawac cytryny, bo nie jest dokonca zbadane czy ma wpływ na wynik czy nie. ja po czytaniu wszystkich opini byłam przerazona jak miałam isc to pic, a tu okazało się ze wcale nie było tak zle:) tyle ze ja miałam ta mniejsza dawke, do przezycia bez cytryny:)

Gość Bebilon pepti 1
mierzą przed, to one to mieeszają

ile płaciłyscie za to badanie? i ile pobrań miałyście?

Gość mama majowa:)
jakiś czas temu miałam takie badanie i położna, która wypisywała skierowanie powiedziała, że mogę wcisnąć cytrynę. Pani z laboratorium zabroniła i kazała wypić bez żadnych dodatków typu cytryna,limetka. jak się okazało wcale nie jest to jakieś straszne, mi ta glukoza nawet smakowała:)

Gość mama majowa:)
ja za badanie nie płaciłam nic, gdyż miałam skierowanie od położnej i robiłam w laboratorium w tym samym szpitalu. pobrań miałam 3. na czczo, godzinę po wypiciu i 2 h po wypiciu

Gość co za bzdury..................
kubek z przygotowana glukoza nalezy wypic w ciagu 5 min.Jak mozna pic godz......... co za bzdura i jak tu a wynik ma byc miarodajny grrr.Niestety ale nie kazdy lubi pic to dziadostwo