Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przyszlazona23

Mój narzeczony upiera sie przy intercycie... Co mam zrobić ?

Polecane posty

Heniu Problem w tym ze to on jest nieuczciwa bo to ja ponosze wiekszą czesc kosztow i w dodatku potem moje dziecko zostanie bez niczego.. Nieuczciwe nazywasz to ze jestem zona gotujaca prajaca mezowi skarpetki zajmujaca sie jego dzieckiem co sie wiaze z wyrzeczeniami , zmniejszeniem dochodow i utrata pracy ,a on odkladalam na swoje konto pieniadze a ze mna skladal sie na pol na dziecko?... W takim razie niech sobie oplaci kucharke sprzataczke nianke i prostytutke dodatkowo tez niech wynajmuje mieszkanie i zobaczy jakie to koszty szkoda slow .. Za wypowiedzi wygodnickich facetow dziekuje bo nie zamierzam tego czytac

Twoje dziecko dostanie alimenty tak czy siak. W przypadku dziedziczenia też nie ma znaczenia intercyza. Poza ty dlaczego zakładasz, że stracisz dochód? No ok wychowawczy ale to trwa max 3 lata. Dla mnie to jest na zasadzie co twoje to i moje ale co moje to nie rusz. POZa tym dziecko będzie nie tylko twoje ale wspólne. Z intercyzą czy bez dostanie tyle samo. Fakt Ty dostaniesz mniej.

Poza tym ostani twój post zabrzmiał tak : Ja będę zajmować się domem (tzn siedzieć w domu a jaśnie pan niech sobie zatrudni spzątaczkę itd) i pan ma mi dać dostęp do konta. Nie wychodź za mąż bo małżeństwo to partnerstwo a nie pranie skarpet, wychowywanie dzieci i narzekanie. ps. Małżeństwo to nie wspólne konto ;-)

Gość agrikolowa
nie widze sensu intercyzy w Twoim przypadku, mieszkanie i tak jest Twoje, rozumiem,ze jemu chodzi oto,ze Ty masz splacac kredyt a on nie będzie się dokladal?bo przecież mieszkanie jest Twoje, a czemu on ma lozyc na nie swoje reasumując on będzie zerował na Tobie i za free mieszkał po intercyzie:D tak czy siak on na tym lepiej wyjdzie oprócz tego,ze mieszkanie i tak jest Twoje

Gość do autorki....
ja na Twoim miejscu nie spieszyłabym się do tego malżeństwa. Bez sensu, bo zrobi z Ciebie od razu matkę Polkę, a on sam będzie sobie rzepkę skrobał jak przez tymi obowiązkami.

Nie jestem zadna oszustka .. poprostu wg mnie intercyza jest bez sensu bo ani oboje nie mamy firm ani nic a mieszkanie i tak moje jest i bedze bo przed malzenstwem mam i splacam kredyt sama . Wlasnie chodzi o to zerowanie dolozy sie tylko do rachunkow a reszte bedzie sobie skladam i mnie mial w dupie . Ja jestem stratna bo rata 700 zlotych plus zycie , rachunki koszt okolo 2 tys zlotych a on daje na same rachunki 500 , plus gotuje sprzatam no ludzie.. Arszenka Czyli moje dziecko bedzie dziedziczylo po nim w razie jego smierci ? to samo ze mna ? dobrze mowie?

Ja nie chce jego kasy powtarzam ale w razie jakby nam sie nie udalo uwazam ze mi sie nalezy zabezpieczenie w postaci polowy majatku dla mnie i dziecka ( bo wiekszosc obowiazkow na mnie spoczywac bedzie ). I to jest nie fair , Owszem mozna sie dzielic sprzataniem gotowaniem ale kto tego przestrzega :) Ja sie na dziecko nie zdecyduje napewno to wiem i dziekuje za rady i niewiem czy wgl sie zdecyduje owszem zgodze sie na warunki ale napewno dziecka z nim miec nie chce :)

Gość agrikolowa
intercyza nie ma wpływu na prawo dziedziczenia to wiem na 100%, wiec jakbys to Ty pierwsza zmarla mieszkanie jest jego

Agrikolowa Oto mi wlasnie chodzi placi za rachunki ale badzmy szczezy max 500 zlotych tego nie ma wiecej :) A moj koszt utrzymania mieszkania to ok 1500 bo jak sie cos zepsuje albo cos to idzie z moich :)Wszystko wiec place razy 3 :) do tego czasem cos dokupi ale w wiekszosci ja robie zakupy a on jak tam chce ale to mowie wiecej jak 500 zlotych nie wydaje na miesiac :) Ja okolo 2 tys na lekko z kredytem juz to sa koszta :) Wraz z jedzeniem ale czasami wychodzi i wiecej , Odkladam okolo 500 zlotych miesiecznie:) natomiast on prawie 4 tys :) I gdzie tu sprawiedliwosci ? Ja nie wyobrazam sobie miec z nim dziecka bo bedziemy mieli osobne konta napewno w intercyzie da mi tam z 500 zlotych na dziecko i nie zostanie mi juz totalnie nic moze z 200 zlotych odloze :) On natomiast minimum 3 tys . W razie rozstania ja zostaje z niczym dziecko tez , on z bardzo duzymi oszczednosciami i z nedzmymi alimentami ciekawe ze taka pazerna jestem .. Naprawde zastanowcie sie co niektorzy co piszecie .. Koldra np.. brak slow..

Gość bardzo cwany sk....l
z twojego ukochanego , każdy matoł wie ze majątek i kredyty które mamy przed slubem są tylko nasze ! chce cię porobic naiwniaczko

Wiem że cwany jest.. Mi sie poprostu nie oplaca z nim brac slubu i tyle i poprostu nie wezne dzis wieczorem jak przyjdzie mu to powiem bo co mi zostaje .. Napewno nie dam sie tak w trace wpuscic bo o wiele wiecej trace niz on o wiele .. Wiec jesli nie pojdzie ze mna na kompromis w postaci dziecka to intercyzy nie podpisze :)

Gość agrokolowa
sorry, ale macie jakiś chory układ/związek, nie ogarniam tego,tak jak piszesz, on będzie sobie odkładał kase i zyl na Twój koszt

Gość agrokolowa
chyba,ze wcześniej ktores z Was spisze testament i przekaze to, co posiada konkretnej osobie, jeśli nie wtedy z ustawy się dziedziczy, to się tyczy obu stron

Gość hyjyhfjyfhj
a co ci szkodzi podpisac intercyze i czemu wiekszosc kobiet na tym forum robi z tego jakis problem? powiem wam czemu. bo kobieta bierze slub zeby sie nachapac kasy od meza, tylko i wylacznie. a jak juz jakis chce cos podisywac to cipa wielce oburzona bo przeciez nie tak to sobie wyobrazala. od azu by chciala wyciagac lapy po domy i samochody. a poszoł won!!!

Gość hyjyhfjyfhj
nie widze sensu intercyzy w Twoim przypadku, mieszkanie i tak jest Twoje, rozumiem,ze jemu chodzi oto,ze Ty masz splacac kredyt a on nie będzie się dokladal?bo przecież mieszkanie jest Twoje, a czemu on ma lozyc na nie swoje reasumując on będzie zerował na Tobie i za free mieszkał po intercyzie tak czy siak on na tym lepiej wyjdzie oprócz tego,ze mieszkanie i tak jest Twoje xxx za free mieszkał nie bedzie bo przeciez zarabia 5 tys wiec rachunki i za zywnosc placil bedzie, a ze nie chce sie dokladac do kredytu to rozumiem, przeciez w razie rozpadu malzenstwa i tak by z tego mieszkania nic nie dostal. wyobrazasz to sobie ze splacasz komus kredyt za mieszkanie a na koniec zwiazeks ie rozpada i kobieta wyrzuca faceta na bruk?

Gość agrikolowa
to ciekawe czy będzie placil, skoro teraz chyba autorce nie placi:P

H cos tam Ja mam swoje mieszkanie wiec nie musze wyciagac po nic. To on wyciaga po moje bo jak narazie to ja wiecej place i to duzo wiecej za to by mieszkal tam gdzie mieszka , Inaczej by gadal jakby w Warszawie mu sie przyszlo utrzymac i wynajac takie mieszkanie w jakim teraz mieszka :) ja mam gdzies jego kase powtarzam mowie tylko ze chce zabezpieczyc dziecko i ta polowa majatku ktora by mi sie nalezala bez intercyzy wplacilabym dziecku na ksiazeczke:) Bo mnie stac zeby sie sama utrzymac ale juz dziecka nie niestety:)

Gość agrikolowa
my tez mamy intercyzę, mamy takie same mieszkania, ja swoje wynajmuje i odkładam kase, maz tez ma wlasnosciowe i razem się składamy na wszystko, tzn. wspólnie oszczędzamy, oprócz tego,ze ja kase z wynajmu odkładam, np. jakby nam się malz rozwialo, testamentem oba mieszkania sa na naszego syna(tak, mamy już spisane testamenty mimo dość młodego wieku)

Rachunki placi tak ale zywnosc kupuje sporadycznie :) Rachunki to koszt max 500 zlotych a jedzenia znowu tyle nie kupuje bez przesady jedziemy na wieksze zakupy wiec to wcale nie tak wiele :) Nie rob ze mnie materialistki bo za ta smieszna kwote ktora teraz daje nie utrzymalby sie w Wawie albo mieszkal w obskornym pokoju , albo nawet i nie bo watpie by o bylo stac za 500 zlotych na jakis fajny pokoj blisko centrum , jego pracy . Ja wkladam duzu duzo wiecej i juz o tym pisalam , koszt kredytu 700 zl plus telefony plus zywnosc bo wiekszosc ja kupuje plus naprawy i inne nieprzwidziane wydatki prawie 3 razy tyle . W dodatku ma ugotowane wyprasowane i sex wiec nikt mi nie wmowi ze mu tak zle..

Gość rozróżniajcie pojęcia!
Intercyza nie jest tożsama z rodzielonością majątkową! Po prostu zapiszcie,że w razie rozwodu on nie będzie spłacał kredytu za Twoje mieszkanie-bo ono jest majątkiem nabytym przed ślubem i jest TYLKO TWOJE, ale... jeżeli w trakcie trwania małżeństwa je sprzedaż to kasa będzie wspólna!!! Jeżeli umrzesz to intercyza nic nie zmienia- on i tak musi spłacać kredyt,chyba że zrezygnuje ze spadku-wtedy bank zabiera mieszkanie i po problemie. Co do alimentów na Ciebie i dzieci w razie rozwodu-jeżeli intercyza tego nie reguluje to jest normalnie ustawowo. W razie jego śmierci normalnie należy się renta.

Agrikolowa Ale twoj maz ma mieszkanie a moj nie , niestety .. Czyli po waszym rozwodzie ty dostaniesz tylko te kase z wynajmu plus alimenty na syna tak?

Gość ...,,,,,.,.,.,.,./,//,
.

Gość agrikolowa
w razie rozwodu wracam do swojego mieszkania, wspólne oszczednosci dzielimy, na syna mam alimenty i odklozona przez x lat kase, oprócz tego mam dobra prace wiec się nie martwie

I poco spisaliscie intercyzy ? Bo w twoim przypadku ty masz zdecydowanie lepiej bo masz swoja kase a ja niestety nie bede miala nic..

Gość nivEJABLE
za remonty,naprawy tez bedziesz sama placic???jesli tak,to sorry,ale zbyt madra nie jestes ladujac sie w taki uklad. a twoj facet to cwany egoista. i masz sama placic za mieszkanie w ktory byc moze bedziecie RAZEM do konca zycia mieszkac????to chore.ale skur...z niego. pognalabym dziada na 4 wiatry

No wlasnie masz dobra prace dochod z mieszkania , a w moim przypadku nie bede miala pewno nic , a jesli juz prace to napewno nie bede tyle zarabiala ile teraz no niestety..

Gość porannarosa nie masz racji
przeciez za remonty placi tylko i ywlacznie wlasciciel mieszkania. z jakiej paki mam komus remontowac mieszkanie skoto ono i tak nie jest moje?