Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elissa ...

Jestem w 5 miesiącu ciąży czy w UK usuną mi ciążę?

Polecane posty

Gość ! Terenia !
Co ty jeszcze tu robisz a hasla masz jak nastolatka.Nie masz nic do roboty???

Gość ! Terenia !
Oj oj... sorry czasem mam rozdwojenie jaźni

a ja mysle ze ty nie przemyslalas do konca tego.. ja tez wpadlam i co i wiedzialam ze nie zabije.. ze trzeba byc odpowiedzialnym.. poza tym wiele momentow cieszy kobiete jak jest w ciazy.. nawet jak nigdy nie chcilas miec dziecka to ja mialam mysli dojzalsze.. dalej nie wiem jak to bedzie ciesze sie i boje ale nie tak jak na poczatku. czytalam duzo o ciazy o dzieciach, poznalam tez norowodka ogladalam jak to jest nim sie opiekowac ... pomysl ze rodzice mogli cie zabic.. kazde stworzenie jest jedyne w swoim rodzaju,.. dziecko to dobro, praca, odpowiedzialnosc ale dobro i milosc

Gość Do kornelia44
a gdzie ojciec dziecka????????????

Gość fgfghaddsd
w 5 mc to bym odradzała usuwanie, przecież to już ruchy czuć i reakcje płodu, dziecka zwał jak zwał na głos matki, reakcje na dodtyk. Mało tego, jak ktoś napisał w tym tygodniu jak się dziecko rodzi to ma duże szanse na przeżycie. Kobieto zobacz sobie jak to dziecko wygląda w tym okresie, takie które się urodziło. To już nie jest zarodek, lub kilka komórek, to już jest istota, która ma szanse życ samodzielnie poza Twoim ciałem. Więc teraz to już się wstrzymaj, dziwne że ruchów nie czujesz, a może czujesz?

Gość fgfghaddsd
a tak jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby dowiedzieć się w 5 mc, miałaś normalne miesiączki?? Na Twoim miejscu bym się wstrzymała, urodziła i oddała jak go nie chcesz. Bo naprawdę, w tym miesiącu usuwać ciąże to zakrwawa o zbrodnie

Gość jasienkajasienka
nie usuną ci w UK tutaj nie jest tak prost jak się wydaje może jakbyś tu mieszkała i iała swojego lekarza ale jak myślisz że poprostu tu przyjedziesz zgłosisz się do lekarza i na następny dzień ci usuną to się mylisz tu obowiązują pewne procedury a wszystko trwa nakjpierw musisz zgósić swój pobyt potemzgłosić się do lekarza po wcześniejszym złożeniu dokumentów to wszystko trwa w czasie no może prywatnie jak zapłacisz ale tu są duże pieniądze nie jak w Polsce

Gość jasienkajasienka
nie ma takiej możliwości że dziś wjeżdzasz jutro ci usuwają przyjedz do UK to się orzekonasz jak tu jest, czy tak łatwo jak się mówi

Gość a tak wogóle to
Zgodnie z prawem UK , aborcja może być konieczna, jeżeli: Dalszy rozwój ciąży stanowiłby większe zagrożenie dla życia kobiety niż przerwanie ciąży. Dalszy rozwój ciąży stanowiłby większe zagrożenie dla fizycznego lub psychicznego zdrowia kobiety niż przerwanie ciąży. Dalszy rozwój ciąży stanowiłby większe zagrożenie dla fizycznego lub psychicznego zdrowia już urodzonych dzieci kobiety. Istnieje ryzyko, że dziecko, jeśliby się urodziło, byłoby poważnie upośledzone fizycznie lub psychicznie. W praktyce daje to lekarzom duży zakres swobody , TO NAGINANIE PRAWA I RZECZYWISTOŚCI DLA SWOICH POTRZEB

Gość autorkę to mogą co najwyżej
usunąć z zycia zamykajac w wariatkowie albo oddac ekstradycji jako zbiega w ciąży hahah a w polsce juz za to odpowie :P

Gość hehehehehehehehelmans
ja bym urodzila i oddaja jednej albo drugiej z tych madrych ktore to pieja zeby urodzic:)) Posrane baby, nadajace sie tylko do ruchania i nic wiecej.

Gość pistacyyyja
W Anglii legalnie można usunąć do 24 tygodnia.Trzeba tu mieszkać-podejrzewam, że jakiś wymagany okres czasu,opłacać NIN,mieć gp.Idzie się do niego ze swoimi zamiarami,i po konsultacji z gp i bodajrze psychologiem decyzja na tak lub nie.Jeśli lekarz odmówi decyzji o usunięciu można znaleść innego lekarza i z nim się konsultować w sprawie usunięcia.Po aborcji prawdopodobnie kobieta może uzyskać pomoc psychologa.

Gość kdjkasjdkajdkda
masz racje wypowiedz powyej tylko wez pod uwage że zanim autorka zalegalizuje swój pobyt i spełni wszelkie formalności to trochę potrwa i już pewnie nie będzi e miesiąc tylko wyżej

Gość pistacyyyja
Tak owszem,zgadzam się z tym, że zanim cokolwiek się załatwi to minie dużo czasu,prawdopodobnie tyle, że już urodzisz.Pamiętam jak rejestrowałam kuzynkę u gp, to wymagali, aby pod danym adresem przebywała min. 6 miesięcy.Tak więc z tym usunięciem to nie takie hop siup, że wysiadasz z samolotu i jedziesz sobie na skrobankę. A swoją drogą plastry cię zawiodły? jak lekarz poinformował cię, że jesteś w ciąży|? Zakładałam tu sobie 2x antykoncepcję, i wiem, że sama musiałam zadbać o potwierdzenie bądź wykluczenie ciąży-tzn unikanie seksu,zrobienie sobie testu ciążowego.Tak samo jak byłam w ciąży to na własną rękę musiałam sama się upewnić czy w niej jestem-gp nie robił mi żadnego usg,hcg czy coś, więc w jaki sposób twój lekarz stwierdził, że jesteś w ciązy?

Gość łąki pola lasy
ale jak zapłaci to w prywatnej klinice jej zrobią zabieg od ręki.

Gość łąki pola lasy
pistacyyyja - pewnie ginekolog jej zrobił rutynowe badanie czy wszystko ok, no i wybacz, ale chyba każdy lekarz wykryłby gołym okiem 5ciotygodniową ciążę.

nie 5 tygodniową ale 5 mc. Sama powinna się zorientować, nie chce mi się wierzyć, że nic nie podejrzewała wcześniej. A skrobanki bym nie zrobiła nigdy, a dla autorki juz za późno, 5 mc ciąży to dziecko już dobrze rozwinięte, takie się rodza jako wcześniaki i w żyją