Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biała0009

Solarium na pierwszy raz (jasna karnacja) - jak długo i jak często?

Polecane posty

Gość biała0009

Witam serdecznie! Mam bardzo ale to bardzo jasną karnacje, wręcz trupio-bladą. Włosy jasnobrązowe i oczy też brązowe. Do tej pory kolor skóry mi nie przeszkadzał, ale mam dość ciągłych pytań o anemie ;) Chciałabym się lekko zabrązowić, ale naprawdę delikatnie. Przy opalaniu na słońcu zawsze byłam wręcz czerwona lub poparzona. Nie chcę przesadzić. Dziś byłam pierwszy raz (na stojącym) - pani poleciła mi udać się na 4 minuty, żeby się nie spiec i dała mi balsam brązujący. Byłam w solarium pierwszy raz w życiu i było ok. Postanowiłam więc chodzić nadal i teraz pytanie do Was: kiedy iść ponownie? Chciałabym znów na 4 minuty, raczej nie więcej i stopniowo sobie zwiększyć. Jak powinnam dbać o skórę? Mam bardzo dobry nawilżający balsam z apteki - ale czy powinnam stosować coś jeszcze by utrwalić opaleniznę? Proszę o odpowiedzi pamiętając o tym że nie chcę wyglądać jak murzynka, tylko zdrowa lekko zabrązowiona dziewczyna :)

Gość iwonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Hej. Sama niedawno zaczęłam korzystać z solarium. Najpierw byłam na 5min-efekt niezauważalny, no może delikatnie o 1 ton, nawet nie. Po tygodniu poszłam na 6 min-już efekt był, byłam bardzo zadowolona. Teraz mija już od ostatniego razu prawie 2 tygodnie i skóra nie blednie. Jutro wybieram się na 6 min. i na razie daje sobie spokój... Też z natury jestem bardzo blada, wyglądam jak podtopiony albinos ;p, ale w przeciwienstwie do Ciebie zawsze opalalam się na brązowo...więc nie wiem, czy mój sposób będzie dla Ciebie korzystny. Aha, nie smarowalam skory żadnymi przyspieszaczami, czy utrwalaczami po solarium...TYLKO NAWILŻAM. Pozdrawiam.

Gość umiecie robic??
jestem tak smao blada jak Ty i po słońcu tez wyglądąłam jak burak. Pierwszy raz poszła na 4 min i miałam całe czerwone plecy i brzuch. Gdy ten czerwony kolor zszedł posżłam znowu na 4 min, po tygodniu znowu póxniej na 5 min, po poił roku dosżłam do 12 min. chodziłam raz na tydzień. Ale opalona nie byłam mocno bo taka mam karnacje - mocno brązowe nigdy nie będziemy. Ale jednak odcień skóry był inny :)

Gość biała0009
iwonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Po dzisiejszych 4 min. nie widać nic, ale pani powiedziała, że lepiej iść na 4 zwłaszcza że to pierwszy raz niż potem cierpieć :) Efekt zerowy, balsam brązujący też nic nie dał, ale na 6 minut raczej się nie odważe. Chyba zrobię tak jak Ty i pójdę za 5 lub 7 dni. Z ciekawości ile razy już byłaś?

Gość biała0009
umiecie robic?? Właśnie o to mi chodzi - nie chcę być brązowa wystarczy że nie będę wyglądać jak trup :) Między nami jest taka różnica że mi 4 minuty nic nie dały. To teraz już nie wiem iść szybciej czy czekać tydzień... Może jakbym poszła w poniedziałek... tylko czy to nie za wcześnie?

Gość biała0009
Pancerna Kołdora Obrzydliwy pancerniaku powiem żartem, nasze ciało nasz rak ;) A tak poważnie, specjalnie zaznaczyłam, że chcę tylko nie wyglądać jak żywy trup - do pomarańczy mi daleko ;) Po drugie podobno wszystko jest dla ludzi, ale trzeba umieć z tego korzystać. Dlatego właśnie napisałam po poradę.

Gość iwonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Rozumiem, też bałam się iść na więcej niż 5min :). Tak jak napisałam, byłam 2 razy, jutro będzie trzeci. Staraj się nie przesadzać, tzn. lepiej iść pięć razy po pięć minut, co 3-5 dni, niż iść "raz a dobrze" i się poparzyć. Może dodaj 1 minutę następnym razem i zrób sobie 5 dni przerwy... Musisz sama jakoś "wyczuć" swoją skorę,w jakim stanie jest po tych np. 5 min. Jak jest zaczerwieniona, podrażniona itp, to po prostu daj jej odpocząć pare dni i dopiero wtedy idź kolejny raz.