Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalusia30

Trudna decyzja..moja i tylko moja decyzja

Polecane posty

Gość Pekniecie macicy to sprawa
Indywidualna. Moja siostra stryjeczna miala cesarskie ciecie. Po 2óch latach kiedy juz wszystko było na amen pozrastane zdecydowali sie na drugie dziecko. Ciaza bez zadnego ryzyka a w 7 msc pekla jej macica wlasnie w miejscu gdzie szla blizna od ciecia. Płod nie przezyl, ją ledwo odratowali, miesiąc spedzila w szpitalu. Ja mam bardzo cienkie sciany macicy i dla mnie donoszenie ciazy bylo zagrozeniem zycia wiec zrobiono mi cesarskie ciecie w 8 miesiacu po czym od razu usunieto macicie to kolejna ciaza byłaby samobójstwem

Gość plemnik to tylko plemnik
messol: X Wyżej napisałam dokładnie to samo, co Ty. Odpowiedź brzmiała, że masz ćwiczyć wolę :)

Gość nie wiem czy wierzyć
"Ależ penetracja pochwy penisem jest bardzo przyjemna" Stereotyp... :O Wiedziałam, że jesteś facetem, w dodatku jakimś nielogicznym masochistą, według mnie. Ale cóż, różne rzeczy ludzi podniecają. ;)

tasia216 Jagoda ja widze ,ze twoja religia opiera sie tylko na jednym grzechu(aborcja). Jesli uwazasz sie za osobe wierzaca nie masz prawa oceniac czy potepiac innych" ja nie potepiam czlowieka tylko grzech a to roznica. niech usuwa bo i tak chceto zrobic a tutaj szuka tylko usprawiedliwienia. :P

Gość ,,,,,,,,,
...

Gość iaww
Wstrzemiężliwość nie zakłóca pracy organizmu kobiety jak pigułki, nie marnuje plemników jak prezerwatywa; pomaga za to pokonywać egoizm. i wtedy, uprawiając seks, możemy wyrazić zgodę, że, gdyby pojawiło się życie, nie przeszkodzimy mu. ŻADNE LUDZKIE SERCE NIE GODZI SIĘ NA SZTUCZNĄ ANTYKONCEPCJĘ. JEŚLI KTOŚ JĄ STOSUJE, TO PO PROSTU NIE SŁUCHA PRAWDZIWEGO GŁOSU SERCA.

Gość iaww
Jestem kobietą:)

Gość ło matkooooooo
iaww- przestań już pierdolić jak potłuczona bo tego się czytać nie da. Nie chcesz stosować antykoncepcji to nie stosuj a inni niech robią co chcą ...w czym widzisz problem ?

Musisz walczyć o dziecko!!!!!!!!!!!!!! Jeśli będziesz dbała o zdrowie i nie będziesz przmęczała się to wszystko jest możliwe że uda się. Pamiętaj tylko wiara pomoże ci w tym ciężkim okresie. Kafeteria to nie miejsce gdzie sprawa zostanie rozwiązana. Tylko wiara!!!!!!!!

Gość o losie jedyny
jagoda wez wypierdalaj w podskokach jaka ty jestes tepa to sie w glowie iemiesci

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhh
ja bym usunęła ..nie co ryzykować.

" Wstrzemiężliwość nie zakłóca pracy organizmu" Owszem, zakłóca. Każda niezrealizowana potrzeba budzi frustrację.

Gość kalusia30
Jestem jestem tylko czasu brak kotka sluchaj tu nie chodzi o moj zdrowy tryb zycia czy ja zjem salatke czy fast fooda czy podniose synk 6 kg, zy sie przemecze, moim glownym problemem jest zakrzepica jsli niewiesz co to jest to na google odsylam poczytasz a sie dowiesz to jest glowny problem i to ze to 3 ciaza a nie druga

ŻADNE LUDZKIE SERCE NIE GODZI SIĘ NA SZTUCZNĄ ANTYKONCEPCJĘ. JEŚLI KTOŚ JĄ STOSUJE, TO PO PROSTU NIE SŁUCHA PRAWDZIWEGO GŁOSU SERCA. X I po raz enty powtórzę: moje się godzi, i jak podejrzewam wielu innych też, chciałabym byś przyjęła to do wiadomosci.

Gość kalusia30
do plemnikow i innych anty antykoncepcyjnych PROSZE ZALOZYC INNY TEMAT I TAM SOBIE DYSKUTOWAC A NIE TUTAJ O TO CHYBA NIE ODPOWIEDNI TEMAT GDYBY NIE TA ANTYKONCEPCJA TO CIEKAWE ILE DZIECI BY LADOWALO W SMIETNIKACH, DOMACH DZIECKA I LODOWKACH, POMYSLCIE ZANIM SIE WYPOWIADACIE

Gość tak z ciekwosci ???
Kotka 33- nie każdy jest osoba wierząca .

Gość kalusia30
PRAWIE WSZYSTKO JEST GRZECHEM........... ok a dla ciebie ciaza pozamaciczna tez jest grzechem.....tak samo zaplodnione jajeczko, mly czlowiek tylko nie trafil tam grze powinien wtedy tez lekarze robia aborcje.....

Hej, ja nie jestem przeciw antykoncepcji. Jestem jak najbardziej za :)

Gość nie bądź glupia
usuwaj. masz 2 ŻYJĄCYCH dzieci i zobowiązania wobec nich. w ogóle nie powinnaś mieć wątpliwości. nie słuchaj księży , wg. których poświęcenie życia dla nienarodzonego dziecka to oczywistość (zwłaszcza jak sami nigdy nikogo nie urodzą....) , bo znając realia , gdyby sami musieli podjąć wybór to od razu ratowali by własne tyłki. no ale tak to jest, w katolandzie matka jest pod presją osób , dla których jej życie nic nie znaczy

Gość iaww
SERCE CZŁOWIEKA NIE GODZI SIĘ NA SZTUCZNĄ ANTYKONCEPCJĘ, BO JEST STWORZONE DO MIŁOŚCI-PODOBNIE JAK CAŁE LUDZKIE CIAŁO-DO MIŁOŚCI A NIE DO POZBAWIONYCH JEJ WYŁADOWAŃ SEKSUALNYCH. ZDROWA, WYPEŁNIONA MIŁOŚCIĄ WSTRZEMIĘŹLIWOŚĆ NIE PROWADZI DO FRUSTRACJI. SĄ TYSIĄCE SPOSOBÓW OKAZYWANIA SOBIE CZUŁOŚCI.

Gość elizkiiii
kalusia30- jeśli zdecydujesz sie na donoszenie ciąży to jak będzie wyglądać życie twojej rodziny? Ty rozumiem będziesz musiała być w szpitalu tak?

Gość elizkiiii
iaww - a co ma miłosc do tego czy ktoś używa antykoncepcji ?

Gość kalusia30
no tak co rok to prorok a potem dzieci w beczkach i lodowkach przechowuja matki super... nie moge smiac sie czy plakac...

Gość ,,,,,,,,,
...

Gość kalusia30
Niewiadomo czy szpital, moze lezenie w domu, i co wtedy kto sie zajmie dziecmi, kto odprowadzi starsza do szkoly z 4 pietra zniesie wozek itp ;le to juz nie o to chodzi jakos bym sobie poradzila moze, chodzi o to ze mam zakrzepice i moge dziecko stracic jak juz bedzie duze przy okazji moze mi sie co s stac kilka lat temu zmarl MOJA MAMUSIA NA zakrzep zylny byla zdrowa z wigorem kobieta umarla w ciagu pieciu minyt zakrzep w plucach ja zabil Wiec wiem czym mi to grozi zwlaszcza ze wciazy dziecko uciska na zyly tetnicze pachwinowe

Gość iaww
Wystarczy miłość, szacunek i kilka dni w miesiącu wstrzemięźliwości, by nie było niechcianych dzieci. Miłości!

Gość kalusia30
do kalusi30 ty głupia pi**o rozlozylas nogi zaraz po cesrace??? k**wa ty glupia pi**o zebys zdechla Ja pierdziele nie zaraz tylko piec 5 miesiecy po, ciekawe czy twoj facet niechcilby sexu po roku abstynecji w ciazy niebylo sexu lekarz zabronil wiec nie pi***dol mi tu glupot

Gość Moja kuzynka
6 tyg temu urodziła 3-cie dziecko poprzez cc. Pocieszę cię bo ma podobne problemy do twoich-nawet większe.Męczyła się nie powiem, chodzić nie mogła ale dotrwała i mała urodziła się cała i zdrowa w 36 tc.