Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniamaniamania

długie włosy, straszne wypadanie 8 miesiecy po ciazy...

Polecane posty

Gość maniamaniamania

dodam jeszcze ze mam naturalne,nie farbowane wlosy, nigdy nie mialam gestych ani grubych, raczej delikatne, w ciazy udalo mi sie zapuscic dosyc dlugie, za lopatki, ale od ok 5 miesiecy wypadaja strasznie, wrecz uciazliwe jest ich mycie wtedy to garscie...nie wspomne juz jak okropne jest uczucie czesania kiedy az sie boje bo takie sa slabe ze az sie ciągną za kazdym pociagnieciem grzebienia! przerzedzily sie okropnie przez ten czas, moze ktos mial taki problem? uzbroic sie w cierpliwosc i podcinac? bo ja chyba lysa zostane...nie chce ich obcinac wkoncuod wielu lat ualo sie zapuscic:( ale chyba nie bedzie wyjscia...tyle ze i tak beda wypadac ale lepiej wygladac. jest sens podinac i czekac azprzestana wychodzic? czy dojda do siebie wkoncu? ja juz nie mam sily...witaminy bralam w ciazy i biore dotychczas, staram sie odzywiac normalnie, nie odchudzam sie itp. moze sa jakies rady i sposoby? czy tylko nozyczki?:(

Gość Ncf md,lubelski
To norma

Gość maniamaniamania
ale co z nimi zrobic? czekac az to przejdzie? ale jak ja bede wygladac? z paroma wloskami dlugimi ? :( wrrr

Gość ciezarowka31
musisz przeczekac mi zaczely wypadac 3 msce po porodzie i przestaly wypadac ok 9 mca. w ciazy jhormony pracuja inaczej i wlosy nie wypadaja teraz to co mialo wypsc przez okres ciazy dopiero wypada takze nie martw sie ja nic nie robilam tylko przeczekalam a mam wlosy tez nie za geste i do pasa prawie

Gość maniamaniamania
dojdą do siebie?

Gość maniamaniamania
u mnie tez zaczelo sie ok 3 mies. poporodzie :( i trwa do dzis

Gość ciezarowka31
moze poratuj sie jakimis tabletkmi ze skrzypu ja nie moglam nic brac bo karmilm piersia

Gość maniamaniamania
ja juz trace nadzieje, dziennie odkurzam bo wszedzie to sie ciagnie, a jak to widze to az mi sie plakac chce, na kafelkach w lazience to jest masakra nawet nie patzre tylko odrazu odkurzecz i niema

Gość maniamaniamania
ale ja biore suplementy, takie rozne rozniste na cere wlosy itd nic nie daje :( a odzywki tym bardziej

Gość oNNna12
-przytnij końcówki możliwie jak najkrócej. - kup sobie tabletki ze szkrzypem, pokrzywą witaminą b4, najlepiej w kapsułkach. bierz regularnie. - pij drożdże :) - polecam wyciąg z czarnej rzepy, męczące i czasochłonne wyciskanie ale efekt piorunujący :) - odżywki w spreyu bez spłukiwania. Najlepiej wypsikać włosy na noc a rano umyć głowę. - na wypadanie pomógł mi szampon dermena, ok.50 zł po dwóch opakowaniach przestały mi wypadać :) włosy drogi interes. ja ściełam się na totalnie krótko na wakacje obecnie mam wlosy do ramion rosną w zabójczym tempie do końca roku będą mam nadzieje do łopatek :) bardzo mi to ścięcie pomogło chociaż przez pół roku przeżywałam dramat :) warto było włosy nie zęby odrosną.

Gość maniamaniamania
dzieki za rady :) narazie bede czesto przycinac zeby wyrownywacodrastajace, i skrzyp zakupiei w razie mozliwosci i wolnego czasu pokombinuje z tymi czasochlonnymi sposobami, trzeba dzialac :) chyba zejuz naprawde nic nie pomoze to chyba bede zmuszonaobciac je jakosmozliwie, ale bardzo tego nie chce...

Gość ciezarowka31
znam kochana ten bol moje wlosy tez byly wszedzie nawet w jedzeniu nie wiem jakim cuem bo zwsze zwiazane ciasno nosze a nawet moja pociecha kiedys z buziaka wyciagla mojego wlosa teraz mam wlosy w dosyc dobrej kondycji tez mam naturalne dlugieeee ale niestety niezbyt geste:) w czerwcu pojawi sie nowy aniolek a co za tym idzie wloski znow beda w oplakanym stanie ale co tam po chrzcinach zetne:P

Gość Larisaxxx
Nie musisz wcale obcinać włosów, kup sobie ampułki seboradin z serii niger intensywna kuracja 14 - dniowa, wcieraj codziennie w skórę głowy a zobaczysz że pomoże. Jeśli po pierwszej kuracji nie zauważysz poprawy zaryzykuj drugą i dołącz wtedy koniecznie szampon i lotion z tej samej serii. Mi po tych ampułkach odrosły nowe włoski zagęściły się i wzmocniły a przede wszytkim juz nie wypadają :) A ampułki kupisz albo w aptece albo tutaj http://www.seboradin.pl/sklep?PHPSESSID=ee04d20fb6180fefed7a7d6485a9a3e9

Gość tak to jest po ciazy
po porodzie to normalne, jezeli karmisz piersia to masz prolaktyne wysoko i to powod wypadanie wlosow, cale szczescie to mija samoistnie, a wlosy odrastaja :) mozesz je dodatkowo stymulowac tabsami (jezeli nie karmisz) i szamponami, maskami i wcierkami- osobiscie tez polecam seboradin...ja jednak dluzej niz 14 dni czekalam na efekty bo ponad 2 miesiace, ale mi aktualnie wypadaja wlosy przez przeciazenie organizmu i ogromny stres:/ po porodzie tez mi wypadaly, ale bez stosowania niczego samo minelo, a wlosy odrosly :) takze no stress ;)

Gość mami-016
Dziewczyny, zachęcam Was do zrobienia sobie badania TSH na tarczycę po ciąży. Ja też wszystkie objawy po ciązy, m.in. wypadanie włosów, zwalałam na hormony i że to normalne a potem okazało się, że już jestem w tak zaawansowanej chorobie, że tylko jod radioaktywny jest dla mnie ratunkiem. Kobiety po ciąży są w grupie podwyższonego ryzyka zachorowań na choroby tarczycy, więc nie bagatelizujcie. Maniamaniamania, mogę Ci polecić suplementy, ale napisz na maila: mami-016@gazeta.pl

Gość maniamaniamania
dziewczyny dodatkowo mam problemy z cera, wszystko sie pogorszylo, do 3 miesiecy po porodzie bylo ok, czulam sie ok wygladalam ok a teraz to juz sie czuje jak zrujnowana matka :( niewiem mozeto faktycznie hormony sie jakos rozregulowaly, czuje sie wiecznie fatalnie, nic sie nie chce, wiecznie zmeczona,poce sie, czuje sie brzydko :( ja juz nie mam sil, wiecznie jestem bez zycia, ciagle nie mam czasu bo cos trzeba zrobic...nawet nie mam sily juz dbac o siebie :( i te wlosy...

Gość mami-016
A grubniesz czy chudniesz? Jeśli chudniesz, to mnie to wygląda na nadczynność tarczycy, wtedy się poci, jest wiecznie gorąco. Z kolei przy niedoczynności chodzi się takim ospałym i bez życia. Osoby z grupą krwi 0 są bardziej podatne na niedoczynność tarczycy. W kazdym razie zachęcam wszystkie młode mamy do badania TSH. Pozdrawiam, mami-016@gazeta.pl

Gość maniamaniamania
ani nie grubne ani nie chudne, po ciazy tylko troszke zostalo ale to zaledwie kilka kilo

zrób podstawowe badania krwi etc etc. A póki co polecam szampon REVALID (do kupienia w aptece)

Gość Siuup
Generalnie stan wypadania utrzymuje się do 6ciu miesięcy po odstawieniu dziecka od cycka. Jeśli u Ciebie trwa dłużej to możliwe że organizm potrzebuje więcej czasu na regenerację. Ale też warto zrobić badania to będziesz wiedziała czy czasem się coś niedobrego nie dzieje :) https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI