Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sheeran

Sen o diable

Polecane posty

Gość sheeran

Moje pytanie będzie bardzo poważne i proszę o opinię ludzi, którzy może trochę znają się na tym. Generalnie życia nigdy nie miałam łatwego, co spowodowało, że kompletnie nie wierzę w Boga, ba, wyśmiewam każdy rodzaj religijności ludzi itd. Pół roku temu poroniłam. Bardzo ciężko to przeżyłam i trochę z bezsilności poszłam do kościoła- nie żebym wierzyła w Boga, po prostu na dobrym kazaniu każdy znajdzie dla siebie jakąś wskazówkę, niekoniecznie religijną. Chodziłam do kościoła 3 miesiące,w międzyczasie popadłam w depresję i aktualnie jestem pod opieką psychiatry. Ze 2 tygodnie temu śnił mi się diabeł. Ot, jakieś pierdoły. Obudziłam się o 3 rano, zlana potem. Nie to, że ten diabeł coś mi robił, po prostu był i patrzył na mnie, gdy ja "szłam przez sen". Tą sobotę miałam strasznie okropną- poszłam na imprezę urodzinową kolegi, tam pojawił się taki mój "adorator", doszło do bójki między nimi, gdy kolega stanął w mojej obronie, później wróciłam do domu i razem z kumplem z dzieciństwa nawaliliśmy się w trzy d*upy. I tamtej nocy miałam sen. Siedziałam w nim w kącie pokoju, a cały czas patrzył na mnie z drugiego kąta pokoju diabeł. Miał głowę jak koza i tylne nogi były kopytami i tak po prostu stał w tym śnie i gapił się na mnie. gdy powiedziałam o tym mojemu chłopakowi (katolikowi) powiedział, że to bardzo źle, że diabeł mnie kusi i, że muszę uważać, modlić się itd. Dla mnie to głupota, choć nie powiem, sen mnie przeraził i nie wiem co mam robić...

Gość sheeran
ok już wiem, możecie wypierrdalać :D🖐️

Gość xdgfddf
oj nie przejmuj sie tak :) troche psychologii i wszelkie sny i ich potencjalne znaczenie widzimy w innym wymiarze... dibael to jedynie jakis symbol - sama znasz swoje zycie najle[piej wiec sama do tego dojdziesz... pewnie gdzies w podswiadomosci zaatakowaly cie w2yrzuty sumienia z powodu...wlasnie jakiego? fakt ze zaczelas chodzic do kosciola sprawil, ze zaczelas myslec kategoiriami osoby religijnej nawet ejsli mialo to trwac krotki czas... a kolega tez mogl miec racje...ze kusi cie do zlego...(cos tam zrobilas, co uwazalas za nie ok i dibael przysnil ci sie jako symbol tego zlego

Gość prosze o pomoc co na depresje
jezeli nie wierzysz w Boga to po co poszlas do kosciola? - ewangelia ktorej tak sluchasz to slowa Boze czyli szukasz tego Boga w sobie. Szerze mowiac to zrobilas blad ze na tym forum o tym piszesz bo zaraz sie zleci banda oszolomow i beda sie z ciebie nasmiewac. musze przyznac ze i moje zycie nie nalezy do najlepszych i oslanych rozami ale w Boga wieze - on dal nam wolna wole i to zalezy od nas jak nam sie w zyciu pouklada no i po jakiejs czesci zalezy tez od osob trzecich ( niestety) - i nie wierz w sny ja tez miewam koszmary tego typu - pomodl sie i bedzie git :)