Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madlen999

Są tu może babeczki w 1 ciąży...?Jeżeli macie nurtujące pytania jak ja kiedyś:)

Polecane posty

Gość takajas
Dlaczego nie można leżeć długo na plecach ???

Gość modernbarossa
czesc , milo ze znalazl sie ktos chcacy pomoc nam mlodym mama , bo tak naprawde kazda kobieta w pierwszej ciazy bedzie mloda mama . Obecnie koncze 13 tydzien ciazy i mam kilka nurtujacych mnie problemow :)Mam nadzieje ze otrzymam tu odpowiedzi i watek ten bedzie nam pomocny :)

Też jestem pierwszy raz w ciąży. Przed chwilą przeczytałam, że nie wszystkich kosmetyków można używać, gdy jest się w ciąży. Na co należy patrzeć w składzie kosmetyków, czego unikać? Orientuje się ktoś?

No hej chetnie odpowiem,na wszystko i mam nadzieje ze dziewczyny tez:)ja jestem juz po w ciaze zaszlam pod koniec stycznia 2012 r,3 listopada urodziłam mojego synka Maciusia:)

dlaczego nie na plecach hmmm?nie wiem z wlasnego doswiadczenia wiem ze pod koniec ciazy lezenie na plecach stalo sie meczace,ciezko sie oddycha,dlugo lezalam w szpitalu i tam kazano lezec na lewym boku,zeby nie obciazac swoich organow:)

Gość mnjnjj jj
jakie pierwsze oznaki porodu się u Ciebie pojawiły?

ojjojoj:)w ciazy mialam cukrzyce z insulina i niedoczynnosc tarczycy tak wiec w szpitalu musialam juz byc w 35 tyg,ze wzgledu na cukrzyce powinnam miec wywolany porod 2 tyg przed terminem,niestety lezalam w szpitalu wojewodzkim w olsztynie a tam opieka i ilosc miejsc jest na poziomie zerowym!!! urodziłam 3 dni po terminie,podano mi oksytocyne po ktorej skurcze wystapily juz po 15 minutach,rodziłam 4 godziny

Gość modernbarossa
Czesc ponwonie :) Skusilam sie dzisiaj na wizyte prywatna u lekarza bo cos mi nie pasowalo i okazalo sie ze learz moj pomylil sie o ponad tydzien w obliczeniu wieku plodu , jestem w 15 tygodniu normalnie szok . A juz sie dziwilam czy to blizniaki czy co bo bandzioch mi wywalilo taki ze masakra i tak mi ciezo od ilku dni :) Ale samopoczucie w miare oej , nei jaos cudnie ale napewno lpiej niz na poczatku , zero mdlosci , nawet wiecej energii ja na mnie :D Co mnie cieszy bo ogoda piekna i az sie wyjsc z domu chce , pospacerowac czuc ta wiosne :D Ambaje i tu tez sie spotykamy jak milo : )

Witam, jestem w 18 tyg ciazy, od 2 dni ciagle saczy mi sie jakis plyn z pochwy, jest on bezbarwny i bezwonny. Boje sie, ze moga byc to wody plodowe. Dodam, ze 2 tyg temu bylam w szpitalu z powodu obfitego krwawienia po peknieciu krwiaka. Moze sa to zwykle uplawy? Jestem bardzo przewrazliwiona po pobycie na oddziale. Czy moze ktos mial podobna sytuacje? Moja dr jest na urlopie i nie ma z nia kontaktu :(

Gość dagna na Twoim miejscu
pojechalabym do szpitala z tym

Gość zmartwiona_bardzo1902934
Witam, jestem w 31 tygodniu ciazy. Ostatnio na usg dowiedzialam sie ze mam dwa lozyska, lekarz powiedzial ze cesarka w takim przypadku bedzie jedynym wyjsciem poniewaz malec nie ma miejsca zeby odwrocic sie glowka do dolu. Czy ktorakolwiek z was miala 2 lozyska? lub slyszala o czyms takim? Bardzo sie martwie... Czy sa jakies szanse na naturalny porod?

dagna!pobyt w szpitalu?pewnie potrzymaja 3 dni i do domku ale za to bedziesz pewna:)uszy do góry ja lezalam w ciazy w szitalu 3 razy ,pierwszy tydzien,drugi 2 tygodnie i 3 raz miesiac az do porodu.dla dziecka lezalabym nawet i cale 9

madlenolsztyn tez urodzilam 3 listopada 2012;) nie jest wskazane leźec na plecach bo po 1 dziecko ma mniej miejsca, a po 2 dziecko ma wtedy mniejszy dopłym tlenu tak więc może być nie dotlenione

Gość Małaa Mii.
witajcie. ja też mam już to za sobą więc chętnie odpowiem na wasze pytania. no chyba że nie będę czegoś wiedzieć bo wkoncu nie jestem wszechwiedząca.;)

Gość kwiatekkkkk
ja mam pytanie: czy brałyście w ciąży wapń w tabletkach? ja od dwóch dni biorę i od dwóch dni boli mnie żołądek i podejrzewam, że to od tego, czy miałyście taką sytuację?

wapń a po co musisz brać?nie ja brałam tylko magnez gdy w 33 tyg miałam skurcze i żelazo bo miłam braki

Gość kwiatekkkkk
mam słabe zęby i chciałam zabezpieczyć się od środka przed ewentualnymi problemami (jestem w 23 tyg). Tabletki zawierają wapń,wit D3,magnez,cynk).

Gość kwiatekkkkk
oczywiście konsultowałam to z lekarzem, spojrzał na skład i powiedział, że nie widzi przeciwwskazań

Gość ehhh autorko
twoimi radami z pierwszej ciązy to se dupe można wytrzeć, nawet na proste pytanie nie potrafisz odpowiedzieć! Jakie leżenie na plecach obciąża organy :o? takie idiotyzmy pisać... 1. nie leżymy na plecach już od połowy II trymestru ze względu,że płód uciska na żyłę wrotną wątrobową co powoduje jego niedotlenie a po drugie przy długim leżeniu na plecach spada tętno płodu co można zaobserwować na ktg 2.w III trymestrze jak najbardziej trzeba suplementować się magnezem i wapnem ze względu na wybieranie tych minerałów przez płód z organizmu matki, jak matka nie ma to dziecko nie będzie mieć ani kosteczek ani ząbków dodatkowo matka tez po porodzie przepłaci to.W III trymestrze dziecko rośnie najgwałtowniej. 3.jak sączy się coś przezroczystego to warto zbadać ph tego czegoś - jak pasek bedzie wskazywał zasadę tzn że wody płodowe jak kwasny będzie to taka wydzielina.Warto też przyuważyć w jakiej pozycji się sączy - jak na leżąco to wody

Gość Jeśli chodzi o wody
to znam prosty i skuteczny tekst jak to sprawdzić. Należy się położyć na plecach i zakasłać. Jeśli w momencie kasłania czujemy, że coś wycieka, to niestety są to najpewniej wody. Sprawdza się!