Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Malenkaaa141

lekarz nie chce wystawic l4 w ciazy

Polecane posty

Gość onabezogona29
a nie przyszło ci do głowy że nie każda kobieta w ciązy to oszustka ? :-D

Gość hmmmmmm ????
onabezogona29 I kij ci do tego, w czwartek urodziłąm a w poniedziałek pracowałam już z dzieckiem na ręku na zasadzie homeoffice? I co? dobrze ze jeszcze miałaś czas żeby jechać na porodówkę hehhe

Gość Malutka009
Jakbym pracowała to bym do końca ciąży siedziałą w pracy. Jeździłabym tylko z zapakowaną torbą do szpitala :] Niektóre babki specjlnie wykorzystują fakt ciąży- są na L4, kasa im wpada do portfela za nicnieróbstwo. Jestem w stanie zrozumieć zagrożoną ciążę bądź pracę, która mogłaby zagrażać dziecku/matce. Jak w przypadku autorki. Jednak praca w biurze, sklepie niedużym lokalnym nie byłaby dla mnie koniecznością siedzenia na tyłku przez 9 miesięcy.Mam nadzieję, że jak najszybciej znajdę pracę jak tylko zdecyduję się pozostawić synka pod opieką dziadków.

Gość do onabezogona29
Pewnie masz śmieciową umowę (zlecenie ) i dlatego musisz tak tyrać bez L4 czy urlopu macierzyńskiego .

Gość onabezogona29
miałam miałam i teraz tez mam pracę :)i nie stękam i nie zakładam tematów o biedzie i braku pracy dla kobiet :-D

Gość onabezogona29
no jakbym miałam takiego lenia co tylko czeka żeby dać się zapłodnić i iść na L4 to tez bym ci dała umowę śmieciową :-D

Gość cholerne szpitale
"I kij ci do tego, w czwartek urodziłąm a w poniedziałek pracowałam już z dzieckiem na ręku na zasadzie homeoffice? I co? ja mam kasę, nie szlajam się po ośrodkach pomocy społecznej i stać mnie na markowe rzeczy dlka dziecka.."- ja byłam na zwolnieniu i jakos po ośrodkach pomocy sie nie tułam. Mam kasę. A Ty się przypadkiem nie zesraj z podniecenia.

Gość szlag mnie trafia jak czytam !
asdfvgbhnjmnbv --> wytlumacz mi gdzie ty tu w wypowiedziach widzisz zazdrosc ? Ze nie popieram kradziezy i oszustwa to od razu zazdroszcze ?? Szlag mnie trafia jak sobie pomysle ze MNIE okradaja i wolno mi moje oburzenie wyrazic. Nie zazdroszcze tym leniwcom niczego, wrecz mi ich zal ze takie uposledzone sa i nie zdaja sobie sprawy ze same na siebie bat kreca ;) ... szkoda tylko ze pozniej inne kobiety na tym cierpia.

Gość onabezogona29
no tak, pewnie teraz mąż utrzymuje nieroba :) a potem zakocha się w koleżance w pracy i fruuuu

Gość mammmuuuuulkaa
sorry ale ja od nikogo l4 nie wyłudzałam w pierwszej ciąży lekarz chciał dać mi l4 od 4tc ale się nie zgodziłam bo chciałam pracować do 4-5miesiąca ale wyszło jak wyszło w pracy wszyscy w dupie mieli że jestem w ciąży zero pomocy no i miałam za swoje plamienia a później ciąża obumarła dlatego w drugiej ciąży ani chwili sie nie zastanawiałam tylko brałam l4 twoim zdanie l4 w ciąży to złodziejstwo??? to w takim razie powinni zamknąć cały rząd bo tam dopiero są złodzieje nie mam żadnych wyrzutów sumienia że tyle siedziałam na l4 w końcu emerytury napewno nie dożyje do lekarzy chodze prywatnie więc chyba cos mi się należy za te moje składki a ty skoro jesteś taka głupia to sobie rób weź prosto z porodówki zapierniczaj do roboty!!!!! A l4 w ciąży sie należy więc dlaczego niby niemamy z tego korzystać widocznie żal d.... ci ściska że ty pracowałaś w ciąży a my sobie leżałyśmy:P jeszcze dosyć w życiu sie napracuje a w ciąży cały czas nie jestem!!!!!

Gość takasobiebaba
droga autorko-smigaj na zwolnienie dopóki masz taka szansę i to 100% płatne i miej w dupie opinie innych,bo ci zazdroszcza.ja tez byłam na l-4 ,a po powrocie z wychowawczego powitali mnie z otwartymi ramionami.uważaj na siebie i malucha.ja tez miałam parce stojaca-instrumentacja na bloku operacyjnym i gdy powiedziałam,że jestem w ciązy to dostałam mega opieprz ,że mówię tak póżno-10 tydz.i od razu natychmiast kazali mi iść na zwolnienie i nie było dyskusji.a wiesz -znam takie tepe dziewuchy ,które straciły ciążę ,bo pracowały do końca.

Malutka009 --> praca w biurze tez szkodzi bo przeciez EKRAN TO ZLOOOOOOO ;) :D :D ... ale ten od domowego laptopa, trzymanego na kolanach 5 cm od brzucha "z dzidzia" juz nie skodzi :O Ot, polska hipokryzja...

Gość Liliana 1982
onabezogona29 - czy ty masz jakis problem ze sobą? tak ciężko ci uwierzyć ze można byc cała ciąże na L4 , później macierzyński i wychowawczy i normalnie wrócić do pracy i dalej robić swoje ? Ja tez po wychowawczym (3 lata) wracam do pracy tak jak inne moje koleżanki.

Gość takasobiebaba
dziewczyny miedzy nami powinna byc solidarność ,a nie najeżdżanie na siebie.jak wam nie wstyd.rząd okrada nas w majestacie prawa,zabiera zasiłki rodzinne,pielegnacyjne ,a wy się boicie iśc na l-4.?jedyna okazja dostawac kasę za nic chociaż przez 9 m-cy.jak posłowie biora kasę za nic przez kilka lat to was nie razi.CZY KTOS WAM MÓZGI WYPRAŁ?

Gość onabezogona29
a autorko poprzedniego posta widzisz co się dzieje w kraju? Jaka stopa bezrobocia jest? ilu pracowników zwalniają? I tak na pewno na każdego pracownika czekają po 3 lata.... jaaasne

Gość takasobiebaba
u mnie w pracy naprawde nikt nikomu nie ma za złe jak panna idzie na l-4 na początku ciąży-wręcz przeciwnie cieszymy się i życzymy zdrowia.dlaczego w was tyle jadu?

Gość onabezogona29
takasobie baba a potem dziwić się że nie chcą zatrudniać kobiet bo jak się raz firma sparzy to drugi raz nie popełni tego błędu i zatrudni chłopa?

Gość Liliana 1982
no na mnie czekają :) nie wiem dlaczego tak ciężko ci w to uwierzyć ?

Gość onabezogona29
tak :) bo kilka miesięcy rozumiem, ale 3 lata to już zagadka. Chyba że firma zawiesiła działalność.. to czekała :-D

Gość Liliana 1982
w końcu po to ca urlopy macierzyńskie, wychowawczy czy L4 żeby korzystać z tego jak jest taka potrzeba .

Gość onabezogona29
macierzyński i wychowawczy to co innego, a już wyłudzanie L4 to inna bajka

Gość Liliana 1982
jaka zagadka? jak mniejsza firma to zatrudniaja kogoś na zastępstwo .Jak duża gdzie zatrudni sie np 1500 osób to robią przesunięcia w firmie

Gość Torcikowa
Dajcie dziewczynie spokoj, jak chce isc na l4 to niech idzie, ale ruch w ciąży jest potrzebny, chociaz jako fryzjerka to nie zbija kokosow wiec po co sie meczyc... Ja osobiscie w ciazy pracowałam do 5 miesiaca i to na noce jako cukiernik, choc gin nie wyrazila na to zgody i chciala od poczatku dac mi l4.

Gość onabezogona29
macierzyński i wychowawczy to co innego, a już wyłudzanie L4 to inna bajka

Gość takasobiebaba
a nie przeszkadza wam ,że rząd was okrada w majestacie prawa?AUTORKO-smigaj do lekarza prywatnie .da ci na pewno zwolnienie.wiem co to praca stojaca i to na poczatku ciąży.a pieniążki ,które bierzemy na zwolnienie ida RÓWNIEZ Z NASZYCH SKLADEK KTÓRE TEZ PŁACIMY.i nie uważam tego absolutnie za kradzież.a wręcz przeciwnie.na zwolnieniu wybyczyłam się za wszystkie czasy .i mam w dupie waszą opinię.jak chce wam sie tyrać w ciąży to wasza sprawa.

takasobiebaba --> jestes typowym przykladem tego o czym pisze od poczatku : myslenie "jak inni moga to ja tez" :O Wlasnie "taka sobie baba" ktora wszystkich ma w nosie i tylko o swojej doopie mysli :O Czemu polacy maja taka wredna nature ze zawsze na tego gorszego patrze, zawsze w dol rownaja ??? Jak w polsce ma byc dobrze jak kazdy patrzy tylko na to w jaki sposob mozna system wykorzystac ??? I tu nawet nie chodzi o to ze pracodwaca na matke czeka ... dzisiaj czeka ale za 3-4 lata czara sie przpelni i powie ze ma dosyc i wiecej na pracownice czekac nie bedzie...nie rozmiecie tego ???

Korzystajcie z tego l4 póki możecie bo za niedługo może się to skończyć. Ja mieszkam w Irlandii a tutaj możecie sobie zapomnieć o zwolnieniu, pracować trzeba całą ciąże najlepiej do 9 miesiąca.. I nieważne czy się źle czujecie , mdlejecie albo rzygacie na 2 metry... Również nie podtrzymują tutaj ciąży , jeśli dziecko samo nie jest wystarczająco silne to nikt go nie będzie ratował.. Polki którym zdażyło się już poronić , często z obawy przed kolejnym poronieniem same rezygnują po prostu z pracy i z macierzyńskiego....

Gość takasobiebaba
do szlag-jesteś powinowatą kogoś z rządu?he.he.a kto ma myślec o nas jak nie my same?pan tusk?

Gość takasobiebaba
no właśnie nusia dobrze prawi-pan tusk wysunął propozycję ograniczenia l-4 więc korzystajcie dziewczynki dopóki możecie.

Gość onabezogona29
A tak z innej beczki.. Niech mi ktoś wyjaśni,, jak to było że za czasów naszych babek i prababek kobiety pracowały do rozwiązania a teraz ciąża to choroba? Może dlatego teraz większośc tych leniwych krów którym pracować się nie chce rodzą takie wielkie dzieci bo tuczą się całą ciążę? I generują kolejne straty bo zapasły dzieciaka i musi być CC?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować