Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alabamamamam

oddział endo - jak dostać skierowanie

Polecane posty

Gość Alabamamamam

witam was! może od początku: leczę się endokrynologicznie od kilku lat, miałam w wieku 18 lat zdiagnozowane PCO, bardzo wysoki poziom m.inn. kortyzolu i progesteronu, brałam leki było lepiej, ale od jakiegos czasu znów czuę ze się cos dzieje. od strony ginekologicznej jest ok. torbielki znikneły, miesiaczki regularne ale znów zaczeły mi rosnąć wszędzie włoski, zaczełam tyć, i zaczął mi się powiększać guzek na tarczycy. byłam u endokrynologa na biopsji pół roku temu, wyszła ok, prosiłam lekarkę o skierowanie na badania hormonów ale ona stwierdziła ze nie ma potrzeby. nie przemawia za nią nawet to ze ostatnie dokładne badania miałam 5 lata temu, a teraz czuję ze cos sie dzieje. jade na nastepną kontrolę w kwietniu i chodzi o to żeby jej cos naściemniać zeby dała mi te skierowania na badania albo nawet do szpitala gdzie by mi wszystko porobili dokładnie. jakies pomysły????? nie jestem nawiedzoną nastolatką która dla zwrócenia uwagi chce do szpitala trafić. nie mam mozliwości zmiany lekarza bo u nie w miejscowosci nie ma endo więc musze dojeżdzac na wizyte a tam na NFZ jest tylko jeden, a prywatnie zeby jezdzić nie po prostu nie stać. dzieki za pomoc z góry.

badzanie hormonów tarczycy jest płatne , nie musisz mieć skierowania .Koszt to około 40 -60 zł ,zależy gdzie. Na badanie TSH skierowanie da Ci nawet rodzinny a prywatnie koszt w granicach 20 zł.