Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przyszlazona23

Mój narzeczony upiera sie przy intercycie... Co mam zrobić ?

Polecane posty

Octavia Najgorsze ze on o tym gadac nie chce narazie bo to jeszcze wczesno powie mi 3 dni przed weselem z papierem podpisuj i takk to pewnie bedzie cwaniak .. Dobrze ze to forum jest to sie wygadalam dzis mu to powiem ze nie bedzie zadnego slubu bo ja na intercyze sie nie godze i tyle.. Xantypa No dokladnie tak to jest , sam mi zastrzegl ze zadnych kredytow miec nie chce ale dupe plaszczyc w moim mieszkaniu to dobrze. Dzisiaj jak wroci wywale go na zbity ryj bez skrupolow ..

Za dobrze mial ze mna teraz zobaczy jak to jest zyc bez zywiciela , wynajmujac obskorne mieszkanie za cwierc jego pensji sam sobie prac gotowac i lazic ze stojacym fiutem powodzenia niech sie dorabia ale beze mnie .. Wraca o 22 to pojdzie spac pod most i tyle..Zaraz go spakuje nie bede go nawet sluchala bo mam go dosc dzieki wam szczegolnie xantypie oczy mi sie otwarly..

Takie golodupce sa wlasnie najgorsze , niz bogaci faceci z tego co zaobserowalam i sie naczytalam .. Nic tylko sie zalamac ze tyle czasu z nim bylam.. Poplacze i mi przjedzie .. Bade tu pisala zeby wyrzucic emocje to mi pomaga..

nie czytałam wszystkiego, ale mniej więcej zrozumiałam temat i pozornie gość jest ok:D nie jego chata wiec intercyza:D, ale...tylko on na tym skorzysta, jakbys mieszkanie kupila po slubie na pewno nie chciałby już intercyzy, a tak wie,ze nic na tym na skorzysta wiec po co ma się dokladac, a skoro mieszkanie jest Twoje to Ty plac, nieźle kombinuje, pomieszka prawie za darmo, sobie kase odlozy a potem... zegnaj Genia:D

mam ochote No wlasnie ja to dobrze wiem mial wszystko ale mam go juz w dupie, Najgorzej zaluje ze mu wybaczylam jak sie umowil z panna z sex czata powiedzial jej ze sa bedzie sponsorowal jak sie dorobi bo narazie go nie stac .. Przeczytalam jego smsy juz dawno powinny mi sie oczy otworzyc , ale mnie udobruchal ze to zarty tylko ze nie mial co robic. ja jestem tlumaczem wiec czesto wyjezdzam zagranice na kontrakty no i ponoc taka poznal zaczynal od tysiaca zlotych jak z nim bylam , i tak mi sie odwdzieczyl..

Gość autorko on cię próbował
z jakąś dziunią zdradzić, a Ty jeszcze z nim jesteś? Po slubie jak urodzisz dziecko, przestaniesz być taka powabna, będziesz zmęczona, to jak on będzie tobie wierny jak teraz szuka seksu? Przebadaj się lepiej!

wybaczylam mu tamto ale w sumie co mial powiedziec , przeciez nie przyzna sie do zdrady proste.. I teraz juz drugi plan chuj uknul zeby mnie oskubac..Tak w zasadzie szczerze to te 5 to nie ma stalej pensji , normalnei wacha sie od 3 do 5 raz ma 3 raz 4 raz 5 roznie jego pensje sie wachaja , ja mam 3200 obecnie wiec zarobkowo znowu tak wiecej odemnie strasznie nie ma..

to co Ty jeszcze z nim robisz?, miej szacunek do samej siebie, bo widać, że gość za grosz go nie ma względem Ciebie, czyli Ty masz go sponsorować, a on inne laski:D

Gość jak on przesiaduje na seks
czatach, to wcześniej czy później znajdzie dziunię i będzie Cię zdradzał. Intercyza zabezpieczy go dobrze i nie będzie musiał się dzielić majątkiem, nawet przy rozwodzie z jego winy. Goń gościa!

autorko on cie probowl W pore to odkrylam pisali smsy nie widzieli sie ale z nich jasno wynikala chec spotkania i pisal jej ze jak sie dorobi to moze bedzie sponsorowal ale mi wmowil ze to zarty ze w zyciu za to placil nie bedzie ze sie brzydzi takich ale pisal z ta dziwka z kilka dni pisali . uwierzylam mu bo tym jednorazowy incydent potem nic takiego nie bylo , ale teraz znowu w chja chce mnie zrobic.. Z jakas intercyza..

No wlasnie pisze , ze kurwa cwany jest , tak mi wczoraj wyjechal z ta intercyza ze naprawde niewiedzialam co powiedziec.. Jeszcze jak to powiedzial ze bez slubu nie bedzie i tyle .. I potem juz o tym gadac nie chcial bo jeszcze duzo czasu do wesela to mamy czas .. Ale doslownie tak bylo na sex czacie siedzial w sumie to na czacie ja poznal niewiem czy sex ale wiem ze na czacie siedzial wtedy bo wyczytalam to..Dlatego sie tu pytalam czy w razie rozwodu z jego winy przy intercyzie mi sie cos nalezy ale prawnie to nic dlatego taki chuj cwany jest.. wszystko dla siebie chce.. Z tym sponsoringiem to tak wlasnie bylo krotko pisali bo pare esow ale wyraznie napisal ze kiedys bedzie mogl sposorowac bo sie dorobi sporo i bedzie baaardzo duzo zarabial , poki co tak duzo nie ma ale zaczynal kiepsko od tysiaka jak na warszawe to i owszem utrzyma sie w miare zyl bedzie ale znowu kasa tak szastal niie bedzie zeby codziennie w burdelu byc:)

Gość alimak_hh
napisz co i jak wyszlo z tej rozmowy.. wydaje mi sie, ze zmiekniesz, on cie jakos przekona, ze to dla waszego dobra.. wrocisz co codziennosci i go wcale nie wyrzucisz .. ale trzymam kciuki , oby dobrze bylo ;)

Gość alimak_hh
sluchaj, a ile jestescie razem ?

Gość xantrypa
a jeszcze lepiej to powiedz mu ze ma ci placic jak za wynajem mieszkania - i oczywiscie oplaty - moga byc po polowie - aby bylo sprawiedliwie ! - ale ja widze ze ty raczej nie chcesz tego i dlatego on KOZYSTA NA TYM - a wiesz co - bo to moze byc tak ze tylko dlatego SIEDZI u ciebie bo aktualnie nie ma gdzie isc i wiadomo ze musial by placic ! - a tak kozysta puki sie da Z TWOJEJ NAIWNOSCI a jak SOBIE uzbiera to pojdzie do tamtej ! MUSISZ MU POWIEDZIEC ABY CI PLAC I ZOBACZYSZ JEGO REAKCJE !!! bedzie sie bronil - to jasne ! a ty postaw sprawy krotko - woz albo przewoz ! MA CI PLACIC ZA MIESZKANIE JAK ZA WYNAJECIE - albo drugi wariant - mowisz mu tak KOCHANIE PLACIMY PO POLOWIE NASZYCH ZAROBKOW - ja place polowe i ty placisz polowe zarobkow i zyjemy dalej razem ALE SPRAWIEDLIWIE !!! - ja wiem ze mu to nie przyjdzie latwo ! i bedzie chcial dalej tak zyc i bedzie walczyl ! - powiedz mu aby sie wynosil - daj mu termin i WYNOCHA Z DZIADEM - szkoda czasu na takiego doopka !!! jesli tego tak nie rozegrasz TY DOSTANIESZ KOPA W DOOPE od niego !!!

Nie zlamie sie chodz rycze caly dzien ale tak sie nie dam kurwa niszczyc jestem tak strasznie zla na to wszystko ze mam ochote umrzec..

xantypa Chce tak to rozegrac czekam do 22 pakuje mu zaraz walizki i go dzis juz wywale.. Powiem ci tak : szczerze nigdy go jakos nie kontrolowalam nadmiernie , niewiem co on robi z kim wychodzi , ma taka prace ze nigdy niewiem kiedy bedzie , jak ma wolne mowi ze idzie pocwiczyc bo on ma pstro na punkcie sykwetki oszalalby jakby na silke nie poszedl nie dam glowy ze nikogo nie ma .. U nas tak nie ma ze sprawdzamy sobie telefony facebooki.. Na dobra sprawe ja o nic niewiem znam tylko jego brata i jego dziewczyne jego mame poznalam pare miesiecy temu widzialam ja raz w ciagu 4 lat.. Bo on ma swoj swiat jest zamkniety w sobie ma swoje kredki i nie pozwala mi byc czescia jegoo swiata , nie dam glowy ze nikogo nie ma , bo poprostu raz mi sie cudem udalo to go przylapalam na klamstwie potem niby nie , ale nie jestem tak strasznie z nim zzyta bo on niechce nawet bym byla to typ samotnika zyje w swoim swiecie komputerowym ..

Autorko, nie bądź głupia, facet się nieźle ustawić chce, gdybyś to mieszkanie miała teraz kupić to jestem pewna, że robiłby wszystko żebyś kupiła po ślubie z nim i żadnej intercyzy by nie proponował. Teraz wie, że nic mu do twojego mieszkania, bo przed ślubem kupione, więc chce się zabezpieczyć i mieć swoje, ale wie też, że po ślubie mieszkanie przez niego kupione będzie wasze, a nie jego, stąd jego genialny pomysł. Nie chce kredytu? to niech płaci za wynajem i zobaczymy czy mu się spodoba. Teraz to mu wygodnie-za friko mieszka, wszystko pod nos, to po co mu kredyt? ja bym postawiła sprawę tak: skoro jest fifty fifty to on płaci WSZYSTKIE koszty na pół, włączając kredyt! a jeśli powie, że to nie jego mieszkanie żeby remontował lub płacił kredyt to prosta piłka-liczysz mu jak za wynajem-w końcu masz wysokie koszty, kredyt, remont i wynajmując zwróciłoby ci się chociaż w części. Kurde, nie bądź naiwna, ja też byłam ale odwrotnie, wyremontowałam chatę, składałam się a teraz muszę z córeczką się wyprowadzić

racjonalistka Dziekuje za odpowiedz , pytam tu na forum doswiadczonym mam bo ja dopiero ,, wchodze w zycie'' i łatwo mozna mnie zbajerowac ale juz sie tak nie dam.. Piszesz ze masz coreczke i ze musisz sie wyprowadzic wiec mieszkalas z facetem ktory nie byl twoim mezem tak i kaze ci teraz spadac i kosztow nie zwroci? Co za huj co sie z tymi facetami teraz porobilo to ja niewiem .. Same parszywe szczury..

a tak z ciekawości, myślisz, że zgodziłby się na kupno wspólnego, większego mieszkania?oczywiście o podobnym wkładzie jego do twojego, nie, że dokłada 30 000 i jest wasze:)

Dzis mu postawie warunki jak wroci tak jak piszesz mialam go od razu wypierdolic ale ok , powiem mu ze sie zgadzam na taki uklad ale ma placic polowe kredytu polowe za remont oplaty plus jedzenie na pol jak sie nie zgodzi w ostatnich majtkach go wyjebie.. Przebrala sie miarka..

nie byliśmy po ślubie, bo mu tak było wygodniej jak widzę, ale nawet gdybyśmy byli to i tak mieszkanie jego przed ślubem, więc nic mi do niego, córka po nim dziedziczy oczywiście, ale w przypadku rozstania to mieszkanie pozostaje jego; nie może mnie wyrzucić, ale co mi po tym, jak tego związku już nie ma i ja nie chcę tak żyć, a byliśmy razem ponad 10 lat

Gadanie, że mieszkanie jest twoje i on nie będzie się dokładał do kredytu ani remontu to bzdura, to znaczy, że on całe życie będzie mieszkał u ciebie i nie zapłaci bo nie jego?a kasę swoją na kupce będzie trzymał?jeśli nie jego to niech płaci ci za wynajem albo niech wynajmie po cenie rynkowej swoje

Racjonalistka Szczerze sama niewiem , wydaje mi sie ze nie , bo on juz mi wczoraj zastrzegl ze po to mu ta intercyza min zeby w razie rozwodu nie bylo podzialu ja biore swoja czesc on swoja .. a gdybysmy kupili mieszkanie to musielibysmy sie dzielic.. A on chce poprostu jak cos nie wyjdzie miec swoje mieszkanie i swoje pieniadze cos takiego dal do zrozumienia . Ale z naciskiem na swoje mieszkanie . Wiec poki co to on bedzie wlasnie dazyl do kupna. Ale jak go wyjebie to juz tak szybko nie usklada :) On mi mowil ze boi sie kredytow i nie chce brac .. Mysli tak za 5-6 lat jakies skromne mieszkanko kupic , skoro odklada te 4 tys to go raczej bedzie stac na jakies skromne . a teraz jak go wywale to watpie da za mieszkanie minimum tysiak plus platy itp ,to jakies 1500 bedzie mial daleko do pracy bo normalnie ze wsi ale mieszka u mnie to bedzie wiecej placil za benzyne tez plus jedzenie jakis tam asortyment srodki to napewno polowe pesnji mu pojdzie a jak juz na dziwki chcial bedzie to nie wspomne :D bo pewnie bedzie chcial a teraz dziewczyny sie cenia , zadna nie bedzie taka glupia jak ja :)

Przyjmujac ze miesiace bedzie mial slabsze i zarobi tylko 4 tys bo normalnie ma 3 plus prowizja i raz ma 3 raz 4 , teraz akurat ma nieurodzaj wiec to nie tak ze zarabia te 5 , czesto ma 3 z kawalkiem wiec tak jak mowie jak dostanie mniej wyplaty bez prowizji to odlozy tyle co kot napłakał i bedzie musial rypać z 10 lat na to mieszkanie skoro nie chce kredytow tak to wyglada..

Gość adibi
wesz jaki powinie byc maz? takie, ktory nie bedzie chcial twojego mieszkania/dochodu, bo jak sie cos rozwali to ty na 99% zostaniesz z potencjalnym dzieckiem. i sam powinien sie starac zabezpieczyc twoja przyszlosc...tak na wszelki wypadek... ja zarabiam malo, wiekszosc czasu jestem z dzieckiem a moj maz ze swojej kasy odklada na mnie i na dziecko pieniadze w razie gdyby nam sie cos nie udalo...dla dobra mnie i dziecka, rodziny...i tak powinno byc, a nie ze ty sie juz musisz matrwic o macierzynski i jak wyzyjesz...przeciez macie byc rodzina..

Nie chce kredytów, dobre:) ja też nie chcę to wprowadzę się na sępa do kogoś żeby sobie odłożyć:) on nie chce kredytów bo po co mu jak ty masz i on skorzysta sobie:) do tego jedzonko, pranie, seks, kurde, każdy by tak chciał:) Wiesz, pomijając to, ten koleś nie nadaje się na męża, myśli TYLKO o swojej wygodzie, nie wyobrażam sobie go wstającego w nocy do dziecka, rezygnacji z komputera bo dziecko to 24h obowiązek, a ciekawe co z kosztami? dziecko może potrzebować wizyty lekarskiej, leków, później żłobek, przedszkole, oczywiście ciuchy, jedzenie, kosmetyki to standard i kosztuje wszystko, jak on wtedy odłoży? z może to ty będziesz płacić a on z łaski dorzuci 200 zł na dziecko i powie, ze to duuuuuuużo przecież

Racjonalistka Rzekomo dawac na dziecko ma , bo sam mowil ze bedzie mi dawal ile bede potrzebowala ale chce miec osobne konta ze co jego to jego co moje to moje ale na wszystko mi dawal bedzie ze nie bede stratna .. On nie chce zebym pewnie widziala co z kasa robi :) Na co pozytkuje itp..Ale ze by mnie utrzymywal ale konta wspolnego w zyciu miec nie chce bedzie mi dawal na wszystko ale swoje konto miec chce i tak ja tez mam miec tak mi powiedziec , a do dziecka tez sobie nie wyobrazam wiec narazie z nim dziecka nie planuje liczylam ze dojrzeje :)) watpie by wstawal w nocy jak on musi sie wyspac po 12 h i do poludnia spac zawsze..

Bo jak sie nie wyspi to chodzi jak peezda niewyspana i zrzedzi .. Raz zadzwonilam do niego o 6 to morde wydarl ze co ja chce od niego.. Kurde o 6 .. gdzie normalni ludzie to do roboty wstaja ale on musi spac do minuty..