Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joasia818

PRZYKRA ROZMOWA Z SZEFOWĄ...CO ROBIĆ? PRACOWAĆ Z PASJĄ CZY DLA KASY? POMOCY

Polecane posty

Gość mgslmlrs
Sama na miejscu Twojej szefowej wkurzyłabym się jak pracownica odradzałaby wszystko w imię naturalnego piękna? Na jakich kosmetykach pracujecie? Moim zdaniem w profesjonalnym salonie nie powinno mieć miejsca że fryzjer używa jakiś własnych specyfików,nawet jeżeli klient ma być zadowolony. Salon fryzjerski ma mieć swoją firmę,która zajmuję się szkoleniami i doradztwem odpowiednich kosmetyków. Jest wiele farb które nie zawierają amoniaku. Nie wyobrażam sobie ścięcia włosów,jakiegoś asymetrycznego gdzie włosy klienta są w połowie siwe. Bez przesady. Lakier do włosów? w takim razie jak utrwalasz fryzury np uczesania na wesela? Cukrem? :D

Gość kiedys miałam
super dzięki, a jeszcze powiedz mi jaki najlepiej kupić. spożywczy, w sklepie ze zdrową żywnością?

Gość Marta,23
tak sobie mysle...jasny blond bardzo niszczy wlosy i nie pasuje do rysów i sprawia ze tych wlosow jest mniej....ciemne postarzają i bylby za duzy kontrast z jasną skorą...rudych sie boję...mahoń jest jakis taki wiedżmowaty i dla starych babek:) balejaże chyba nie modne i nie estetyczne na cienkich wlosach... moze jaks mozna uszlahcetnic ten ciemny blond zeby nie byl taki mysi...naturalny kolor ale nie taki szary...

Gość Joasia818
czekoladkakaka przede wszystkim OLEJOWANIE (ale ja się powtarzam:D), to ujarzmi Twoje włosy, staną się takie mięsiste po drugie jesli suszysz włosy suszarką, to koniecznie z jonizacją! nie powinnaś ich czesać szczotkami czy grzebieniami z plastiku! kup drewniany grzebień, szczotkę z włosia;) i taka prawda, że jeżeli włoski odpowiednio nawilżysz będą cięższe (nie mylić z przyklapnięte) i nie będę fruwały:)

Gość equilibrium czy ty masz
na imie przemek????

Gość joasiaaaaak
ale jesteś super babka!

Gość Kuropatwa w sandałach
Przegiełaś!

Gość czekoladkakaka
olejowanie??? na mokre czy suche? a potem splukac? jak to wyglada??? ile kosztuje rzadko susze suszarka wole jak same wysychaja.

Gość Joasia818
Marta,23 nie wiem dlaczego tak jest, ale kobiety czesto się upierają, że ich kolor jest mysi i one chcą coś wyraźnego! a taka prawda, że do wyraźnych kolorów typu czerń, machoń, platyna trzeba mieć odpowiednią urodę, a my słowianki mamy delikatne rysy twarzy, delikatną oprawę oczu, i właśnie takie spokojne kolory pasują do nich najlepiej;) moim zdaniem powinnaś zadbać o włosy, tak aby uzyskały niesamowity połysk (wtedy będa wyglądać szlachetnie), można jakoś delikatnie kolor podkręcić! masz racje aby go delikatnie, naturalnie rozjaśnić, wtedy nabierze takich złotych refleksów a więc - rozjaśnianie miodem- mieszasz miód z lekką bezsilkonową odzywką i nakładasz na zwilżone włosy- taką maseczkę możesz trzymać na włosach nawet całą noc! włosy nie tylko będą leciutko się rozjaśniały, ale też będą miekię, odzywione. dodatkowo możesz im zafundować płukanki z rumianku, cytryny. Może zaszalejesz i zakupisz sobie olejek kosowy Vatika z dodatkeim cytryny?:)

Gość czekoladkakaka
i czym je nawilzac?

Gość Joasia818
a co do cięcia, to myślę, że nie powinnaś szaleć z fryzurami- wnioskuję, że masz delikatną urodę...może włosy lekko za ramiona uładane w piękne mięciutkie fale?

Gość joasiaaaaak
nie przegięłam...

Gość Joasia818
czekoladkakaka olejowanie to groszowe sprawy;) nie musisz zamawiac profesjonalnych olejków- może być oliwa z oliwek, olej z pestek winogron z biedronki, oliwka na rozstępny Babydream z rossmana :), olej kokosowy ze sklepu ze zdrową żywnością, to wszytko wydatek rzędu 8-15 zł

Gość kiedys miałam
No właśnie jaki olej bedzie najlepszy kosmetyczny czy spozywczy ?

Gość czekoladkakaka
.

Gość joasiu a co stosowac na
przetluszczajace sie wlosy ? rano umyje i popoludniu juz sa tluste :( przetestowalam chyba cala chemie na rynku :( i nic ;/ co naturalnego moge stosowac na wlosy ?

Gość Pepiiiiiiiitka
A może proponuj inne farbowanie ? Na przykład henną, jest nawet bezbarwna, wpływ na włosy rewelacyjny! ;)

Gość ja fryzjerka nie jestem
ale polecam produkty z rossmana bez silikonow,uzywam szamponu i odzywki ALTERRA i wlosy ymje 2 razy w tyg,wogole sie nie przetluszczaja.Na poczatku ciezko bylo mi sie przestawic na produkty bez silikonow,ciezko rozczesac itp,ale po olejowaniu i uzywaniu tych naturalnych szamponow widze juz powoli roznice ;)

Gość Joasia818
mgslmlrs masz 100% racji . farba do włosów to nic złego, a gdy włosy siwieją to zbawienie, abyśmy ładnie wyglądały mimo wieku. ale jeśli dziewczyna chce pofarbowac włosy, ABY SIĘ BŁYSZCZAŁY, to ja serce mi się ściska i ja wolę ten połysk wydobyć pielęgnacją. lakiero do włosów na ślubne uczesanie jest NIEZBĘDNY...tak samo jak prostownica czy lokówka;) bez przesady! po prostu mam na myśli to, że odpowiednie cięcie , ładna fryzura na CO DZIEŃ, powinna układać się sama. Dobre cięcie nie potrzebuje prostownic, lakieru. Ja chcę , aby moja klientka w domu po umyciu głowy wyglądała tak jak po wyjściu z salonu. A upięcia, fryzury OKAZJONALNE to inna sprawa. I ta prostownica, czy lakier raz na jakiś czas nie zniszczą włosów. Ale używane codziennie już tak.

Gość Joasia818
joasiu a co stosowac na pamiętaj, że włoski się przyzwyczajają, i im czesciej je myjesz tym czesciej one będa tego potrzebowały! może spróbuj je przetrzymać- jak będziesz miała wolny dzień, po prostu ich nie myj. po jakimś czasie powinno być lepiej. a tak po za tym, to płucz je zimna wodą, stosuj wode brzozową!!!!! możesz spróbować nałożyć na skóre głowy maseczkę z glinki, powinno pomóc "uspokoić" skóre głowy. unikaj wysokich temperatur ps. woda brzozowa i glinka to groszowe sprawy

Gość Joasia818
ja fryzjerka nie jestem brawo! a alterra granat i aloes, to moje debeściaki:D

Gość patissa_M
A jak pielęgnować włosy cienkie? Są na to jakieś sposoby?

Gość Joasia818
ps. do dziewczyny z przetłuszczającymi się włoskami, spróbuj także suchych szamponów, aby nie katowac ich częstym myciem i przy wyborze szamponu także uważaj! często dziewczyny, którym przetłuczaszają się włosy wybierają bardzo agresywne szampony, one podrażniają skóre głowy, przez co ona wydziela jeszcze więcej sebum (aby się bronic)...spróbujcie delikatnego , naturalnego szamponu, np. dla dzieci;)

Gość joasiu a co stosowac na
dzieki na pewno przetestuje te produkty :)

Gość Joasia818
patissa_M jasne, przecież większość Polek ma cieniutkie włosy:) wadą cieniutkich włosów jest to, że bardzo łatwo je obciążyć i stają się przyklapnięte. Postaw na pielegnacje bezsilikonów- delikatny szampon, olej do olejowania, odżywka czy maseczka bez silikonów możesz wcierać w skap jakąś wcierkę, np, jantar z farmony (9 zł), włosy podniosą się u nasady, staną mocniejsze. A dzięki bezsiliknowej pielęgnacji będa mięciutkie i puszyste;)!

Gość ja fryzjerka nie jestem
no wlasnie mam ten granat i aloes i musze przyznac ze sa swietne,a olejuje wlosy olejem rycynowym,czasem oliwa z oliwek ,czasem kokosowym,miodu musze sprobowac ;)

Gość kiedys miałam
halo a ja? ;)

Gość patissa_M
a ten olej miał by je bardziej nawilżyć czy odżywić? Jak on działa na te włosy...?