Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalusia30

Trudna decyzja..moja i tylko moja decyzja

Polecane posty

Gość cóż......
Jagoda jesteś zwyczajnie śmieszna wiesz? weź się poczytaj to może coś ci zaświta, że bełkoczesz i normalnie się ośmieszasz. Pleciesz tak od rzeczy, że chyba sama nie wiesz o co ci już chodzi.

Gość justyynka
jagoda pisze: "ze nienarodzone jest bezbronne i nie obroni sie samo " te psy które topiłaś w wiadrze z zimną krwią też były bezbronne i zdane na twoja łaskę a raczej niełaskę.

Gość do jagodyyy
a nas boli brzuch od twoich wpisów! kobieto zrozum nie jesteś tu mile widziana, jak widzę twój wpis to od razu mam odruch wymiotny, nie interesuje mnie co masz do powiedzenia!!!

Gość o matko!!!
MARNOWANIE plemnikow :-D Do autorki: zdecydowanie usunac. Dal twojedo dobra i reszty rodziny. dzieci potrezebuja matki, rodzina istnieje, dalas zycie dwojgu dzieciom, treba je wychowac. Nie ma sensu robic z siebie meczennicy. Pozdrawiam i zycze siely, ja wiem ze to trudna decyzja.

Gość hfdgfdgsd
kuzyna męża zaszła w ciążę rok po poprzedniej cesarce i nic jej nie bylo; a w sumie przed tą ciążą to miała juz2 cesarki

Gość iaww
I gumka, i tabletka są sprzeczne z postawą miłości. A miejsce dla plemników jest w pochwie kobiety.

Gość iaww
Nie szukam wzniosłych cech na siłę-po prostu plemnik jest źródłem potencjalnego przyszłego życia-CUD-jak tego nie uszanować?

Gość o qrde::((((((((
Jagoda pierdolisz jak potłuczona :( Ja bym na miejscu autorki ciąże usunęła dla dobra rodziny którą juz posiada.

Gość pogieło was??
Panna Młoda 22 - poważny temat a ty tu takie bzdury wklejasz ... puknij sie w głowę.

Gość mama fajnej corci
Na pewno wazna jest konsultacja . Nawet jesli ktos ci proboje wmawiac ze powinnas urodzic to najwazniejsze sa dzieci juz urodzone . One potrzebuja matki . Nie jest powiedziane ze donosisz ta ciaze .

Gość .............,,,,,,,,,,,,,,,,,
...

Gość iaww
do mama fajnej córci: To dziecko w łonie matki to też żyjące już dziecko. I też potrzebuje matki. Która będzie je chronić.

Trudna decyzja dla autorki ale powiem Wam ze mama mojej kolezanki tak właśnie umarla- razem z dzieckiem właśnie.za późno przyjechała karetka i oboje zmarli i koleżanka razem z braćmi i tata sama została.

Gość plemnik to tylko plemnik
I gumka, i tabletka są sprzeczne z postawą miłości. A miejsce dla plemników jest w pochwie kobiety. X Mnie ani jedno ani drugie nie kłóci się z miłością. Skąd zaczerpnięte zostało zdanie: miejsce dla plemników jest w pochwie kobiety? Czy to Twoja jedyna słuszna wersja wydarzeń w sypialni czy może gdzieś zostało to zapisane? PS przy tabletkach plemniki lądują przecież tam, gdzie wg tego co napisane, jest ich miejsce.

Gość iaww
To, że miejsce plemników jest w pochwie, wynika z biologii i anatomik człowieka. tabletki zabijają miłość, by wykluczają życie.

Gość iaww
I umacniają egoizm. Gdy chce się planować poczęcia, można stosować wstrzemięzliwość w dni płodne-wtedy miłość się buduje, bo zwalczany jest egozim.

Proszę nie mów mi co powinnam czuć a czego nie. Z Twojego toku rozumowania wynika, że stosując tabletki nie można kochać partnera. Absurd jakiś. Kochanie się, obok tego, że jest wyrazem miłości, jest też aktem biologicznym. Nie trafia do mnie to co piszesz. Bądź konsekwentna. Albo kochaj się tylko wtedy kiedy chcesz mieć potomstwo albo wcale. Nie ma półśrodków. Kochanie się w dni niepłodne w celu uniknięcia potomstwa jest taką samą formą antykoncepcji jak każda inna (no może mniej skuteczną).

Ja bym się położyła w szpitalu i leżała tyle ile trzeba. Mąż sobie poradzi, nie jest tylko od zarabiania kasy.

Gość iaww
Zupełnie inną, bo jest formą wyzwalającą z egozimu. Nie powiedziałam, że ktoś, kto stosuje tabletki, w ogóle nie kocha partnera, ale stosowanie ich zdecydowanie osłabia miłość-musi być, bo to zaprzeczenie miłości, jak również naturze.

Gość tak z ciekwosci ???
OnaE.22- a z czego będą żyli jak mąż przestanie pracować?

Gość tak z ciekwosci ???
iaww- no tak a tam gdzie ludzie rozmnażają sie jak króliki nie stosując żadnej antykoncepcji jest Super miłość ...

Gość ludzie jak ja czytan
wypowiedzi jagody tomniekrew zalewa poprostu!!!! Autorko wiem ze ciezka masz decyzjedo podjecia, sama nie chcialabym znalezc sie w podobnej sytuacji aleuwazam ze jezeli jestduze ryzyko dla Twojego zycia z donoszeniem ciazy to powinnas ja przerwac(jestem katoliczka i jestem orzeciwana aborcji we wszystkich przypadkachpoza zagrozeniem zycia matki) pomysl o tym co sie stanie jak ciebie zabraknie, zostawisz meza samego z dwojka dzieci na glowie? Zastanow sie kazde wyjsciema negatywne skutki, a rady zeso ieporadzi jak maz nie bedziepracowal towsadzcie sobie do kieszeni, lepiej rodzine skazac na zycie w nedzy??? Idiotki!!!!!

Gość ludzie jak ja czytan
Codo antykoncepcji, dziewczyna napisala ze nie moze uzywac ani spirali ani tabletek. W sumie sa plastry, prezerwatywy. Ok nie ma co roztrząsac, stalo sie czasu nie cofnie,moje zdaniejest takie ze powinna pomyslec o sobie i rodzi ieiwybrac mniejsze zlo.

Nie dojdziemy do konsensusu. Ja nie widzę najmniejszego sensu w tym, że dwoje kochających się ludzi leży obok siebie w łóżku i nie może się kochać, bo ktoś ich uważa za egoistów jeśli zastosują prezerwatywę. Paranoja dla mnie.

Gość iaww
Sztuczna antykoncepcja jest zarazem wyrazem dziur w miłości, jak i ich źródłem. Błędne koło: moja słabnie, więc zgadzam się na antykoncepcję, przez co moja miłość słabnie jeszcze bardziej.

Gość mama fajnej corci
do iaw Nie jestem za aborcja ale zawsze trzeba myslec czym jest mniejsze zlo . Autorka wprost napisala ze ciaza jest zagrozona . A do tych koscielnych co tak kochaja dzieci dlaczego tyle ich jest w domach dziecka . Jak lezy czlowiek na ulicy to nikt mu nie pomoze . Polska to pseudo katolicki kraj aby tylko gadac a pozniej nic nie robic . A co z dziecmi niepelnosprawnymi nikt rodzica nie pomaga . Wy tylko gadac potraficie o obronie zycia !!!!!!

Autorko trudną masz decyzję przed sobą. Za pewne jedną z najtrudniejszych w swoim życiu. Przede wszystkim nie nakręcaj się na razie. Poczekaj na wizytę. Zapytaj lekarze specjalisty jakie są szanse. I jak już będziesz miała te wszystkie informacje wspólnie z mężem podejmijcie decyzje. I nikt absolutnie nikt nie ma prawa Was oceniać. Żadna Jagoda ani nikt inny. Ja też jestem za obroną życia , ale to nie moja sprawa co zrobisz, bo ja sama nie wiem co zrobiłabym na Twoim miejscu. Jagoda każde życie jest ważne, psie życie również!

Do mamy fajnej córci: też się zastanawiam nad tym samym, czy gdyby do tej obrończyni dziecka poczętego przyszła mama dziecka urodzonego i powiedziała, że nie ma na chleb, to czy mogłaby liczyć na suchą bułkę chociaż. W moim kościele ksiądz takiej matce powiedział, że jej się chyba instytucje pomyliły a on to nie MOPS.