Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość włosy włosy

która robiła trwałą? polecacie?

Polecane posty

Gość włosy włosy

zastanawiam się nad headlines, fryzjerka mi zaproponowała czy polecacie czy odradzacie?

hm.. uczucia mam mieszane. robiłam jakieś 2 tygodnie temu. efekt po wyjściu od fryzjera był świety, lekkie faje, duuużo objętości i efekt "pogniecionych włosów". niestety jak sie przyjrzeć włosy są wyraźnie zniszczone.. po pierwszym umyciu skręt był już mniejszy.. z każdym następnym coraz mniej zatracał się efekt choć to pewnie dla tego że włosy miałam naturalnie proste jak druty. ;) jak na tą chwilę to pzoostało tylko lekkie uniesienie włosów u nasady co daje oczywiście plus, ale fale znikają a na nich zależało mi najbardziej, nie wiem jak w Twoim przypadku. dużo zalezy od tego jakie masz włosy, czy mają tendencję do falowania i czy wg zalezy Ci na falach czy tylko na ich podniesieniu ;)

Ja miałam w LO trwałą robioną raz, chyba sie trzymalo prawie pół roku ;P Ale to były takie loczki... Naturalnie mam włosy "nie wiadomo jakie" Tzn ani to ładne fale ani ładne loki, ani proste. Po prostu siano. Oraz ogólnie nie polecam nikomu trwałej. Mi troche włosów spaliło, widać było po kilku miesiacach ile nowych zaczeło odrastać, króciutkich... :p

Boże Zbieram Ślimaki, zaczynasz mnie przerażać xD jesteś moim alter ego, czy co? Jeszcze powiedz, że Twój naturalny kolor włosów to ciemny blond ;P też sobie w LO zrobiłam trwałą, lekkie fale miałam do studiów, ale to bardziej zasługa pianek i suszarki z dyfuzorem niż trwałej. Ja nie polecam, niszczy włosy, na początku jest super, loczki, bajer, a potem się rozkręcają, nie układają i głupio wyglądają jak odrastają.

no niestety, nie ciemny blond moja droga :D.. Ciemny brąz :P. Z tą trwałą to był szalony pomysł, na poczatku faktycznie wygladała super, zwłaszcza, że moje włosy ogólnie nie układaja sie nigdy w nic sensownego, wiec świetną sprawą było je tylko ugniesc pianka i miec super loczki, ale niestety, obawiam sie, że po kilku seriach trwałej zostałabym łysawa. Szczeście mam, że wlosy moje są dość gęste, więc naprawde musiałabym je nieźle skatować, żeby było widać, że im zaszkodziłam...

No ja niestety nie jestem posiadaczką gęstych, grubych włosów. Mnie najbardziej zniechęciło to, że po jakimś czasie był z nimi jeszcze większy problem niż przed trwałą. Bo się nierówno porozkręcały i po prawej stronie twarzy były brzydsze niż po lewej. W ogóle moje włosy po lewej stronie lepiej się układają niż te po prawej. Nie wiem czemu tak mają xD

Gość jkjha
ja miałam też robione headlines, dzisiaj fryzjerka doradziła, żeby po umyciu od razu rozczesać włosy, potem na to odżywka i pianka i zostawić do wyschnięcia, absolutnie nie rozczesywac suchych wlosów i raczej nie suszyc ich suszarką a jaką piankę polecacie do stylizacji? i powiedźcie skoro mam nie rozczesywać suchych włosów to po przebudzeniu się co - mam ich nie czesać? co zrobić, bo nie wiem

Gość jkjha
jestę studentę mam dokładnie tak samo, włosy po lewej stronie się lepiej układają dziwne.... ale skąd się to bierze?;p

Gość Zyzuaaaaaaaaa
Co do czesania włosów, to ja je czesze tylko przed myciem czyli co 3 dni:) Ps ale mam kręcone

Gość jkjha
czyli mam rozumieć że takich włosów się nie czesze, to jak one wyglądają po śnie??? jak przed??? i nic się już z nimi nie robi??? to dla mnie szok w każdym razie, jak Wam wyszedł ten headlines? bo ja przy czupku głowy mam włosy oklapnięte, kręcą się od połowy głowy dopiero włosy, nie wiem czy ma tak być czy mi cos nie wyszło....

Gość jkjha
to znalazłam na forum /porady jak postępować przy trwałej przez 3 dni po zrobieniu nie wolno myć głowy, używa się tylko grubego grzebienia, czesze się włosy tylko na mokro. To są podstawy. Nie wiem jak u innych, ale przy twałej (podejrzewam, że tutaj działa to tak samo) czasami po wyjściu od fryzjera widać jeszcze miejsca gdzie były położone wałki (źle fryzjer rozczesał), ale po umyciu włosów i modelowaniu zazwyczaj ślady znikają. Włosów nie susz suszarką (jeżeli musisz to tylko z dyfuzorem na najsłabszej temp.), przy suszeniu, najlepiej ugniataj włosy rękami wtedy nie będzie widać siana.

Ja myłam włosy rano, bo o ile na początku po obudzeniu się wyglądały jak trzeba, to później nie dało rady bez umycia włosów i napiankowania. Suchych włosów się nie czesze, bo robi się siano.

Gość jkjha
a jaką odżywkę i piankę możesz polecić?

Piankę z shockwaves, czy coś takiego... Nie pamiętam dokładnej nazwy. A z odżywką sama musisz popróbować. Ja używam Henny Wax z Pilomax, ale wiem że nie wszystkim ona odpowiada. Kiedyś widziałam specjalną do włosów po trwałej, ale nie wiem czy jeszcze znajdziesz...

Moje grube nie są, ale chociaz jest ich dużo, co kazdy fryzjer potwierdza :D Więc chociaż tyle. Ukladaja sie w sumie... po obu stronach głowy równie beznadziejnie.. :D O tak, nie czesać suchych włosów! W żadnym razie.