Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -.-AMKA-.-

Ja pierniczę, w jakich my czasach żyjemy. Zakupy.

Polecane posty

Gość -.-AMKA-.-

Mąż kupil: - banany - pomidory - rzodkiewke - baklazan - syrop do wody (lepszy) - bulki z dynia (3) - jablka - troche schabu (na 3 obiady) - 2 paczki wafli ryzowych - makaron ryzowy - dzem - chleb - mydlo - ogorki kiszone Wiecie ile wydal? 135 zl. Ja piernicze. Gdyby nie to mieso to nawet sie najesc nie byloby czym. W jakich czasach zyjemy. A zarobki marne.

Gość cvbbg
schab nabił kasę..mięso jest strasznie drogie..

Gość Chcę miec macierzynski
u mnie chyba nizsze ceny sa-albo kupowal w sklepiku osiedlowym albo nie wiem gdzie... ja mieszkam wc miescie 80 tys mieszkancow i np. idac do carefoura w zyciu bym tyle nie zapłacila-nie mówiąc o biedrone.

zgadza się, mięso robi swoje. Nie wspomnę jak kupuję cielęcine, czy królika dla malego. Ogólnie jak jedziemy w sb na zakupy wydamy 200 pln, a ja idę we wtorek cos dokupic i wydaje stówke na byle pierdoły :-(

Gość dsfghjkl
jesli 135 zł to dla Ciebie dużo to Ty nie masz problemu z cenami tylko z wlasnymi, niskimi dochodami.

Gość sorki ale ile Ty tego kupilaś?
po 3 kg bananow itp? bo ja ostatnio kupiłam np. 3 banany, 6 kiwi i 3 grejpfruty i zapłaciłam 10 zł pęczek rzodkiewek kosztuje chyba max 3 zł, bakłażan tez tylko kilka zł, bułki z du\ynią u mnie po 1,10 za sztukę, syrop od 3 do 8 zł...sorki ale nie wiem za co tyle zapłaciłaś, zresztą nie napisałas po ile tego kupowałas i czy kupiłaś 5 kg schabu czy ile

Gość kartridża
dsfghjkl - ty szmato :o

Gość -.-AMKA-.-
135 zl to dla mnie duzo. Miesiecznie idzie nam na jedzenie okolo 1500, dwie osoby plus niemowle, bez chemii. Ja nie wiem gdzie to idzie...

dsfghjkl - no sorki ale 135 zł to nie jest dużo? nie rpzesadzaj i nie rób z siebie bogacza nie wiadomo po co

Gość -.-AMKA-.-
Schabu 2 kg. Patrze w paragon, sam sok to 25 zl - jakis chyba najlepszy chlop wzial.

Gość -.-AMKA-.-
Tak, sok bez chemii, prawie same maliny, to nic dziwnego :/ A sam baklazan kosztowal prawie 5 zl.

Fakt, że wszystko teraz jest strasznie drogie. Jeszcze kilka lat temu za 100 zł można było zrobić niezłe zakupy, teraz już mało co się za to kupi..

Amka - to pwoiem ci ze 1500 zł na jedzenie dla 2 doroslych i jednego malego dziecka to duzo. I nie pisz, że bez chemii to jedzenie. Nie uwierze, że np. w pomidorach ktore kupiłas nie ma chemii. A sok za 25 zł? taki do wody? nie wiem jaki Ty sok kupiłas i gdzie

Gość Niebieskie fale dunaju
Jedzenie w Polsce jest bardzo drogie. Mieszkam we Włoszech - fakt, ceny usług, restauracji, lekarzy są wysokie, ale na jedzenie w trójkę idzie nam ok 300, 350 euro - i to bez specjalnej kontroli wydatków - kupujemy to co chemy, a mąż pochłania sporo..czyli mniej więcej to samo co wyda polska rodzina w tym samym czasie. Tyle że w Polsce ludzie zarabiają średnio 400 euro, tutaj 1500...... o co chodzi w tym kraju?????

Gość dsfghjkl
warzywa w zimie są drogie - toż to oczywistość, a niektórzy się dziwią

Gość no własnie coś ściemniasz
chyba po 3kg wszystkiego kupił

nawet w warszawie kg schabu 24 zł kosztuje, więc ile go kupił?

Gość -.-AMKA-.-
Sok premium rosa, zurawionowy, sama zurawina i cukier. Schab za 23 zl kg.

Gość dsfghjkl
no i wyjasnila się tajemnica rachunku topik można zamknac

banany 3zł/kg - pomidory 15zł/kg - rzodkiewke 3zł - baklazan 5zł - syrop do wody (lepszy) 8zł - bulki z dynia (3) 4.50 - jablka 2zł/kg - troche schabu (na 3 obiady) 24/kg - 2 paczki wafli ryzowych ? - makaron ryzowy? - dzem 5zł - chleb 3zł - mydlo 2.50 - ogorki kiszone 10/kg Ceny z Warszawy a u nas najdrożej i wychodzi (zakładając że po kilogramie kupował - 85 zł. Na tym ryżu się nie znam, ale wyszło z twojego rachunku że za ten ryż zapłacił 50 zł Więc jedyna rada - zrezygnować z ryżu :D:D:D

Gość do dziewczyn w ciazy
wafle ryżowe kosztuja max 6 z za paczkę.

Gość dsfghjkl
schabu chyba było 2 kg

żywność jest droga swoją drogą dorgi schab 24zł/kg :O domyślam się że bez kości lepiej z kością tańszy i masz kość do zupy

Gość mirka skorkkakaaaa
l

Gość -.-AMKA-.-
Dzem 7,50 - Lowicz 100%... No to juz widze czemu tyle jak maz z gornej polki pozbieral.

-banany u mnie po 2,70/kg -pomidory za 7,99/kg -rzodkiewka pęczek 1,70 -baklażan 4zł -syrop paola do wody duży 8,99 -3 bulki z dynia-3x0,89 -jabłka 1,79 -schab 13,99/kg -wafle ryżowe 3,99 za op x2 -makaron ryżowy 5,99 -dzem lowicznp. 3,99 -chleb 2,29 -mydło 2,99 -ogórki kiszone słoik 5,99 Za cholere tu stówa nie wyjdzie!!!!!!!!!! ale jak tyschab :D:D:D:D: za 23/kg to wyjatkowo przepłaciłaś :D:D

Gość -.-AMKA-.-
Mydlo 9 zl.

Ja dzemu łowicz nie widziałam u siebie po 7zl chyba że konfitura. Moja rada : ZMIEŃ MĘŻA:D:D: bo pojdziecie z torbami:D Ja wczoraj kupilam ciut mniej niż ty w carefourze i zapłaciłam 60zł.