Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dosc siedzenia z dzieckiem

od kwietnia wracam do pracy, moje dziecko bedzie mialo wtedy 4 miesiace

Polecane posty

ni odstawiam dziecka w kat:O A co ojciec to nie rodzic?

nie bede sie wdawac w zadne klotnie

Nie sądze ze temat to prowokacja.Niech kazdy robi to co za sluszne, lub do czego zostal przymuszony z osobistych powodów Tez do pracy baardzo szybko wrocilam po porodzie,nie czulam z tym sie zle Niech kazda matka robi tak jak jej odpowiada

Toksyczna ja wlasnie to przekazalam - kazdy ma wybor, kazdy uwaza ze jego wybor i decyzje sa najlepsze. I o to chodzi wlasnie.

Gość a co po 2 miesiącach?
Ojciec to rodzic,ale opiekunka już nie :O a potem żłobek, przywiązywanie do krzeseł,łożek itp. żal dziecka bo ono na świat się nie pchało. szkoda że własna matka go nie chce i ma dość :O gdyby to było starsze dziecko to bym ci przyklasnęła,ale takie maleństwo które instynktownie potrzebuje mamy? teraz dopiero zaczyna się robić fajne. twój wybór,ale dziecka żal że tak trafiło :(

Ja jestem zdania szczęśliwa matka, to szczęśliwe dziecko:) Sama szybko oddałam dziecko do żłobka. Ale wiem ze zrobiłam dobrze.

przywiazywanie do krzesel? Wybacz, ale nie slyszalam o takim czyms, jakas nowa afera byla. Moj zlobek jest obok mojej pracy nad ktorym mam nadzor, poza tym pracuje w nim siostra meza wiec dziecko bedzie mialo dobra opieke.

A gdzie to dziecko przywiązuje do krzeseł? Bo ja swoje dziecko na kamerę oglądam w pracy. Tylko ze nie w Polsce. Ale nawet w Polsce tak nie robią. To chyba nie liczne przypadki.

Autorko,skoro twierdzisz ze to cie uszczesliwi,to nie masz na co czekac :) Szczesliwa mama to i szczesliwe dziecko.Masz racje,tata tez rodzic ;) Jedni wola siedziec w domu inni pracowac i obydwa sposoby sa OK ! :D

Gość a co kogo to heee?
Autorko-ale kogo to obchodzi? Jak dla mnie to możesz go nawet samego w piwnicy zostawiać. Twój dzieciak Twój problem.

Gość bknkjn
jkkml

Gość asvcasvs
dziecko do roku powinno byc z matka!a jak dla mnie to nawet do 3 lat ale realia sa jakie są jak juz zostawiac to z babcią a nie obca baba:o

wlasnie to mnie uszczesliwi:) a wole isc do pracy niz byc sfrustrowana i nieszczesliwa teraz. W koncu dziecko z obcym nie zostaje tylko z ojcem

Gość asvcasvs
idz idz:o

Gość kryystalkaa
Moja mama za komuny jeszcze szybciej wrocila do pracy i mam z nia super kontakt jest dla mnie najwazniejsze zaraz po dziecku,wiec przestancie bredzic i tlumaczyc wlasna chec siedzenia w domu

w sumie to przykre jesli dla kogos obca osoba jest ojciec dziecka:O

no jasne ,odgorne zalozyliscie ze obca baba to krzywde dziekcu bedzie robic a babcia to najidealniejsza osoba do zajmowani sie dzieckiem .

Gość mama z lekka szalona
Ja wróciłam do pracy po... 10 dniach. tyle że po 1 nie mieszkam w pl po 2 nie na etat. do firmy jeździłam raz, 2razy w miesiącu na godzinę i brałam ze sobą dziecko. a tak to pracowałam w domu. ale na 7godzin dziennie bym nie wróciła. zastanów się jeszcze czy dasz radę-no chyba,że musisz.

ale zcyzm mam dac rade? Maz zajmie sie dzieckiem i domem gdy ja bede w pracy

Autorko obca osoba pewnie się tyczyło niańki,ojciec tylko 2m będzie z dzieckiem.

Po 2m dziecko zostaje z niańką. mąż i ty w pracy. dużo obowiązków,stres i tęsknota. teraz rozumiem że masz dość bo ani z dzieckiem nie pogadasz ani się tak naprawdę nie pobawisz,bo mało interaktywne ;) ale taki 6m to już świetny szkrab się robi. teraz ci się wydaje że odpoczniesz ale czy dasz na pewno radę z emocjami?

.

Gość MocnoZaciekawiona2013
Ja siedziałam do teraz (3,5 roku) i jest mi z tym dobrze. Spełniam się przy Małym. Zaraz pojawi się drugie dziecko i pewnie kolejne 2 lata (później chce pójść do pracy) zostanę w domku. Starszak idzie od września do przedszkola więc jakieś 5 godzin będzie luzu i więcej czasu dla młodszego- też dobrze, bo przy dwójce można -podobno- zwariować. I hmm niedawno jeszcze bym Cię potępiła i innych myślących w ten sposób. Teraz uważam, że mimo dziecka kobieta musi mieć swoje zajęcia, obowiązki -nie tylko te związane z dzieckiem. Musi wyść do ludzi, kształcić się, pracować. Uważam jednak że powinnam chociaż do roczku małego się powstrzymać, Maleństwo potrzebuje mamy... Nie będziesz żałować później, że nie byłaś przy nim dłużej...? Przemyśl to dobrze. Ale zrób jak uważasz, jak czujesz, że powinnaś zrobić. Pozdrawiam :)

ale po tym 2 miesiecznym meza urlopie to dzieckiem zajmie sie moja kuzynka wiec nie bedzie to tez calkiem obca osoba

Gość no wiesz co....
Tu sa plusy i minusy takiej decyzji. Opiekuje sie takimi malcami i wiem,ze nikt nie zastąpi dziecku matki. dzieci mimo iż male czuja roznice. Często sie zdarzało,ze dziecko bardziej sie prztwiazywalo do niani i to do niej wypowiedziało pierwsze "mamo" i to niania widziala pierwsze kroki dziecka...smutne to .... No ale z drugiej strony....szczęśliwa matka to szczęśliwe dziecko...

Mysle, ze jelsi nie bedzie mnie z dzieckiem od 8 do 15 to naprawde nie tak dlugo poza domem.

Gość mąż jej nie pomaga to mu zrobi
na złość :O przecież napisała że ona w pracy a mąż w domu z dzieckiem i domem się zajmie. czyli tak teraz jej życie wygląda że wszystko na jej głowie. głupia jesteś i tyle. ja siedziałam z dzieckiem 2lata bo tak chciałam i tak było u nas dobrze. ty tak nie musisz ale może lepiej szukać kompromisów a nie tak o 180stopni od razu? lepiej zaangażować męża w pomoc w domu żeby bycie z dzieckiem było przyjemnością a nie nawałem obowiązków.

Gość mąż jej nie pomaga to mu zrobi
Taa kuzynka nie jest dla dziecka obca :D no teraz to żeś walnęła. dla Ciebie może i nie jest ale dla dziecka to obca baba

Gość no wiesz co....
Dla tak małego dziecka to każda inna osoba jest obca. nie ważne czy to kuzynka czy siostra. W tym okresie ważna jest więź z matka a nie jej kuzynka. ja wróciłam do pracy jak moja mala miała rok i jeszcze znalazłam prace gdzie mogłam z nia byc caly czas tak wiec super. Teraz ma 3lata a za chwile urodzi sie drugie maleństwo i nie wyobrażam sobie aby je zostawić w takim wieku i iść do pracy. Ale każdy pojmuje chęć bycia mama w inny sposób. Niektórym wystarczy,ze urodziły dziecko i to juz nadaje im miano mamy.