Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalusia30

Trudna decyzja..moja i tylko moja decyzja

Polecane posty

Gość iaww
Żeby zrozumieć moralność, potrzeba wiary w Bożą Miłość!

ja jestem 5 mc po cc, lekarz stwierdził, że szwy są ok, blizna na macicy gruba i jest ok. W ciąży nie jestem, ale gdybym była to wiadomo ciąża pod specjalnym nadzorem. Lekarz mówił, że 3 mc po cc, blizna na macicy z reguły jest zagojona. Nie martw się na zapas. Jeśli blizna będzie się robiła ienka i będzie jakieś zagrożenie to lekarz to zauważy a wtedy szybko cc. Dzieciaczki nawet po 24 tyg przeżywają, a wątpie czy blizna aż tak się rozciągnie do tego tygodnia. Ja bym nosiła ciąże jak najdłużej, a gdy będzie coś nie tak, sytuacja poważnego zagrożenia, to myśle że to by było pod koniec ciąży. I wtedy cc.

a tak wogóle to dlaczego ciąża jest zagrożona? Masz cienką bliznę? Bo jak blizna ok, to przy takiej szyjce to można leżeć plackiem i będzie ok. Oby jak najdłużej wytrzymać i ciągłe kontrole, a nawet i szpital jak trzeba. Jeśli masz dzieciątko w sobie, to jeśli jest szansa, że się urodzi to rób wszystko co możliwe, żebyś potem sobie w brodę nie pluła, że nie zrobiłaś wszystkiego co można. Idź do drugiego, trzeciego a nawet czwartego lekarza i niech Ci podadza procedury jak postępowac z taką ciążą, a nie jak sie pozbyc problemu

a i przy okazji. Mój gin mówi, że ryzyko pęknięcia macicy jest wtedy gdy zaczynają się skurcze porodowe, to żadkie przypadki, ale są i właśnie żeby do pęknięcia nie doszło robi się cc odpowiednio wcześnie. Nie musisz nosić ciąży do ostatniego tyg, maluszek da sobie radę w inkubatorku pod nadzorem lekarzy.

Gość yayayania
Usunac, uwazam. Trudna decyzja, ale zycie sie czasem z takich wyborow sklada. Jestes potrzebna tym dzieciom, ktore juz masz - pomysl o nich, i o sobie. Co sie stanie z nimi, jesli Ciebie zabraknie? Dodatkowo - trojka dzieci to ogromne koszta. Z tego, co piszesz, Twoje zdrowie jest nienajlepsze, maz zarabia tyle, ze ledwo wam starcza, wiec chyba warto zadbac o przyszlosc tej dwojki, i swoje wlasne zdrowie, niz tworzyc kolejnego czlowieka, ryzykujac zycie, ubostwo i upadek rodziny.

Gość iaww
A ja sobie wyobrażam leżeć obok męża bez seksu-wiesz, jak to umacnia miłość?! Np. przez panowanie nad egoizmem i przez szukanie innych mądrych form okazywania sobie czułości. Mądrych znaczy np. przytulanie się a nie jakiś petting, bo to już mądre nie jest i nie zwalcza egoizmu, ale go podbudowuje.

Gość iaww
yayayania-tworzyć nowego człowieka???? On już jest stworzony, już żyje! Autorka pisze, że ma dziecko w łonie a nie, że zastanawia się, czy uprawiać seks w dni płodne... Czytaj ze zrozumieniem!

Gość no i dobrze
iaww - idź sobie na forum katolickie czy inne tego typu.Tutaj nie każdy jest wierzący . Moja miłość umacnia pewność ze stosując antykoncepcje nie zaliczymy z mężem wpadki. Mamy jedno dziecko i więcej nie chcemy mieć. Na miejscu autorki usunąłbym ciąże .

Gość tasia216
Jagoda ja widze ,ze twoja religia opiera sie tylko na jednym grzechu(aborcja). Jesli uwazasz sie za osobe wierzaca nie masz prawa oceniac czy potepiac innych.Bo Bog jest laskawy i jest w stanie wybaczyc najciezsze grzechy ludzkie jesli czlowiek okaze prawdziwa skruche.I jak powiedzial Jezus gdy probowano ukamienowac grzeszna kobiete: Niech rzuci kamien ten co jest bez grzechu.Wiec naprawde nie osadzaj i nie rzucaj tu kamieniami, jak jestes wierzaca.Oprocz aborcji istnieja tez inne grzech jak pycha.....I kiedys uslyszalam bardzo madre slowa.Gdy stajemy przed Bogiem mamy za soba ciezki plecak grzechu na ramionach.Plecak tem mozna zwazyc.I duzo drobnych grzechow rowna sie jednemu ciezkiemu.A teraz pytanie brzmi co jest ciezsze kg pierza czy kg stali?

Gość iaww
do no i dobrze: Nazywanie dziecka wpadką kłóci się z miłością. Uprawianie seksu w nieludzki sposób również.

Gość plemnik to tylko plemnik
A ja sobie wyobrażam leżeć obok męża bez seksu-wiesz, jak to umacnia miłość?! Np. przez panowanie nad egoizmem i przez szukanie innych mądrych form okazywania sobie czułości. Mądrych znaczy np. przytulanie się a nie jakiś petting, bo to już mądre nie jest i nie zwalcza egoizmu, ale go podbudowuje. X Wiesz, ludzie nie uprawiają seksu 24 godz na dobę. Więc w "przerwach" od niego mogą sobie okazywać inne formy czułości. Ja nie rozumiem po prostu tego umartwiania się, które Ty propagujesz. Jeśli Ty się z tym dobrze czujesz, super, ale każdy ma inne sposoby umacniania miłości. Jeśli tabletki osłabiają Twoją i męża miłość to ich nie stosujcie, ale zaznaczaj w swoich wypowiedziach, że to tyczy się Ciebie. U mnie nic się nie osłabia.

Gość ,,,,,,,,,
...

Uprawianie seksu w nieludzki sposób również. X Nieludzki jest tylko gwałt. Cała reszta za zgodą absolutną obydwojga partnerów jest jak najbardziej ludzka.

wiecie co, kobieta zastanawia się co zrobić a wy tu o religi i seksie. Nie ma to jak zejśc z tematu a na temat b, ale dla chcącego nic trudnego. Szkoda, że nie ma tu kogoś kto był w podobnej sytuacji. Autorko, nie pytaj na forum, bo tu odpowiedzi nie znajdziesz. Pytaj lekarzy i poszukaj kobiet, który przechodziły przez to co ty. Mi się wydaję, że jest wyjście szczęśliwe i dla ciebie i dziecka, poszukaj lekarza, który umie poprowadzić taką ciąże a nie straszy Cię tylko. Jeśli lekarze powiedzą, jeden drugi i kolejny, że nie da się utrzymac ciąży to niestety....ale mi sie wydaję, że da się przebrnąć przez ciąże ciężko będzie, ale że da się urodzić to dziecko i obejdzie sie bez pęknięcia macicy. Matko, była kobieta ze mną na sali, która zaszła w ciąże 2 mc po cesarce, zaraz po połogu i co, urodziła dziecko.

Fafajek, autorki już tu dawno nie ma. A skoro toczy się dyskusja, w miare kulturalna, co się tu rzadko zdarza to można podyskutować.

Gość łeeee tam
Jak dla mnie życie autorki jest ważniejsze niż płodu. Dzieci które sa już na świecie potrzebują mamy a maż żony .

Gość iaww
Nieludzkie jest wszystko, co poniża godność człowieka-nawet, jeśli dana osoba sama się na to zgadza. Antykoncepcja osłabia miłość każdej osoby, która ma serce a wydaje mi się, że wszyscy je mamy. Oczywiście najpierw jest ona skutkiem już osłabionej miłości.

Gość iaww
łeeee tam: To maleństwo też jest już na świecie-łono matki jest częścią świata.

Gość Iaww jestes zywym dowodem
Ze religia lasuje mozg

Nie ma definicji na to co jest poniżające a co nie. To subiektywna ocena. Kogoś poniża seks oralny, kogoś innego nie. I nikomu z boku nie wolno tego oceniać. Para decydując się na współżycie (świadome) zazwyczaj wybiera środek antykoncepcyjne i ja tu nie widzę, by było to skutkiem osłabienia miłości. Wg mnie tam miłość dopiero może się umocnić.

Gość iaww
Ludzkie serce nie godzi ani na oral, ani na tabletki. Szkod tylko, że niektórzy słuchają wyłącznie ciała-to jest poniżające, bo upodabnia człowieka do zwierzęcia.

Moje serce się godzi i co więcej moje serce w niczym nie jest gorsze od Twojego.

Gość nie wiem czy wierzyć
Pokaż mi zwierze, które uprawia oral... :O

Gość iaww
Nie godzi się. Żadne serce się nie godzi. Bo serce=życie=miłość. A Ty, podchodzisz do seksu z nastawieniem: "Tylko nie życie, tylko nie życie, tylko nie życie, tylko nie życie...!"

Gość iaww
Chodzi o to, że zwierzę nie ma rozumu do panowania nad popędem. Człowiek ma i powinien z niego korzystać. Z szacunku dla samego siebie.

Gość nie wiem czy wierzyć
Czyli prześcieradło z dziurą i zero przyjemności?? Serio pytam

Gość iaww
Ależ penetracja pochwy penisem jest bardzo przyjemna:)

No przecież piszę Ci, że się godzi, a Ty dalej, że się nie godzi. Tak to możemy w kółko Macieju. Tak, podchodzę z nastawieniem do seksu: nie chcę sprowadzać na razie na świat nowego życia. To rozsądne i odpowiedzialne podejście. Egoistyczne to jest sprowadzanie na świat dziecka kiedy się nie ma szans zapewnić mu materialnych warunków do życia.

Ale jeżeli uprawiasz seks tylko w dni niepłodne, to tak samo to życie odrzucasz. Nigdy nie rozumiałam tej niekonsekwencji. Niektórzy, skrajni księża uważają, ze seks powinno sie uprawiac zawsze, bo powstrzymywanie się od niego w dni niepłodne jest równiez formą antykoncepcji. I dla mnie to jest logiczne, choć nie pisałabym się na cos takiego.:o