Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pielęgniarka z zamiłowania ; )

Jestem pielęgniarką na oddziale dziecięcym - odpowiem na Wasze pytania.

Polecane posty

Gość szatyyyyyyynka27
moze ja pomoge :)kup taka ze smoczkiem imitujaca kobieca piers.emolienty raczej jak ma azs tak mi sie wydaje.spacer jak urodzisz latem to praktycznie po tyg juz mozesz wychodzic

1 ja przemywałam octeniseptem. Mysle,że jeśli oczka nie ropieją/nie łzawią to nie ma takiej potrzeby Jeśli nie ma problemów ze skórą to myślę,że oliwka wystarczy. Jestem zdania,że im mniej,tym lepiej dla skóry. Ja miałam butelki i TT i Aventu i byłam bardzo zadowolona :) Czy warto podawać smoczek : ja nie podawałam ani córce,ani synowi,ale moze dlatego,że sama przez długie ciągniecie smoczka nosiłam ponad 3 lata aparat stały na zęby,wiec moze jestem troche przewrazliwiona :) . Chociaż nie mam nic przeciwko nim. Ja kąpałam codziennie,chociaż też słyszałam,że niby ściera się florę naturalną,ale wszystkie moje koleżanki ( w tym tez pielęgniarki/lekarki) kąpały albo kąpią codziennie Od kiedy? Ja z synem wyszłam w 5 dobie na 25 minutowy spacer ( ale urodził się w środku lata ) . A z córką wyszłam chyba dopiero w 10 o ile dobrze pamietam , tez jakos na 25-30 minut. Najpierw werandowałam po kilka minut na tarasie,a potem wzięłam dziecko,wózek i na spacer :)

Gość kornelia.xD
szatynka a ile czasu powinny trwać takie spacerki? a jakiejś konkretnej firmy możesz polecić buteleczkę? dziękuję bardzo za opdowiedzi ;)

Gość kornelia.xD
pielęgniarko dziękuję :) mój dzidziuś urodzi się właśnie latem. jestem niedoświadczona i stąd te pytania.

Gość Ludzie nawet jesli
Ja przemywalam woda z mydlem, smoczka maly nigdy nie mial bo nie chcial, emolientow zadnych nie uzywalam, w ogole jedyny kosmetyk to sudocrem, a kapiele co dwa trzy dni, no i przemywanie uczu sola tylko w razie potrzeby.

Nie ma za co :) A co do spacerów to jak jest ciepło na dworze ( latem) to wychodzić jak najwięcej i jak najszybciej :)

Gość Ludzie nawet jesli
.