Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanie:

Zakup i remont starego domu. Co sądzicie o moim pomyśle?

Polecane posty

ona zakładała hipotetycznie. \XXXXx czyli tak jak pisałam - rozkoszne bajdurzenia bez kontaktu z rzeczywistością :D

Gość olejek ze slodkich migdalow
i znowu mnie obrażasz :) super. lepiej się teraz czujesz czy co? :) czytasz czasem co do ciebie piszę? bo ja czytam każdą twoją wypowiedź i jedno zauważyłam, że lubisz odkręcać swoje wcześniejsze wypowiedzi. jak poczujesz, że z ogrodzeniem nie masz racji, to przekręcasz, że ci chodziło o granice działki. i ekstra. zgoda. ale ja już o tym pisałam dawno temu. no ale po co ci czytać, skoro ty wolisz pisać. :)

drogi olejku o siatce i płocie pisała uatorka co łatwo sprawdzić jeśli tylko potrafi sie czytać ze zrozumieniem :)

tjaaa, ona bajdurzy, bo ty wiesz najlepiej jako specjalista od zawyżania kosztów. haha! dziwne tylko, że tylu ludzi oszczędza na tylu rzeczach i jakoś nie ma tych wszystkich koszmarnych problemów, które tak tu próbujesz wyeksponować. :P bajdu bajdu

ja rozumiem ze ty nie masz pojęcia o zasadach kupowania , nabywania nieruchomości czy to zabudowanej czy też nie , toteż wykorzystaj to ,zę są tu ludzie , k torzy mieli z takimi sprawami do czynienia , niektórzy nawet z tego żyją , niektórzy mają to za hobby a ty tylko obrażać sie potrafisz bo " rodzice maja dom " :)

Gość Kupiłam stary dom
Wow. Allium daj namiar na tego geodete co za pare stowek wyznaczy działkę. Mam ok 30 arów. Ale taki mam prykas zmierzyć se jeszcze raz. Publicznie oznajmiam ze tyle samo stowek dla ciebie za fatyge. Ale daj namiar jak najszybciej. Koszty przejazdu pokryje jakby co..

ona pisała, owszem, ale w ramach przykładów oszczędzenia na różnych pracach renowacyjnych, a to ty - pragnę przypomnieć - zaczęłaś jej zarzucać, że nie ma pojęcia o budowie ogrodzenia z siatki odwracamy kota dupką, co? :) znowu? oj.

popatrz ilu ludiz tu sie wypowiedziało ? ilu ? ilu poparło autorkę ? a ilu napisało ,ze jej pomysł jest co najmniej dyskusyjny i z pewnością nie skończy sie to tak jak sobie autorka życzy ? i wszyscy są głupi ? tylko ty i autorka jesteście mądre ?:D

allium piszesz o sobie? wiesz, w sprawach inwestycyjno budowlanych nie radzę się na forach, szczególnie takich jak to i szczególnie ludzi mających szatańskie wizje wszelkich kosztów ..które są najpewniej z sufitu pytasz ilu ludzi się wypowiedziało? a ilu się wypowiedział na temat? :D czytałaś wypowiedzi? np laska pisze, że nie szuka rudery, ani stu letniego domu, ani domu z grzybem, a 3/4 wpisów dotyczy wyłącznie takich domów, więc ja się pytam teraz ciebie - ilu jej odradziło z tych, którzy się wypowiedzieli NA TEMAT? :D licz, licz. normalnie się nie doliczysz. a tych co to mają do tego jakiekolwiek doświadczenia z takimi domami jakich szuka autorka jest jeszcze mniejsza liczba

ale ale, widzę że były tu i wpisy osób które popierają autorkę, no tak ale ty jesteś na nie ślepa :D widzisz tylko swoją stronę, albo żadną

prowizorka jest najtrwalszą i najkosztowniejszą formą budowania . Jeszcze o tym nie wiesz . Ale z takim podejściem jakie prezentujesz - szybko sie o tym przekonasz :D Nic mi do tego na co kobita chce swoje pieniądze wywalać - jej sprawa :) śmieszy mnie tylko nieodmiennie wiara w to ,ze kupując stary dom , poprawiajać go tylko od oka , mieszkając tam ileś lat - jeszcze na nim zyska :D wiesz kiedy zyska ? :D jakby nocował w nim George Clooney :D i to przez tydzień:D albo Biedronka wykupi jej ziemię pod swój sklep :) ale chyba jednak to pierwsze jest bardizej prawdopodobne :)

dobra pani specjalistko - jak widże twoja wiedza przeogromna nie pozwoliła ic jeszcze kupić swojego domu , nawet starego co nie deprymuje cie wcale , żeby z siebie konsultantkę robić:) Ale ja , k tóra jednak mam dom i wszystkie z nim koszty muszę iść posadzić śliwki do sadu :) bo zwiędną . A rozmowa z tobą nie jest jednak tak fascynująca , żebym je dla ciebie poświeciła - no to pa :D

Gość Kupiłam stary dom
Proszę o tel do tej firmy geotech bo mi się ich strona niestety nie otwiera.

jak zechce to zyska. zyska już na samej lokalizacji, bo grunty co roku lecą w górę, szczególnie w noclegowniach dużych miast jeśli coś nie wymaga gruntownego remontu: powtarzam NIE WYMAGA, to prowizorka mu absolutnie nie wadzi, bo nie szkodzi. niby w czym ma szkodzić? ze ktoś se nowe kafle darował i śnieżką ścianę pociągnął? ej no c'mon! :D o czym w ogóle dyskusja? co innego jak prowizorka zagraża całej konstrukcji, ale w opisywanym przypadku nie może być o tym mowy, bo ona nie ma zamiaru kupować rudery

Gość buahahahahaha.....
do zmainay plotu geodeta? :D Hahahahaha! Plot zmienialam dwukrotnie i zaden geodeta nie byl potrzebny :D

a idź :D skąd wiesz gdzie mieszkam? czy to, że nie mam pobudowanego domu jakoś mnie deprymuje? nie mam bo dom nie jest teraz dla mnie priorytetem. jak przyjdzie właściwy moment to zdecyduję gdzie i w czym chce mieszkać, póki co aż tak strasznie mi na tym nie zależy, a wypowiadam się dlatego, że wiem jak się żyje w starym domu i nie podoba mi się takie pierniczenie, że ktoś wszytko zrobi źle, bo tylko twoja droga to jedyna i dobra droga, a każdy tańszy wybór doprowadzi do zapaści. bez sensu, naprawdę. życzę ci więcej obiektywizmu ..i umiejętności czytania ze zrozumieniem również.

może jej mąż ma ten biznes geodezyjny i dlatego go tak tu wszystkim wciska i reklamuje? :D wcale by mnie to nie zdziwiło zresztą..

Gość Kupiłam stary dom
O siwy. Dym. Kur. Ale specjalista. Metrem mi działkę zmierzy za 500 zł ale się usmialam. To nowy sposób na zarabianie. Aluminium dziewczyno ogarnij się gość w bambuko leci. Taki normalny pomiar to rząd ok 3000 koła w zależności od zalaman

Nie bardzo wiem o co chodzi z tym geodetą ,ale wiem ,zę porządek w dokumentacji , uaktualnione plany i wyrysy bardzo się przydają w przypadku sprzedaży ziemi czy domu z ziemią . Zresztą w przypadku sprzedaży to jest chyba nawet obowiązkowe czyli tak to Cię nie minie .

Gość Kupiłam stary dom
A teraz kupuje stare mieszkanie i co mi tam. Niech wynajmujacy spłacania mi kredyt.

ahahaha :D nasza specjalistka od kosztów znikła, ale przynajmniej wie jak obniżyć koszty geodezyjne i odwalić prowizorkę w pomiarach :P thumbs up!

bo się forum wiesza dziś. nie martw się, wszystkim się zacina. :)

większość sprzedawanych nieruchomości ma już pomiary. przecież one się nie zmieniły przez dajmy na to 50 lat. co innego jak dom przedwojenny, ale w temacie nie chodzi o tak dramatycznie stare.

a gość się pewnie jeszcze nie dorobił dalmierza. :) dobra, miłego dnia drogie panie!

Gość csdt
pierdzielenie ,ze goedeta niepotrzeny . Jak postaiwsz p łot a sąsaid go zakwestionuje to co powiesz ,ze stary też tu stał ? a kogo to ędize obchodziło . Masz mieć wyznaczona granicę i czy p ostawisz płot na granicy czy przed nia twoja sprawa . Ale nie za rnicą bo tam zawsze ziemia jest czyjaś. Jak stawiłem płot po starym płocie teścia to mi od razu sasiad zapowiedizał żebym sobie geodetę wiął bo tęściu go ocyganił na zniemi jak mu sprzedawał ,ale ze dobrze teściem żył to sie nie kłócił .Ale ja to nie tęsciu . I co miałem robić ? na pałę stawiać? wziołem geodetę ,800 zł skazsował , płot postawiłem pół metra od granicy i nikt mi n ie podskoczy .Ty jka chcesz kozakuj dalej aż ktoś zakwestionuje twoj pomiary na oko i nie dosć że wydasz forsę na płot to dwa razy tyle naj jego rozbórkę ,. To nie te czasy kiedy ludzie na oko wszystko grodzili .teraz jka kargule i pawlaki nikt 3 palcóów nie popuści ale zresztąi dobrze bo przecież to ja podatki płacę to dlaczeog mam z ziemi nie korzystać albo sąsiad .

Gość Kupiłam stary dom
No miłego niech autorka poczyta. Głowa do góry wszystko się da.