Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem przeciwko usuwaniu.

Czy są Panie które usunęły ciąże i żałują? Tylko szczerze.

Polecane posty

Gość gość
Matka Natura i tak swoje zrobi, najważniejsze są silne geny. Które mogą przetrwać, bo gatunek przetrwa. Jeśli chcemy utrzymywać słabe geny, to naszego gatunku już po prostu nie ma. Historia się kłania, jakoś wtedy jak się dziecko chore urodziło to matka poduszką dusiła i jakoś nikt problemów nie robił. Tak samo jak zwierzęta zabijają genetycznie niezdatne osobniki (przykład choćby kotów) dla przetrwania puli genów całego gatunku. A my jako ludzie co teraz robimy? Na szczęście sami się wykończymy i z głowy.

Gość gość
Zacznę od tego że nie mieszkam już w Polsce. W zeszłym roku zaczęłam terapię bardzo silnym lekiem zwalczającym trądzik. Zalecenia lekarza - pod żadnym pozorem nie zachodzić w ciążę. Niestety razem z mężem nie byliśmy wytarczajaco ostrożni i pod koniec lutego dowiedziałam się że jestem w ciąży. Ze względu na leki, istniało duże prawdopodobieństwo że dziecko urodzi się z wieloma wadami. Lekarz od razu zasugerował aborcje medyczną (pigułki). Z mężem nie mieliśmy wątpliwości ze to jedyna rozsądna decyzja. Usunęliśmy dziecko w 5 tygodni ciąży. Owszem, myślę o tym czasem, ale nie żałuje swojej decyzji. Nigdy nie przypuszczałam że to właśnie ja zostanę postawiona w takiej sytuacji. Jedyne czego żałuję to zajścia w ciążę, albo rozpoczęcia kuracji tym silnym lekiem.

Gość gość
Aborcja dla niektorych to jak wyjscie do dentysty,splywa jak po kaczce. Tragedia jest dla tych co maja sumienie i sa wierzace, reszta ma w d....

Gość gość
Moja mama opowiadała mi historię swojej przyjaciółkiki z którą pracowała ,kobieta była mężatką miała 4-letniego synka i ponownie zaszła w ciążę i była z tego powodu bardzo zła bo dopiero co wróciła po wychowawczym do pracy ,powiedziała że nie dałaby rady z drugim dzieckiem i usunęła ciążę, mijały lata na 18 urodziny kupiła wraz z mężem swojemu synowi motor chłopak 2 lata później miał wypadek i zabił się na motorze ,wtedy ta kobieta zaczęła bardzo żałować że usunęła ciążę bo miałaby przynajmniej drugie dziecko... Mówiła że to kara...

Gość Diablao13
Moje drogie panie piszecie w większości z perspektywy waszych znajomych , czyli jak to się ogólnie mówi ,, g****o wiecie ,, sorka za wyrażenie ją usunęłam ciążę 18 lat temu i żałoby nigdy nie przeżyje bo oficjalnie tego dziecka nie było. Ale 18 lat temu umarłam i ja ....

Gość Diablao13
A tak odnośnie do pani w pierwszym komentarzu od kiedy leki na trądzik szkodzą na ciążę ? Konflikt krwi jak w moim przypadku nie wiem cukrzyca i inne powarzne schorzenia .Gdzie wy chodziliscie do lekarza?to jakiś znachor był?

Gość gość
Diablo co ty pieprzysz? Sa leki na tradzik po ktory absolutnie nie mozna zachodzic w ciaze w ulotce pisze.

Gość Diablao13
No to dalej słuchajcie tych swoich znachorów!skoro leki na trądzik są przeciwwskazaniem do zajścia w ciążę i urodzeniem zdrowego dziecka to ja już wedle kryteriów powinnam urodzić dzieci ,,warzywa,, bo mam konflikt krwi ! A uprzedzając pytanie mam ich dwoje 19 i 21 lat .wybacz ale medycyna idzie do przodu więc pewne rzeczy niemożliwe kiedyś dziś stają się możliwe. I żeby nie było przy konflikcie dostajesz naprawdę mocne leki przez całą ciążę poczytaj sobie zanim komuś powiesz żeby ,, przestał pieprzyć,,

Gość gość
Ja właśnie jestem urodzona z konfliktu krwi i mam się świetnie :)

Gość gość
Mój brat był z zestawienia konfliktowego, ale ja już byłam z konfliktu. Dobrze, że Mama mnie nie usunęła :) A było to 37 lat temu!!!

Gość gość
Tal stalo sie i top bardzo zaluje dziewczyny kobiety w roznym wieku nie robcie tego;Jessica to zal so konca zycia

Gość gość
Usunęłam 2 razy ciążę, w 8 i 11 tygodniu. Nie żałuję, nie mam wyrzutów sumienia. I zrobiłam to w Polsce, nie musiałam wyjeżdżać za granicę.

Gość gość
Nigdy nie bylamw takiej sytuacji i nie bede, bo wychodze z zalozenia ze w dzisiejszych czasach trzeba byc skonczona kretynka by wpasc. Kazda kobieta mniej wiecej wie kiedy moze zajsc w ciaze i wowczas podwojne zabezpieczenie, a w chwili uniesienia tabletka dzien po i po problemie. Idac z facetem do lozka kazda z nas jest chyba swiadoma tego jakie moga byc konsekwencje.

Gość gość
A dlaczego konsekwencje ponosi tylko kobieta? Sama sobie to dziecko zrobila? Moj facet(Polak) chcial kiedys dzieci, odkladalismy pieniadze na slub, ale zdarzyla sie wpadka. I co? Na niego to za wczesnie(mial 30stke), z dnia na dzien sie wylrowadzil i jeszcze musialam placic jego czesc na mieszkanie. Oczywiscie, zadzonilam do jego mamusi, ze bedzie babcia tylko Pawelek zaczal mnie unikac. Nie mieszkam w Polsce i nie mIalam zadnego problemu z legalna aborcja. Powiedzialam, ze poronilan, a usunelam z zimna krwia. Nigdy nie zalowalam. Dzis jestem w super zwiazku, a tak zmarnowalabym sobie zycie.

Gość gość
16.23 Ale suczysko. Dawalas dupska zlemu facetowi i pretensje miej do siebie. Ulrawiajac seks zawsze musisz miec z tylu glowy ze mozesz zajsc w ciaze. Tak juz biologia dziala glupi k****iszonie ze chocby skaly sraly i pekaly to kobieta zachodzi w ciaze a nie facet. Mam nadzieje ze karma do ciebie wroci.

Gość gość
Do gość dziś A ja się zabezpieczam i wiem ze seks jest ryzykiem ciąży ale go lubię i nie zrezygnuje z niego ;) a jak zabezpieczenie zawiedzie to aborcja ;)

Gość gość
Diablao13 Lek Roaccutane. Poczytaj.

Gość gość
Jak wy, obrończynie każdego życia, możecie patrzeć na ogromne cierpienie nieuleczalnie chorego dziecka? A już wiem. To was nie dotyczy. Obłudnice.

Gość gość
To przecież zależy od kobiety, sytuacji i wielu innych względów, czy się żałuje, czy nie. Znam takie, które żałują i takie co nie żałują.

Gość gość
Nie żałuję

Gość gość
ja prawie usunelam juz bylam umowiona na wizyte i czego zaluje jedynie tego ze nawet przez mysl mi to przeszlo.mam wyrzuty sumienia za w ogole mialam taki zamiar,dzis syn ma 21 lat .jest wspanialym mezczyzna ,zaradnym i co najgorsze w moim przypadku dobrym synem......i jedynie co mnie powstrzymalo to moja matka mi wyznala ze tez usunela i ze bede zalowac do konca zycia,,,,,,,zwariowala,kilka razy psychiatryk ,nigdy o tym wiecej nie rozmawialysmy