Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Malenkaaa141

lekarz nie chce wystawic l4 w ciazy

Polecane posty

Gość onabezogona29
fakt, ciąża to choroba ----umysłowa ciężarnej(czyt. leniwca )

Gość onabezogona29
jezu czy tu wiekszośc kalek życiowych które nie lubią swojej pracy i żal dupę ściska że ktoś swoją prace lubi? Całą ciąże byłam bardzo aktywna i nie upasłam się jak prosiak to i nie miałam połogu jak u maciory :)

Gość do onabezogona29
żal ci dupę ściska ze ty musiałaś pracować a inne siedzą w domu na L4 i jeszcze po 3 latach normalnie wracają do pracy ? i nikt ich nie wyrzuca?

Gość onabezogona29
z tym że ja dokonałam wyboru :) ciąża świadoma i praca z wyboru, mogłam"chorować" ale oszustką nie jestem

Gość oj oj onabezogona29
Musisz z niezłej patologi pochodzić skoro tak wulgarnie wyrażasz sie o innych kobietach. Wstyd:(

Gość do onabezogona29
no to o co ci chodzi? twoje życie ? NIe ! wiec co sie czepiasz tych kobiet co ida na L4?

Gość takasobiebaba
teresko ,pomimo tego,że uwielbiam swoja prace -to w przeciwieństwie do ciebie milsze mi było jednak siedzenie w domu i nadrabianie zaległości filmowych,książkowych etc.nie wiem dlaczego ty wolisz pracować niz przebywac w domu.

Gość onabezogona29
Niestety, lubie swoją pracę, ciąża planowana, rozwijam się zawodowo a nie kiszę przed "m jak miłosc" i udaję chora

Gość takasobiebaba
do ona-wiesz może napisz do rządu że pracowałas do dnia porodu,posłowie bedą mieli ubaw po pachy .aha ,wspomnij jeszcze,że to dla dobra potomnych.

Gość takasobiebaba
do ona -może sie i rozwijasz zawodowo-praca w domu -klejenie torebek.ale z ludzmi nie umiesz rozmawiać i ich nie szanujesz.

Gość onabezogona29
takasobiebaba klejenie torebek zostawiam tobie :) nie bede ci zajęcia podbierać ;)

Gość jako gosć weselny
Ja jetem na L4 od 8tc i UWAGA dobrze mi sie tak żyje :) jeszcze sie w zyciu napracuje.

Gość takasobiebaba
dziekuję,ale już mam wykształcenie i specjalizację.prosze wrócic do poprzednich postow.mimo wszystko życze ci powodzenia i pomysl nad ta terapia,bo jak kiedys bedzisz musiala jednak pracowac z ludzmi to bedzie ci cięzko.pozdrawiam serdecznie.

Gość ja pierdzieleeee
niektórzy to tu nieźle przesadzają, co i raz to "mądrzejsze" się wypowiadają. Gdyby w każdej ciąży nie było powodu do zwolnienia to żaden lekarz by tego nie zrobił a i prawnie byłoby to zabronione. Widocznie są przypadki, że zwolnieniu musi być. Rzeczą oczywistą jest to, że kupa ludzi naciąga lekarzy na zwolnienia i nie dotyczy to wyłącznie ciężarnych, które są zdrowe i dobrze się czują ale również wszelkiej maści symulantów i pijaków...

Gość jako gosć weselny
onabezogona29 - a ty sobie melisę wypij bo strasznie nerwowa jesteś .

Gość takasobiebaba
i tak trzymać gościu!!!!!!!!!!!

Gość jhgfdfghj
to niech idzie na rente w wieku 40 lat mam w dupie to, niech siedzi na l4 cala ciaze! Ludzie nie macie swojego życia? Niech robią co chcą. A autorka jak chce iśc na zwolnienie to niech idzie jej życie,jej ciąza.

Gość takasobiebaba
reasumując -dyskusja jest bezprzedmiotowa,bo autorki juz dawno nie ma.i prosba do niej -daj znać jak ci poszło ze zwolnieniem.zycze miłego odpoczynku i szczęśliwego rozwiązania.pa.........

Gość ,,,,,,,,,
..

Gość a ja mam pytanie takie
ja jestem na zwolnieniu od 6 tygodnia ciąży i będę do końca ciąży (to od razu powiedział mi ginekolog), jestem dobrze po 30, miałam 4 poronienia wcześniej, teraz od początku biorę leki na podtrzymanie ciąży (+jestem pod stałą opieką hematologa), sory, ale ja będę się kisić przed m jak miłość i nie będę ryzykowała, że coś się stanie!

Gość onabezogona29
przedmówczynio.. nie piszemy o przypadkach gdzie l4 jest konieczne :)

Gość Tereska Niebieska ;)
Po prostu wole przebywac z ludzmi niz kisic sie sama w domu :) ... nie znosze wluczenia sie bez celu po parku ani tym bardziej po galerii handlowej ;), praca pozwala mi na rozwijanie moich zaineresowan, na kontakt z ludzmi na wymiane pogladow i dyskusje na rozne tematy ... ciezko sie gada z telewizorem i z komputerem :P a jakos jestem otoczona ludzmi aktywnymi zawodowo i moi znajomi tez czasu na spotkanie towarzyskie w tygodniu nie maja :) Poza tym ja moja prace po prostu LUBIE, ciagle ucze sie czegos nowego ... a jeszcze dodatkowowo mi za to placa ... po prostu bajka ;) :D Nie wiem, moze ja z innej bajki jestem ;) ale mam wrazenie ze dzisiajsze mlode pokolenie jakos cholernie malo ambitne jest.... do szczescie potrzeba im pelnej michy, dachu nad glowa (i to w dodatku na zasadzie "jak tesciowie maja dom to po co mamy sami mieszkac), kilku modnych ciuszkow i wakacji raz w roku. Niekore kobiety jeszcze gorzej : ich ambicje ograniczaja sie do "dzidzi" i meza ktory "umie rodzinie byt zapewnic" ... a gdzie jakies ambicje, rozwoj, samorealizacja ??? Doslownie i do serca serca wziely sobie slowa "glupi jestes i glupi umrzesz "... i nawet nie probuja tego zmienic .......

Gość takasobiebaba
och i mój ostatni wpis ,ale nie moglam sobie odmówić-otóż onabezogona pisala,że nie upasła się jak maciora co jest bardzo dziwne bo na forum,,od 13 marca zaczynamy.z nową figura na lato''intensywnie sie odchudza.teraz juz naprawde zmykam .i moga pisać ewentualne podszywy.

Gość Tereska Niebieska ;)
wloczenia ... bo mnie zaraz zjedza ;)

Gość onabezogona29
niestety wypadek w 8 tyg po porodzie uniemożliwił mi jakkolwiek ruch :) ale o tym pisałam w poście o artroskopii, poszukaj ;)

Gość onabezogona29
widzisz, i w pracy de facto jestem :-D

Gość onabezogona29
"Jakaś ty durna jesteś".. a mogłabyś sformuować zdanie w jezyku ojczystym a nie jak żul spod sklepu z piwem bo ciężko zrozumiec sens. Pewnie nie umiesz bo spełniasz się w ciązy w domu przed telewizorem

Gość przesadzacie tylko i tyle
jest zasadnicza roznica miedzy L4 z powodow zdrowotnych a L4 bo ciezarnej sie nie chce pracowac i woli sobie w domku lezec na kanapie i nic nie robic (oczywiscie poza jedzeniem i tyciem na potege) ja pracowalam do prawie konca 8 miesiaca mimo, ze mam prace stojaca. Pracodawca dal mi pewne udogodnienia i wszystko bylo ok. Aha a tak zeby bylo smiesznie to jak przyjechalam do Polski i poszlam do ginekologa w 20 tygodniu to stwierdzil, ze mam za krotka szyjke macicy i musze lezec w domu na zwolnieniu bo moge urodzic przed czasem. a skonczylo sie tak ze corka urodzila sie 2 tyg po terminie i miala prawie 4 kg...

Gość Malenkaaa141
moja praca jest w ramach praktyk zarabiam 180 zl , nie mam zamiaru narazac za tyle mojego dziecka !!!!!!! stac mnie na jego utrzymanie ...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować