Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpowiecie mi?

Czy chrzestnym można zostać bez ślubu kościelnego?

Polecane posty

Gość TOMO

... DUDA ANDRZEJ PREZYDENT POLSKI NASZ 😉 JEST WOLNY KRAJ JEST DEMOKRACJA W POLSCE WOLNOŚĆ SŁOWA JEST  

Gość TOMO

... ANDRZEJ DUDA:classic_happy: JEST  DEMOKRACJA U NAS W POLSCE JEST WOLNOŚĆ SŁOWA NIE MA JUŻ KOMUNY W POLSCE JUŻ DAWNO DOSYĆ NIE SĄ LATA 80 LUB 70 LATA KIEDY NIE BYŁO WOLNOŚĆ SŁOWA U NAS W POLSCE LUDOWEJ W TEDY NAZYWAŁA SIĘ RZECZPOSPOLITA POLSKA LUDOWA BYŁA PROPAGANDA W TEDY U NAS W KRAJU BYLIŚMY POD PŁYWEM ZWIĄZKU RADZICKIEGO TEDY TO BYŁY SZARE CZASY W TEDY  

Gość Gosc

Nie, bo nawet nie moze przystapic do spowiedzi.Natomiast rozwodnik moze, rozwod nie jest zadnym grzechem, o ile sie nie bierze kolejnego meza/zony.Jaki grzech popelnia kobieta ktora maz zostawil dla innej czy taka co uciekla od damskiego boksera?

Gość gruzzyla

mysle, ze ktos kto nie ma slubu koscielnego ( czyli tkwi w grzechu ciezkim) nie pwoinien byc chrzestnym. Szkoda , ze ksieza sie na to godza. No ale kaplani schodza na psy, szkoda  😞

Gość Gość

A ludzie nie schodzą na psy chcąc chrzcić dzieci dla prezentów???

Gość gruzzyla
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

A ludzie nie schodzą na psy chcąc chrzcić dzieci dla prezentów???

ja mam 3 dzieci i wszytskie sa ochrzczone bo jestem katoliczka , praktykujaca. 
P.S nie bylo chrzcin tylko obiad, tort i kawa 😉

Gość gość

Widzisz, wszystko można jak się za wiele nie powie, przemilczy, zalatwi, tylko czy o to chodzi? Ja uważam, ze jeżeli ktoś chrzci dziecko to jest wierzący, żyje zgodnie z zasadami wiary, przujmuje sakramenty. Chrzestni powinni być wzorami, również chrześcijanskiego życia. Nie rozumiem ludzi, którzy tkwią w jakichś sprzecznosciach.