Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dentysta again

kanalowe w uk czy w pl?

Polecane posty

Gość dentysta again

Moj zab nadaje sie do leczenia kanalowego, Nie wiem gdzie robic w Polsce czy w Uk. W Polsce bede 2 tygodnie, czy to wystarczajacy na czas na wyleczenie kanalowe.? Jaki jest koszt leczenia w UK?

koszt podstawowego leczenia czyli te okolo 40 funtow. kanalowo mozna wyleczyc w przeciagu godziny na jednej wizycie. wiec 2 tygodnie to sporo czasu tylko ze w polsce bedzie cie kosztowalo wiecej zapewnie.

Zalezy czy truje korzen,i jak duza jest infekcja. W ciagu godziny to samo czysczenie,kiedy martwy zabek jest.

Gość tak z zasady
Jak juz masz tu swojego dentyste to idz tutaj.

Gość harmoniyka
Czas trwania i koszt zalezy od stanu, w jakim jest zab i do jakiego dentysty pojdziesz. W Polsce mozesz wyleczyc kanalowo zeba juz za 150 zl w prywatnej klinice dentystycznej. W Uk kosztuje cos ok 45 funtow na NHS lub ponad 300 funtow u prywatnego dentysty. 2 tyg powinny spokojne wystarczyc, bo zwykle sa to dwie wizyty. Ja zawsze jezdze do dentysty do Polski, bo po prostu stac mnie tam na porzadne leczenie w porzadnej przychodni dentystycznej, za ktore w UK zaplacilabym kosmiczna cene, a na zebach nie warto oszczedzac.

no moze troche dluzej rzeczywiscie... poltora godziny, w uk robia na 2 wizyty. podejrzewam ze mozna zrobic na raz. mi sie niedawno wdala infekcja pod plomba ktora nosilam kilka lat (zakladana zreszta w polsce). mialam do usuniecia caly nerw a na kolejnej wizycie czyszczenia kanalow i plombowanie. lacznie poltorej godziny. jestem zadowolona.

Gość dentysta again
dziekuje dziewczyny za wpisy, w uk nie mam swojego dentysty, wiec pewnie bezpiecznie bedzie isc do polskiego. Gdy tak czytam na forach to w Polsce najpierw zatruwaja co trwa min tydzien pozniej opracowanie kanalow, moj zab to 6albo siodemka, wiec bedzie pewnie duzo roboty. Pewnie tez od lekarza zalezy czy bedzie chcial szybko zrobic.

Gość tak z zasady
A no to lepiej w Polsce. Tu mozesz czekac troche na zapisanie sie, bo np w wielu poradniach sa waiting lists. A jak juz zapisza to mozesz tez czekac chwile na wizyte. Poza tym, tu lubia wyrywac, szczegolnie siodemki :O, zamiast leczyc kanalowo. Nie mowie ze kazdy denstysta taki jest ale moja znajoma jest tu stomatologiem (Polka) i dentysci w NHSie ponoc maja inny sprzet. Czasem wola wyrwac a w Polsce to 'powalcza' ci o tego zeba ;-). Od razu mowie ze wiem to tylko z mojego doswiadczenia i od kolezanki, na wypadek gdyby ktos zaraz chcial na mnie nakrzyczec ze bzdury gadam i sie nie znam. ;)

Gość dentysta again
gdybym szostke wyrwala to byloby widac i siodemka za nia by mi sie poprzesuwala, bo jednak razem to jakos stoja. fatalnie ;(

Gość tak z zasady
To zrob to w Polsce, ale tak czy siak mysle, ze warto sie zapisac w NHS na przyszlosc. Na wypadek gdyby jakas infekcja czy inne emergency, zaoszczedzisz sobie te kilkaset za prywatny gabinet.

Gość dentysta again
a gdy robilyscie kanalowe w Polsce ile czasu wam to zajelo?

Zalezy jaka masz infekcje.Moze przeczyscic kanal i zalozyc plombe bez trucia,albo truc i wtedy bedziesz czekac. Jak masz czas zarjesrtuj sie tutaj,i niech Ci powie dentysta jak zab wyglada i co trzeba zrobic..bo na szybkiego to moze ci tez wyrwac tego zeba ..a chyba szkoda jesli da sie wyleczyc.

Gość tak z zasady
Raz mialam truty zab i czekalam.. chyba z tydzien, ale reki nie dam sobie uciac, nie pamietam za bardzo, stara juz jestem ;) Popros kogos w PL zeby sie przeszedl do gabinetu i zapisal Cie/ wypytal o takie szczegoly, zebys juz miaala wszystko nagrane jak pojedziesz.

Gość dentysta again
dzieki dziewczyny, w Polsce bede nast tydzien, ba 2 tyg jade. Wizyta zalatwiona na wtorek, mam nadzieje ze lekarz szybko si euwinie. A mozna np wlozyc trucizne, zamknac zabek i po np 3 msc wrocic do leczenia?

Gość godzina piata
3 miesiace to trutka moglaby sie nie utrzymac, przewaznie tylko tydzien sie ja nosi. Wiec 2 tyg powinny wystarczyc, chyba ze sa powiklania, ale miejmy nadzieje, ze nie.

Gość dentysta again
dzieki, uspokoilas mnie oby tak bylo, zab juz bardzo boli jeszcze pare dni trzeva wytrzymac.