Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwia8819

CZY TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE RZECZYWIŚCIE SĄ TAKIE SKUTECZNE?

Polecane posty

Gość Sylwia8819

witam, nie wiem kogo mogę się poradzić ale chciałabym się dowiedzieć czy którejś z was zdarzyło się wpaść na tabletkach antykoncepcyjnych.. mam prawie roczne dziecko , i od jakiś 10-11 miesięcy biorę tabletki anty.. mój problem polega na tym że bardzo boje sie kolejnej ciąży, bo nie chcę drugiego dziecka... nie potrafię cieszyć się seksem tylko ciągle myślę o tym żeby tylko nie było wpadki mojego męża to bardzo boli, chciałabym żeby nasze stosunki wyglądały jak z przed ciąży.. Wtedy nie myśleliśmy o dziecku, no i też antykoncepcja nas zawiodła po ciąży wolałam już tabletki, podobno są pewniejsze niż prezerwatywa ale i tak mam wielkie obawy... mam nadzieje że podzielicie sie ze mną swoimi wątpliwościami.. bo pewnie nie tylko ja je mam. pozdrawiam

99% pewności że nie będziesz w ciąży, kobiety które zachodzą w ciąże przy tabl. to chyba mają ku*** pecha !!

Gość szszszszszsz
chyba dwie na sto zachodzą, taka jest skuteczność. lepiej lekarza zapytać.

Gość Sylwia8819
Ja właśnie miałam pecha przy prezerwatywie więc stąd moje obawy głównie się biorą :( niby wiem że to ma chronić przed ciąża ale jakoś się boje.. wiem że gdyby nie ta wpadka z feralną prezerwatywą to by tego nie było... jak mogę nauczyć się znowu cieszyć seksem :(?

Gość jesli przyjmujesz regularnie
pigulki, to sa najbardziej skutecznym srodkiem poza "jedna szklanka wody zamiast" ;) ale nie wolno pomijac pigulek, pamietac, ze biegunki i wymioty obnizaja skutecznosc tej antykoncepcji, wiec gdy nam sie przydaza, nalezy przyjac kolejna pigulke lub przez tydzien dodatkowo zabezpieczac sie gumka itp. Masz to wszystko w ulotce dolaczonej do leku. A jesli nie potrafisz tego zapamietac, mozesz zdecydowac sie na spirale hormonalna. Sama bedzie przez 5 lat prosto do macicy hormony dozowac (a ze z pominieciem zoladka, to i watroba zdrowsza bedzie). Nie wiem skad kolezanka powyzej wziela te dwie kobiety na sto .??? To chyba przy niedokladnym stosowaniu tej metody tyle wpada? Nie ma metody stuprocentowej, bo nawet wazektomia ma nikly procent zawodnosci. Ale nie popadajmy w paranoje. Inaczej seks nam nigdy nie da przyjemnosci. Poza tym trzeba miec swiadomosc, ze dwoje ludzi kochajacych sie moze "spowodowac" dziecko ;) tak to juz jest...