Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przyszlazona23

Mój narzeczony upiera sie przy intercycie... Co mam zrobić ?

Polecane posty

Gość njalepije idz do naotriusza na
kosultacje i wybierz intercyze, kotra pasuej do waszej sytuacji.

niejable On planuje kupic mieszkanie , ale za killka lat napewno nie szybko za 5 moze 6 i niewiem gdzie bedziemy potem mieszkac czy u mnie czy u niego . Ale poki co mieszkamy u mnie i on owszem doklada sie do rachunkow i jedzenie kupuje ale naprawy robie ja i wszelkie inne sprawy . Nie ustalalismy tego gdzie bedziemy mieszkali jak kupi bo jeszcze mu sporo brakuje ma okolo 30 tys oszczednosci wiec to kropla w morzu:)

KIka lat napewno bedziemy u mnie mieszkali . Tak tak kredytu napewno splacic mi nie pomoze juz zastrzegl :) Wiem w tym wypadku argumenty ze jestem materialistka sa z dupy wziete bo to on jest golodupcem mimo ze dobrze zarabia na mieszkanie go nie stac :) Ja sie dorobilam wszystkiego sama i kupilam mieszkanie za prawie 300 tys , 200 mialam swoich oszczednosci pracowalam zagranica .

Gość agrikolowa
dlatego,ze tak naszym WSPOLNYM zdaniem jest ok., oboje tak ustaliliśmy, w razie czego kazde z nas ma mieszkanie od razu

Agrikolowa Dla mnie to jest bardzo dobry uklad. A powiec mi co ja bede miala u siebie z tego? Nic.. Wiec co wg ciebie mam zrobic , bo slub za pol roku i ja decyzje musze podjac juz dzis ..

Gość sysysysysys
CZYNSZ POWINIEN CI PLACIC PLUS RACHUNKI I SWOJE JEDZENIE I CHEMIE KUPOWAC JAK CHCE TAK SIE BAWIC

Gość xantrypa
i tak wlasnie zrobi jak napisalas ! - cwana hiena z tego goscia ! - napewno chce ci zgotowac CUDOWNE ZYCIE - nooo zobacz sama - juz sie polapalas zreszta ze - mieszka za free, na zycie ci daje 500 zl. !!! - a co to jest ??? - to przeciez TY GO UTRZYMUJESZ !!! tyle to powinien dawac ci na ciuchy- buty !!! - i to minimum ... - noo jak ty sobie zycie z nim wyobtazasz ? czy ty jakas smieszna jestes ? mieszka za darmo to kozysta bo normalnie musialby placic za wynajem i tez oplaty a dalej zycie - A ON CI DAJE 500 -zl. !!! - czy ty kpisz sobie !!! - to niech ci do placi polowe tego co by dal za wynajecie i oplaty !!! to moze bedzie troche sprawiedliwsze ! a wiesz dlaczego - no dziewczyno rusz troche glowa wkoncu ! - powiem ci ... - ON SOBIE JUZ KASE SKLADA NA SWOJE MIESZKANIE I NIEDLUGO JE SPLACI - MIESZKAJAC NA TWOJ KOSZT !!!... - dlatego potrzebuje rozdzielnosci ... - dobry skurwiel z niego jest ! ma opierunek - spanie- zarcie no i doope za 500 - zl hee he he !!! --boze dziewczyno -- UCIEKAJ !!! BO CIE ZOSTAWI W JEDNYCH MAJTKACH !!! - jeszcze ci zrobi dziecko placac te 500 - na zycie i tyle bedziesz miala !!! -UCIEKAJ POKI CZAS !!!

xantrypa dokladnie dokladnie widze ze ty mnie bardzo dobrze rozumiesz:) A na forum mnie jeszcze jakis Henio od materialistek wyzwal ? masakra no nie? Co za ludzie .. Poprostu komedia ja wiem jak jest dlatego tu ten post napisalam zeby mi ktos otworzyl oczy bo to jest baaardzo niewporzadku .. Wiem dlatego dzis z nim gadam jesli zdania nie zmieni co do rozdzielnosci to z nim zrywam .. Bo wyjde z niczym niestety a to facet powinienn pomagac kobiecie chodz troszke i to matce jego przyszlego dziecka.. Faktycznie to tak wyglada i taka prawda jakby mu przyszlo oplacic nianke kucharke dziwke mieszkanie jedzenie i wszystko to by juz tych 5 tys nie mial i by mu braklo ..

Niewiedzialam ze czlowiek z ktorym bylam tyle lat sie takim chujem okazala jestem w szoku..Doslownie wczoraj jak mi o tym powiedzial to mysllam ze kpi ale powiedzial to takim tonem ze on nie bedzie ze mna dyskutowac albo intercyza albo slubu nie bedzie i tyle ..doslownie tak .. Dzis pol dnia przeryczalam .. pl roku przed slubem tak mi mowi..

To jakiś kontrakt a nie małżeństwo :-O ...a gdzie miłość? Znasz w ogóle definicję miłości, chcesz wyjść za mąż tylko na jakiś czas? Na ile lat to małżeństwo i w jakim wieku zbierze Ci się na miłość, będziesz szukała faceta na całe życie? :-) Ale mnie takie coś wkurwia, wszystkie znajome laski próbują się teraz rozwieść i jęczą, pretensje mają do mężów (ten, on to najłagodniejsze na nich określenia) losu, Boga tylko nie do siebie, też wychodziły za mąż bezmyślnie tak jak Ty na próbę... bo przecież są rozwody ;-)

Boziu Ja za niego nie wyjde napewno jesli nie pojdzie ze mna na kompromis to slubu nie bedzie .. Nie dam siebie zniszczyc i tyle , Ja nie wychodze dla proby bo nie musze to on ma egoistyczne pobudki.. JEst poprostu cholernym egoista i nie dam sie skrzywdzic

Dzieciom koniecznie załóżcie księgi przychodów i rozchodów, zbierajcie wszystkie rachunki wydatków na nie jeżeli je też będziecie tak kochać jak się wy kochacie ;-)

Gość xantrypa
- kiedys tu byl taki wlasnie temat- tyle tylko ze odwrotnie, chlopak powiedzial do dziewczyny ze ... ONA MUSI MU PLACIC JAK ZA WYNAJECIE MIESZKANIA - dlatego ze on splaca raty za kupno mieszkania i ma malo pieniedzy ... - nooo krotka pilka !!! - a ona sie jeszcze radzila co robic ma bo go bardzo kocha ! ooo booozeee! a tu podobny typek tylko ze mysli od swojej strony jak tu maksymalnie WYCIAGNAC KASE OD CIEBIE !!! - DZIEWCZYNOOO RATUJ SIE !!! - i zrobic intercyze jeszcze chce aby ci wrazie czego GOOWNO dac !!! - zyjac maksymalnie dlugo za twoja kase !!! - jak przyjdzie czas to powie ci juz mi sie znudzilas niestety i pojdzie na swoje mieszkanko i kasa a ty ... - ZOSTANIESZ GOLA I WESOLA - jak dzis jestes !

Ten "cholerny egoizm" jest zaprzeczeniem miłości, a w tej sytuacji twoja chęć wyjścia za mąż za kogoś takiego to głupota w czystej postaci, bezmyślna desperacja a też nie żadna miłość :-) Rozpierdalają mnie takie pary, małżeństwa robiące dzikie awantury o to kto ma ile zapłacić za pizze wspólnie kupioną, wytykające sobie kto ile zjadł ;-)

Gość nivEJABLE
przyszla zona- na szczescie jestes madra i inteligentna kobieta,dasz sobie rade. twoj facet nie wie ,co to milosc i normalny zwiazek.strasznie wyrachowany jest

xantrypa No dokladnie tak jest.. Jak napisalas ja to tak widze i tyle.. Czytalam takie tematy o intercyzach byly poruszane ale zadna z tych sytuacji nie byla taka jaka mam , intercyza chodz w niewielkim stopniu dawala dziwczynie plynnosc finansowa , chodzby taka sytuacja jak pisala agranola.. A u mnie kompletnie nic nie ma kompletnie ja dobrze wiem ze on mysli o wlasnym mieszkaniu i kupi go za kilka dni. Wgl to wyznaje zasade ze nic wspolneo ze mna miec nie chce zeby w razie rozwodu sie nie dzielic tylko dziecko to jedynie co chce miec ze mna to raz , dwa niby mowil ze mi bedzie dawal kase ale jak narazie jakos to czarno widze skoro konta beda osobne :)) Kazdy sobie rzepke skrobie ... Poprostu jestem zalamana..

Gość nivEJABLE
ciesz sie ,ze slubu jeszcze nie bylo i dziecka nie ma. i nie zalamuj sie bo nie masz czego zalowac,co najwyzej zmarnowanego przy nim czasu.jestem z moim mezem 25 lat. pieniadze sa wspolne,konta mamy dwa,ale moj maz oddaje mi cala wyplate,nie pyta na co wydaje,ile wydaje itp. a ja na swoim koncie staram sie gromadzic oszczednosci. ale to rowniez sa NASZE pieniadze.

Boziu Normalnie jak gdzie wychodzimy to nie szczedzi mi kasy nie rozliczamy sie grosz do grosza stawia mi mimo ze ja jestem honorowa on lubi pokazywac ze jest facetem itp to nie chodzi ze jest jakims strasznym snerom bo bym to zauwazyla.. Chodzi o to ze szykujecie sobie grunt pod nogami i niechce miec ze mna nic wspolnego poza dzieckie Nivejable Nigdy taki nie byl stad wlasnie jestem zalamana ze wyszlo z niego takie zło .. Nie spodziewalam sie chodziaz w sumie czasem dawal mi takie znaki raz mnie zdradzil emocjonalnie umuwil sie z panna z sex czata :) ale wybaczylam nie byl ze mna dokonca szczery.. Pisal jej kiedys ze jak sie dorobi to moze ja sponsorować .. Jak to odkrylam to powiedzial ze zartowal i to neiprawda ze mu sie nudzilo , kazda normalna dziewczyna by go wtedy rzucila .. A ja mu zaufałam i teraz wyszlo szydło z worka ..

Świat schodzi na psy, ludzie się pobierają tylko dla korzyści materialno-seksualnych i nic poza tym, młodość szybko przemija, z kasą też bywa różnie i wtedy małżonkowie w jednej chwili stają się dla siebie obcymi osobami, najgorszymi wrogami... do wyjebania na czysto :-/ Gdzie uczucia, przyjaźń, troska, czułość... ECH! :-(

Gość hmmmmmm ????
Boziu... masz racje i dlatego jest tak dużo rozwodów :(

Nivejable Masz bardzo dobrze bo to jest prawdziwy zwiazek .. ja zaluje ze taka glupai bylam i jestem .. Widzisz glupai milosc co robi z czlowiekiem wiecej przez niego placze niz sie ciesze.. Teraz widze jakim jest egoista i te wczesniejsze jego wybryki wracają to ze chcial tamta panne sponsorowac bo ponoc tak mu sie spodobala ale byl goły i wesoly to obiecal jej ze napewno sie dorobi i kiedys pomysli .. Juz widze jak żartowal chcial sie dorobić kosztem mnie , dorobic mieszkania na mnie a potem kopnać mnie w dupe i sobie sponsorowac jakies dziunie pewnie.. Boze jaka bylam glupia.. Wszystko sie w calosc uklada.. U nas niewiem czy by tak bylo nawet jakbysmy sie pogodzili w co watpie to i tak oddal by mi troszke ale napewno nie calej , on ogolnie nie lubi byc kontrolowany lubi robic co mu sie podoba i na przekor . Jest takim typem ze co ja powiem to on na przekor.. Nie wiem skąd sie to bierze.. Wszystko na opak to samo z jego mama czyli przyszlą moja tesciowa co ona mu powie to on robi odwrotnie..

Gość intercyza jak najbardziej
nie rozumiem problemu. koles nie ma nic poza pensja, ktora w kazdej chwili moze stracic. ty masz mieszkanie. moze on tez by chcial aby mieszkanie ktore kupi po slubie bylo tylko jego w razie rozwodu? dlaczego ma sie nim dzielic z toba skoro ty masz juz mieszkanie. intercyza rodzicow nie ma zadnego znaczenia dla dzieci. one normalnie dostaja alimenty i dziedzicza po rodzicach. mowisz ze po porodzie mozesz zostac bez pracy, ale to nie znaczy, ze on ci nie pomoze. poza tym w kazdej chwili mozna dodac zapis, ze np utrzymywal cie przez jakis czas i ma prawo do czesci mieszkania. dla mnie to jest robienie z igly widel. bo sama masz cos swojego a oczekujesz ze to co on kupi bedzie wasze.

Nie chodziło mi o stawianie jak wychodzicie bo to każdy robił tylko to co będzie później, przykładowa pizza była zamówiona do domu, rozliczanie "ukochanej" z każdego kęsa to z życia wzięte, te dwie lodówki z filmów to też samo życie a nie wymysł jakiś fantastów :-) To są skutki bycia z kimś tymczasowym, później się to przeciąga i takie szopki wychodzą :-)

Jak myślisz co będzie jak uroda, młodość przeminą, albo nie daj Boże zachorujesz? ;-)

Intercyza jak najbardziej A uwazasz ze obecna sytuacja jest w porzadku wobec mnie? Ja niechce go oskubac nawet jak chce miec cos swojego to nie kosztem mnie !! Bo poki co to robi to kosztem mojej osoby .. Moge podpisac dokumenty ze nie chce mieszkania jego ale nie chce z nim podpisywac rozdzielnosci to co sie dorobimy jest nasze , a mieszkanie jego bo to on na nie sklada. Chodzi mi tylko o sprawiedliwosc.. Ok troche sytuacja bez wyjscia ale w obecnym stanie to on sie dorabia kosztem mnie przeciez !!

Boziu Szczerze niewiem co bedzie .. Poki co nasza sytuacja jest tragiczna .. I niewiem jak to rozwiazac.. Bo z drugiej strony on sie dorobii mieszkania ja do niego roscic sobie praw nie bede napewno.. Ale to mieszkanie bedzie kosztem mnie bo narazie placi tyle co kot naplakal !!!!!!

Znam takie osoby, teraz "poważany biznesmen" co dorobił się własnymi rękoma, faktycznie pracował i odkładał na biznes... całą kasę, bo żył za kasę partnerki, tak się umówili :-) Partnerkę teraz to ma trzecią chyba, nie liczę bo gardzę takimi ludźmi ;-)

Gość xantrypa
- i badz TWARDA! - bo on juz wszystko zaplanowal ALE Z KOZYSCIA DLA SIEBIE - a tak wlasciwie to jak ty mozesz brac od niego te piec stow ! - napisalam ci wyzej - byla tu taka co sie radzila - bo chlopak kaze jej sobie placic jak za wynajecie mieszkania ! I TAK POWINNAS I TY POWIEDZIEC !!! - zarabia 5.000 a na zycie daje 500 - TO JEST KPINA !!! - a ty dlaczego tak dluuugo go utrzymujesz ? - slyszasz dobrze ? - UTRZYMUJESZ GO ! - TAKIE SEPY TAK MAJA ! powoli zrodzil mu sie cichy plan ustawiajacy GO bardzi dobrze na przyszlosc - ale BEZ CIEBIE - widac nie zaplanowal miejsca dla ciebie ! sorry - ale tak wyglada ! - bo posluchaj gdyby bylo bez tej intercyzy to tak - zyjecie splacacie mieszkanie jedno i odkladacie na drugie - on chce to drugie ! macie dwa mieszkania tylko ze to jedno jest twoje a drugiego polowa ! I TU MU NIE PASUJE ! - bo on woli sobie kase uzbierac teraz - bo trafila sie naiwniara i daje sie DOIC - moze juz sobie kupil i splaca A TY GO ZYWISZ I UTRZYMUJESZ ! - a jeszcze cos ci powiem cwaniak pewnie juz wie ! - bez tej intercyzy nie moze kupic mieszkanka (jako twoj maz) bo musial by splacic pierw twoje mieszkanie aby znowu brac pozyczke, a jemu dokladnie oto chodzi aby nie bulic na twoje TYLKO NA SWOJE ! z intercyza on nie ma dlugu tylko TY MASZ DLUG - a on przeznacza sobie spokojnie swoje 4.000 - na swoje mieszkanko (nie musi twojego splacic i oto mu chodzi- placi tylko sobie swoje dlugi, daje ci grosze na zycie a ty !!! - KILKA LAT UTRZYMUJESZ TEN STAN !!! - CZY TY JESTES MATKA TERESA ??? - POWIEDZ MU ZE OBOJE OD DZIS DAJEMY NA ZYCIE PO POLOWIE OD ZAROBKOW - i to dopiero bedzie sprawiedliwe bo tak on da 2.5 i ty dasz 1.5 i kwita !!!!! ZAPROPONUJ MU TAKI UKLAD !!! - jest jak najbardziej sprawiedliwy !!! KAZDY DAJE PO POLOWIE ZAROBKOW !!!

Gość skoda octavia moja jest
Tu nie jest pytanie o to czy intercyza czy nie, ale chyba czy slub czy nie, z naciskiem na NIE. Uciekaj jak najdalej od tego czlowieka, bo to nie bedzie malzenstwo, tylko jakis uklad dziwny, przeciez on cie wcale nie kocha

Gość a ja myslę że jak urodzisz
dziecko, to będziesz na nie musiała łożyć z własnych pieniędzy, bo on swoje będzie odkładał na konto. Stwierdzi, że małe dziecko nic nie kosztuje i tyle. I co zrobisz? Jako matka przychylisz dziecku nieba, ale faceci mają dzieci w dupie.