Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carolinen

chcę zajść w ciążę (dla nowych dziewczyn)

Polecane posty

hej hej dałam ci dzisiaj fory i udawałam że mnie nie ma. zawsze ja pisałam pierwsza. ja tam po tym oleju z wiesiołka żadnej różnicy nie czułam może ja jakaś trefna jestem no ale grunt że się w tedy w pierwszym cyklu udało.rozstępy miałam paskudne no a tyle kremów testowałam na szczęście skóra mi nie wisi jest ładna opieta więc tak źle nie wygląda no tyle że jasne się odznacza. majowa ty się ciesz że masz delikatne mdłości bo ja przez pierwsze chyba 4 mc brałam tabletki dla bulimiczek przeciw wymiotom. bo tak mnie gnało. praktycznie mogłam w kiblu spać bo co zjadłam to już biegłam na szczęście mdłości przeszły i potem było już tylko lepiej.pamiętam jak się cieszyłam jak mi brzuszek rósł nieziemskie uczucie no i pierwsze ruchy dziecko hmm nigdy nie zapomnę... :-) życzę wam wszystkim :-).

Gość PauliśC
To ja też się zgłaszam! :) w pracy niczego się nie dowiedziałam, bo nie był już nikogo z kierownictwa :( Może dziś ich złapie. Jeśli chodzi o rozstępy to słyszałam że zwykła oliwka dla dzieci pomaga, moje siostry po ciążach miały rozstępy, więc jeśli chodzi o geny to pewnie mnie to nie ominie. Słyszałam że to również chodzi o budowę ciała kobiety, czyli że te "przy kości" nie mają rozstępów a te szczupłe mają. Ja osobiście się z tym nie zgadzam, gdyż moja siostra była przy kości a inna znajoma baaardzo szczuplutka nie ma ani jednego. Też mam zacząć brać kwas foliowy, ale jakoś zawsze zapominam kupić :( taka oto ja- widzę że razem będziemy testować, bo termin miesiączki wg tabelki mamy taki sam :) Mój wczoraj wrócił, dziś znowu pojechał i jutro albo w sobotę wraca. Korzystając z jego obecności wczoraj trochę zadziałaliśmy :)

Taka oto ja :) dzięęęęęki, poczułam się doceniona za te fory :) heheh. Tak Cię darło strasznie w ciąży ? Matko.... zawsze jest ten strach jak Twój organizm zareaguje w trakcie ciąży. Gdzieś tam czytałam że przed planowaniem powinno się iść do dentysty, zrobić badania takie, siakie... a tam, chodzę raz na pół roku to wystarczy chyba. A poza tym my se możemy planować - widać efekty kurna.... 🌼 co do kwasu to nie wiedziałam, że on taki tani! Brałam wcześniej go po odstawieniu leków p/padaczkowych folik ale jak się skończył, poszłam w styczniu kupić i mi babka dała jakiś zamiennik z tym samym składem i kosztował coś koło 2 zł za 30 tabl. więc nakupiłam chyba z 8 opakowań :) stwierdziłam, że w ciążę jak zajdę (!) to przez pierwsze 3 miechy też pasuje brać więc się przyda. Pauliś ścigaj męża ścigaj :) mój taaaaki chodzi zadowolony przez nasze poczynania że szok :) haha :) niewiele im do szczęścia potrzeba :)

Gość PauliśC
Giubelli jeszcze nie męża :) Ostatnio z moim widzimy się tylko wieczorami i to nie codziennie więc nawet normalnie pogadać nie mamy czasu :( Wraca zmęczony po całym dniu to tylko coś zje pogadamy co u niego, co u mnie i spać :( w weekend mamy tylko trochę więcej czasu dla siebie :) Ale nie zaniedbujemy się wzajemnie :) Też się zastanawiam jak mój organizm zareaguje na ciąże, w mojej rodzinie wszyscy dobrze ciąże przechodzili więc u mnie też mam nadzieję że nie będzie większych problemów :)

wiesz co giubelli z tym dentystą to u mnie wogóle porażka w ciąży strasznie zaczęły mi się zęby psuć a do dentysty możesz chodzić od 3 miesiąca ciąży aż do rozwiązania można robić wszystko tylko nie prześwietlenia.jak poszłam w 4 mc to miałam 6 dziur i jeden do wyrwania a przed ciążą miałam wszystkie wyleczone no a jak już urodziłam poszłam na kontrole i znowu nowe 3 ubytki. porażka no ale ja mam słabe zęby a jedną jedynkę miałam już 4 razy robioną taki juz mój los. pauliść no to działamy a może w końcu nasza kolej ja to już na mus muszę w tym mc.:-(.

O kurcze, no to chyba nic wizyta przed nie pomoże. Może trzeba jeść nabiał ? Ale to chyba reguły nie ma.... dziecko w końcu bierze z nas to co najlepsze :) Pauliś - Przepraszam za nieuwagę ;) no ale może wkrótce mąż ;) 🌼 moja szwagierka inaczej czuła się jak była z dziewczynką w ciąży a inaczej z chłopakiem. Jako że szwagier chciał chłopca drugiego paplał wszystkim że żona zuuupełnie inaczej ją przechodzi i na pewno będzie chłopak ! :) no i jest :) tzn będzie za 2 miesiące :)

Gość eska 22
witam Was dziewczyny. ja dzis ostatnia tabletke biore na te cholerne zapalenie mam nadzieje ze juz teraz bedzie super:) @ nadal nie mam ale biore luteine do soboty wiec pewnie w poniedzialek bedzie chodz narazie moj organizm nic nie wskazuje ale pozyjemy zobaczymy:) tez biore folik chodz sie przyznam ze czesto zapominam ale teraz juz ustawilam sobie przypomnienie:) powiedzcie mi dziewczyny czy po luteinie sa wieksze szanse zajscia w ciaze? bo slyszalam rozne opinie...

ja z luteiną styczności nie miałam no ale też słyszałąm że łatwiej się zachodzi. ja od początku ciąży wiedziałam że chłopiec będzie ja kocham słodycze praktycznie jedną czekoladę dziennie jem a w ciązy mnie odrzucało na samą myśl. jadłam tylko frytki i pizze na przemian czyli słone a to znaczy chłopiec:-).

Gość gość
do taka oto ja- czemu piszesz, ze juz w tym miesiacu musisz? przecież wypowiedzenie masz do 31 sierpnia, więc jeszcze co najmniej 2 cykle... nawet, jesli dowiedziałabyś sie we wrzesniu, że jesteś w ciązy i początek łapałby się na sierpień, to pracodawca musi Cię przyjąć z powrotem. Na bank!

poprostu musze nie czułabym się konfortowo w niepewnej sytuacji i chce w cześniej wiedzieć czy szukać nowej pracy chodz zajść w sierpniu było by fajnie bo termin by był w urodziny mojego synka mniej więcej :-).

Gość PauliśC
Może niedługo mąż, zobaczymy jak to się ułoży :) Przed chwilą wróciłam z pracy, a jutro rano znowu jadę, czyli jak zwykle się nie wyśpię :) mój wraca dopiero w sobotę, zamiast jurto, trudno, przeżyję, zostanie nam sobota i niedziela wieczór na staranie :D

Gość eska 22
Dzis ja pierwsza:) co u Was dziewczyny? Wiecie co wczoraj bylam zobaczyc ta mala istotke u siostry męza i wiecie co? Mam dzis dola normalnie, jestem szczesliwa razem z nimi ze ja maja bo jest przesłodka taka malutka... ale jak patrzylam na nia jak ja szwagierka trzymala to lza sie w oku kreci, a jeszcze maz jak patrzy, szok normalnie:( wczoraj sie poplakalam jak wrocilismy do domu...to juz mnie przerasta... ah duzo by pisac:(

Hej Hej tym razem na bank pierwsza :) Kurde a ja też tak sobie myślałam o fajnym terminie porodu, żeby była wiosna, wszystko się budzi do życia, spacery w ciepłe dni itd. A tu teraz jest walka żeby w ogóle było dziecko.... Coś mi się wydaje, że znów będzie klapa. Takie mam przeczucie beznadziejne. Gardło mnie zaczęło boleć wczoraj, boli i dziś, pogoda ciulowa i taki sam nastrój. Nosz holender ! Eska jednak się pojawiła pierwsza :D draniuuu jeden :) może mi się kiedyś uda :P Kurcze Eska, no ja jeszcze tak nie reaguję, nie pamiętam ile się starasz, nie ma Cię w tabelce (dopisz się jak chcesz) ale nie wszystko stracone! Jesteś młodziutka, trochę trzeba wyluzować, nie myśleć może tak bardzo o tym. Wokoło mnie też mnóstwo dzieci, rodzeństwo ma już dzieci 10letnie, ale znajomi mają no prawie wszyscy, każdy dopytuje co jak kiedyyyyy też mam dość ale mówię, że wszystko w swoim czasie. A robiłaś badania ?

Gość eska 22
narazie nie bede sie dopisywac bo mam nieregularne te cykle wiec nie ma sensu, my staramy sie od listopada, wczesniej tak nie mialam wczoraj mnie tak ruszylo, badan nie robilam jeszcze, tlumacze sobie ze moze to przez to zapalenie sie nie udawalo. moze teraz jak bedzie ok to sie uda. juz ostatnio tak nie myslalam mowilam co bedzie to bedzie nie teraz to za miesiac ale jak wczoraj zobaczylam ta mala... ale sie pozbieram, musze:)

hej dziewczyny hehe a co to za wyścigi:-) ja dzisiaj sobie do 8 pospałam:-) mały grzecznie oglądał bajeczki i klockami się bawił. u nas zaczęły się dni płodne no więc do dzieła wkurzają mnie te testy owu giubelli jak to jest raz były dwie kreski no ale jedna słaba i było że negatywna a teraz jest jedna hmm wedle moich wyliczeń owu powinna być 2 lipca zobaczymy :-). u nas dzisiaj ładna pogoda więc wybieramy się na spacerek:-).

Hmmm, no ja miałam na początku zaraz po okresie jedną kreskę - takiego bladziocha no i z czasem zaczęła pojawiać się druga. Po paru dniach były dwie ciemne grube takie same no i to ponoć oznacza że w ciągu 24h będzie owulacja. Czasem jest tak że jak jedna wychodzi to test jest nieważny, musisz popatrzyć na instrukcję bo nie wiem która to była u Ciebie jedna kreska. Ja to tak robiłam orientacyjnie, bo tak czy siak się staramy cały czas, ale przynajmniej wiem że mam tą owulację :P Próbuj próbuj, a nuż się uda wg testów ! Eska - trzymaj się, zbieraj się do kupy i działamy. Silne z nas babki to i damy radę :)

Gość PauliśC
Witam! Ja przed chwilą wróciłam z pracy, zmęczona na szczęście nie jestem, tylko trochę spać mi się chce :) Ostatnio wszędzie widzę kobiety z brzuszkiem, dosłownie wszędzie. Na przystanku, na mieście, w autobusie, w sklepie. Nie miałam tak prędzej, a może dopiero z domu powychodziły bo się ciepło zrobiło :) :P

hej ja właśnie wróciłam z miasta byłam z małym w parku i na lodach no i musiałam kupić sobie sandały bo moje już padły. Boże ja muszę znaleźć sobie prace może przez internet b o masakra wszystko drogie.bysię jakiś grosz przydał. u nas dni plodne więc działamy no zobaczymy co będzie....

Gość PauliśC
U mnie też dni płodne, ale działać mogę dopiero jutro, bo na dziś nie mam kandydata :) :D Ja cały czas szukam pracy, nawet jakiejś dorywczej, przez Internet no i nawet stałej, ale jest bardzo ciężko :( wszystko coraz droższe, ale płac nie podwyższyli :(

ja już naprawde zaczynam poważnie się zastanawiać nad jakąś dodatkową pracą.i dzisiaj mama mnie poinformowała że moja ciotka chce zrezygnować ze straganu stoi już chyba z 20 lat i sprzedaje garsonki i takie tam dla starszych pań przy kości.dorobiła sę na tym bo bądz co bądz to ma dom kupiła mieszkanie i żyje bez kredytów. i zastanawiam się czy tego od niej nie przejąć. tylko co by było jakbym w ciąże zaszła???. nie wiem już sama.

Gość PauliśC
To chyba nie jest taka ciężka praca, więc jakbyś na początku dobrze się czuła to byś mogła sama, a potem, jeśli ci będzie dobrze (chodzi o dochody) szło wziąć jakiegoś pracownika. Myślę że Warto zaryzykować.

Gość audi a4
OvuFriend to miejsce dla kobiet starających się zajść w ciążę. Codziennie poznasz tutaj status swojej płodności i dowiesz się kiedy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Twoim przypadku jest najwyższe. Ponadto czeka tu na Ciebie wiele cennych porad na temat starania się o dziecko.Można tu również prowadzić kalendarz ciąży. Bezpłatna rejestracja zajmie Ci zaledwie 27 sekund. Zarejestruj się tutaj: http://ovufriend.pl/?code=e29f73b02184f17414f32d2ece6451af170a19b2

Od 3 dni mamy same imieniny, Piotrów, Pawłów, Haliny itp itd no szał ! Napiszę jutro !! ;)

Gość eska 22
czesc myslalam ze z czytaniem jestem w tyle ale jednak nie:( jak po weekendzie? ja tez mialam 3 imperezy 18 brata meza niestety musialam isc sama bo moj w pracy byl, imieniny brata mojego i urodziny chrzesniaka, szok:) jak wasze starania?

Hej ! Apropo starań to u nas przez ostatnie kilka dni kicha jak pieron. Albo same imprezy, albo mecze i wyjścia, że człowiek jak wraca to padnięty jest na wszystkie strony. No i skąd ma się tu wziąć dziecko....chyba przez pączkowanie. Przed owu jeszcze się staraliśmy a teraz coś kicha. Zawsze środek cyklu wypada jak my mamy nawał innych rzeczy. Rano się musimy wysypiać, popołudniami mąż pracuje, a wieczór ciągle gdzieś spędzamy poza domem. Ładna pogoda to się i w domu siedzieć nie chce. Płodne mi się kończą pomału, ale dziś może zadziałamy coś. Piersi mnie bolą, to tak pewno przy owu, ale ja już powinnam być po niej. Aaaaa szkoda gadać.

HAAALOOOOOOOOOO !!!! Wywołuję tą tabelką kobitki i te spoza tabelki też !! Pozwalam sobie Klonmelkową usunąć bo nie mamy od niej wieści, ale rozusPL - DO RAPORTU !! Majową zostawiłam, żeby dawała nam przykład :) majowa ...............27................1cs.................... :) Tierona.................23.............5cs............... ....@ 05.07. Giubelli................27.............4cs............... .....@ 08.07. izulinka7............23...............6cs................ ....@ 10.07. rozusPL...............21.............3cs................. ...@ 14.06. PauliśC................22.............11cs.............. ...@16.07. taka oto ja............24.............2cs...................@16.07. Terona jak tam ? Już niedługo testowankoooo.... jakieś symptomy ? Fiona podczytujesz nas ?? Co u Ciebie ? Jak z drugą połówką ? Taka oto ja, Pauliś - gdzie się podziewacie ? Już prawie południe ! :) A tak w ogóle to....jak ja nienawidzę poniedziałków....

Gość PauliśC
Witam Dziewczynki! Zgłaszam się :) U mnie Giubelli tak jak u ciebie wyglądają te starania, nie dość że mojego w tygodniu nie ma to w weekendy też jakieś imprezy albo praca i tak oto wychodzi. W ten weekend dowiedziałam że mam szanse wyjechać za granice do pracy, coś ok. miesiąca na początek, a potem jak dobrze pójdzie to częściej będę wyjeżdżać, z jednej strony się cieszę bo zarobię konkretne pieniądze, ale z drugiej to boję się zostawić to wszystko i wyjechać :(, wiem że będzie ciężko na początku ale jak to się mówi kto nie ryzykuje ten nie ma :) No i w związku z tym będę musiała przerwać starania, które i tak nie wychodzą :( Co do tego wyjazdu to na 100 % będę wiedziała gdzieś w połowie miesiąca, ale wszystko jest raczej na tak. Ach tam...

O kurde Pauliś.... no trzeba mieć dużo odwagi, żeby zostawić tu wszystko i jechać, ale z drugiej strony tam jest praca, zarobki o niebo lepsze, a i jakbyś podłapała jakąś lepszą pracę to i socjalne byłoby lepsze i dodatki z tytułu urodzenia dziecka itp. No i będziesz blisko swojego faceta a nie na odległość.... A co to za kraj ? Moja koleżanka urodziła w Norwegii i tam też pracuje - becikowe jednorazowo 20 tyś na nasze, co miesiąc gruba kasa że siedzi z dzieckiem (oni tam wolą jak kobieta wychowuje dziecko a nie pracuje - mają wręcz jebla na tym punkcie) no i darmowe przedszkole potem. Szok co się w tej Polsce dzieje. I tak cieszmy się że jest rok macierzyńskiego....

hej dziewczyny ja tylko na chwile malutki mi goraczkuje i nie mam dzisiaj czasu zbytnio. kolejne zabki mu ida wiec noc dzisiaj była nie przespana. pauliść ja gdybym synka nie miała tez bym pojechała a teraz to lipa bo ja go bym nie zostawiła a pierw trzebz sie jakos tam ustawic. potem wpadne paaaaaaa. :-).