Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maryska mama Jaska

Czy ktos mi w koncu powie od kiedy moje dziecko musi isc do zerówki?

Polecane posty

Gość Maryska mama Jaska

Juz mnie to wkurza,co chwile co innego. Moj syn jest z wrzesnia 2008.

Gość mój tez z wrzesnia 2008
do zerówki musi iść już od tego wrzesnia- wrzesien 2013 a co do 1 klasy to nie wiadomo bo teraz rozkminiają zeby obowiazek byl dla dzieci urodzonych od stycznia do lipca 2008 a reszta miala jeszcze wolność wyboru, ale nie wiem czy to przejdzie. Ale do zerówki już od tego września trzeba posłać.

Gość vfdcgfdgfd
wrzesien 2014

Gość Maryska mama Jaska
W przyszłym roku do szkoły obowiązkowo pójdą 6-latki urodzone między styczniem a lipcem. Natomiast młodsze dzieci, czyli urodzone w drugiej połowie roku, będą miały ten obowiązek dopiero w roku 2015. Rodzice mogą odetchnąć z ulgą. W przyszłym roku nie wszystkie 6-latki będą miały obowiązek pójścia do szkoły. Premier Donald Tusk zmienił decyzje rządu w tej sprawie. Podczas konferencji prasowej zapowiedział, że w przyszłym roku do szkoły obowiązkowo pójdą 6-latki urodzone między styczniem a lipcem. Natomiast młodsze dzieci, czyli urodzone w drugiej połowie roku, będą miały ten obowiązek dopiero w roku 2015. To powinno złagodzić niepokój rodziców stwierdził premier. Po spotkaniu z matkami pierwszego kwartału Donald Tusk zapowiedział też, że w klasach 1-3 limit dzieci w jednej grupie będzie wynosił 25. Poza tym, będą tworzone oddzielne klasy dla młodszych i starszych uczniów z jednego rocznika.

Gość Maryska mama Jaska
Czyli jednak moj nie musi isc? Ciekawe kiedy zmienią zdanie

Gość Maryska mama Jaska
Pajacują,wymyślają,nie wiem co to da. Teraz znowu zmienili,bez sensu

Gość mój tez z wrzesnia 2008
do 1 klasy nie musi ale przeciez pytasz o zerówkę do zerówki musi bo jest już od roku obowiazkowe przygotowanie rpzedszkolne dla 5 latków!!

Gość Nauczycielka dzieciaczków
Moj tez z września 2008:To znaczy,ze co? 2 lata w zerówce?

hura mój z grudnia 2008 nie musi iść wcześniej do szkoły jak się cieszę!!!!a zerówka przedszkole jak najbardziej u mnie jest super a tak bałam się tej szkoły wcześniej!!:)))

Gość gość
te cale ustawy nadaja sie na śmietnik, po co dziecią skracać ich dzieciństwo, podobnie było tworząc gimnazja-teraz tego żałują ale za duże koszty na to poszły żeby mogli wrócić na poprzednie zasady.mój maluch w tym roku skończy pięć lat i też go durna zasada obejmuje....chore

moja córka jest z listopada 2008 i szczerze mówiąc nie wiem, jak to będzie zorganizowane. Bo niby nie musi iść za rok do szkoły, ale co jeśli np w maju przyszłego roku podejmę decyzję, że jednak pójdzie? Teraz nie wiem, czy młoda idzie do zerówki, czy do grupy przedszkolnej? Mam nadzieję, że na zebraniu na początku września dowiem się czegoś więcej.

Gość zerówka dla 6 latka
Moja ma 6 lat i idzie teraz od września do zerówki

Gość gość
Kochani mam pytanie moja córka w grudniu skończyła 4 lata czy ja muszę ją puszczać do zerówki od września , dodam że będzie miała dopiero 4,5 roku

Gość gość
tak

Gość gość
Moj synek jest z grudnia 2009 i chodzi do zerowki. Jest najmlodszy w grupie, bo ludzie pozostawiali dzieci z drugiej polowy 2008. Jednak jakis cudem sobie radzi, w sensie nie odstaje od grupy intelektualnie, a spolecznie PODOBNO super. Trudno mi powiedziec czy to dobrze dla niego, moim zdaniem to nie jest jeszcze "szkolniak", ale on sam lubi tam chodzic i nie skarzyl sie ani razu. Dlatego jakos staram sie nie pokazywac mu swojego niepokoju, choc tak naprawde barzo sie boje, bo on jest typwy na SWOJ wiek, i nic ponad ten wiek (dopiero co skonczonych 5 lat) nie robi. Tylko fizycznie jest szybszy, silniejszy, bo ma wzrost 7-latka. No ale to naprawde nie bedzie sie liczyc przy tabliczce mnozenia!