Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania_sz

Styczeń 2014 :)) zapraszam świeże ciążarne :)

Polecane posty

Lilinano... bardzo mi przykro. Też boję się takiej sytuacji u siebie... we wrzesniu moja bratowa poroniła, chyba w 3, moze 4 tygodniu;/ Ale zanim lekarz nam potwierdzi dowiedzą się tylko nasi rodzice (dziś rodzice męża). Trzymam za Ciebie mocno kciuki ! Myszka - niezła jestes że wytrzymasz tak dlugo do 16 maja :P moze dlatego że to Twoje drugie dziecko;) ale masz racje, komunia to będzie swietna okazja do podzielenia się taką informacją;)

musze wytrzymac bo wlasnie strasznie sie boje ze sie pochwale a cos bedzie nie tak... dopoki nie zobacze to nie uwierze!

Gość anika321
Witam sie :) Ale sie przejmuje tą betką co mam w poniedzialek..ale cos czuje ze bedzie przyrost.Piersi coraz bardziej bolą i są coraz wieksze.. jest mi słabo i niedobrze... :) ehh...to chyba dobry znak. :) moj piekny wykresik :) mam nadzieje ze ciązowy : http://ovufriend.pl/graph/9ff2acdba572aa010149fc0cef783f06

Gość terr_rosa256
xx myszka--> z moich wyliczen wynika ze bysmy mialy termin na ten sam dzie n05.01.2014 r.:) U nas narazie wszystko dobrze, pierwsze beta hcg 790 (4-5 tydzień),a drugie po 48 h ponad 1900, wiec fasola sie rozwija:) martwie sie bo wizyta nie była zbyt optymistyczna, brzuszek pobolewał dopóki nie zaczelam brac luteiny. Czekamy i jestesmy dobrej mysli!!!!!

Gość anika321
terra_rosa256 - ślicznie beta urosła :) mam nadzieje ze i u mnie bedzie wysoka :) strasznie sie denerwuje. u mnie prawdopodonie termin kolo 11 stycznia

Gość anika321
albo 9 styczeń.kazdy kalendarzyk pokazuje co innego :)

Gość jdd
ZAPRASZAMY UBIERZ SWÓJ BRZUSZEK ubrania dla kobiet w ciąży i po ciąży Wszystkie zamówienia powyżej 100,00 PLN złożone od 1 do 5 maja wyślemy za pośrednictwem firmy kurierskiej GRATIS http://sklep.brzuchatki.pl

Anika - widzę na tym wykresie Twoim że temperatura Ci nie spada, więc brawo brawo ;):) A my możemy mieć termin podobny, bo mi z kolei kalkulator internetowy pokazał 8 stycznia ;) Jednak najbardziej będę liczyć się z tym co powie lekarz, a idę do pani doktor w srodę ;) juz się nie mogę doczekać! :)

Gość anika321
Ja poczekam na bete i zapisze sie od razu do lekarza. strasznie sie denerwuje bo podbrzusze od kilku dni juz boli. nie wiem czy to dobry znak.a do 6.05 jeszcze troche czasu

Gość anika321
Ja poczekam na bete i zapisze sie od razu do lekarza. strasznie sie denerwuje bo podbrzusze od kilku dni juz boli. nie wiem czy to dobry znak.a do 6.05 jeszcze troche czasu

Gość hallse789
Hej, bardzo Wam grtuluje! Bardzo chciałabym do Was dołączyć! Dzis mam termin @.. dwa dni temu zrobiłam test Quick vue i wszysła jedna kreska po jakimś czasie zajrzałam do niego i okazało się ze pojawił się cien drugiej kreski, dzis popołudnu zrobiłam drugi z tej samej firmy i znowu to samo- po godzinie cień drugiej kreski. Wiem, że po takim czasie testy nie sa miarodajne. Ale moze któras z was uzywala kiedyc Quick Vue? moze one tak mają, że po czasie pojawia sie druga baaardzo bardzo słaba i wcale nie ma ciązy...? Sama juz nie wiem co mam o tym myslec.... Robiłąm juz testy nie raz i nigdy nie bylo takiej sytuacji..

natalia:):) mi mowili ze pierwsza wizyta u lekarza to najwczesniej ok 7 tygodnia bo dopiero wtedy cos widac, a wczesniej jak pojdziesz to mozesz sie tylko niepotrzebnie denerwowac jesli lekarz niczego nie zobaczy. anika321 trzymam mocno kciuki za ciebie i wyniki krwi. rozumiem twoje zniecierpliwienie - mam dokladnie to samo. najpierw nie moglam sie doczekac kiedy zrobie test, teraz z motylami w brzuchu wyczekuje wizyty u lekarza a to dopiero za 2 tygodnie ( wczesniej chyba jeszcze zrobie bete z dwa razy tak dla wiarygodnosci i własnego spokoju). a i podbrzusze moze pobolewac - nie non stop oczywisciw, bardziej przypomina to lekkie kłucia w podbrzuszu, takie ciągnięcia, troche przypomina miesiaczkowe bóle. terr_rosa256 fajnie bedzie razem czekac na ten dzien - ciekawe czy ktos jeszcze utrafil 5 stycznia :-) A co nie tak było z wizytą? hallse789 ja z testami mialam podobnie - pierwszy test zrobiony przed @ odczytany po paru godzinach wskazal cien cienia bladej drugiej kreski, kolejny zrobiony dzien po terminie i znowu krecha tak blada ze niewiedzialam czy to nie moje przewidzenia, i dopiero kolejny po dwoch dniach pokazal kreski widoczne dla wszystkich - wiec sprobuj z porannym moczem np w niedziele.

nie no anika321 gratuluje, krecha jest - u mnie tez poczatkowo wychodzila słaba więc tym sie nie przejmuj!

Pięknie Anika !! Krecha jak stąd do ameryki :D:D Mi taka wyszła dopiero za 3 razem, jak zrobilam test dzień po spodziewanej @. W ten sam dzien tez robiłam bete i wyszło że to 4 tydzien ;)

Gość mała Hania
witam! jestem co prawda grudniówką, ale moje forum jak wrzało tak ostatnio coś ucichło strasznie. gratuluje wszystkim przyszłym mamusią. anika test masz jak najbardziej pozytywny, ja robiłam 3 dni i dzień przed spodziewana i miałam cień cienia kreski i tylko ja ją widziałam, mój facet (wielki znawca ciąż heheh - do dziasiaj się z niego smieje) twierdził, że w ciąży na pewno nie jestem, a to juz 9 tydzień :D zrobiłam jeszcze jeden test 6 dni po spodziewanej i tak niem już po niecałej minucie dwie piękne kreseczki, fajne to uczucie te kreseczki, polecam Ci zrobić znowu test i tylko patrzeć na dwie mocne kreski, to takie fajne uczucie, że chyba sobie znowu test zrobie heheh :D

Gość anika321
Dziekuje kochane :* Poczekam do poniedzialku i pojde na bete :D nie bede juz robic testów :D po co mam sie stresować. To moja krecha prawdopodobnie dzien przed @ :) bo tak naprawde cykl mi sie rozregulował i owu zamiast 13-14 dzien to chyba 16 byla.

witaj mala Haniu u nas - kto wie moze wśród nas jednak jakas grudnióweczka będzie? Mnie dziewczyny strasznie martwi brak objawów u mnie. Większość z dziewczyn już w tym czasie narzeka na mdłości, okropny ból piersi czy chociażby latanie do toalety a u mnie nic, no chyba ze wzdęcia ktore mi towarzysza od dnia spodziewanej @ dzieki ktorym wieczorem wygladam jak conajmniej w 12 TC. martwic sie czy cieszyc? sama niewiem...

Gość chfgiulygt9
Cześć dziewczyny. Ja nie wiem skąd Wy tak wcześnie wiecie o ciąży. Ja ostatnią @ miała 02.04 i do dzisiaj żyję w niewiedzy :P ale ja mam 32 dniowe cykle, więc wczoraj miałam termin @ której póki co nie widać. Objawów ciąży lub zbliżającej się @ zero, żadne bóle piersi, wrażliwość na zapachy czy ból brzucha :? o sorki wczoraj zakuł mnie jajnik 🌼 jeśli @ nie przylezie, test zrobię dopiero pod koniec tygodnia :) Póki co życzę Wam wszystkim spokojnych 9 miesięcy i bezbolesnych porodów :D Acha TP bym miała 8.01

chfgiulygt9 (fajny login, nie ma co :-) ) tak wczesnie wiemy poniewaz, mamy krotsze cykle ( ja 27-28 dniowe) i wczesniejsze terminy @ a przedewszystkim dlatego ze jestesmy niecierpliwe i nie udalo nam sie wytrwac tygodnia po spodziewanej @ :-) Trzymam kciuki rowniez za ciebie i mam nadzieje ze wkrotce do nas dołączysz. pozdrawiam

Gość chfgiulygt9
xxmyszka szczerze, to ten login wpisywałam z zamkniętymi oczami, bo każdy "sensowny" był już zajęty :D kto wie, może dołączę :D

witajcie, wszystko wskazuje na to, że ja również w styczniu 2014 doczekam się bobaska;) ostania @ 29.03, i chodź nie mam bardzo regularnych, to takiego obsunięcia jeszcze nie miałam, 1. 05 robiłam test, który niestety wyszedł negatywnie, lecz słyszałam, że chodź w 99% wychodzą prawidłowo, to czasami mogą się mylić, więc w środę idę na betę, a później do gin, bo mam i tak zapisaną wizytę;) wszystkim mamą gratuluję;) i jeżeli rzeczywiście jestem w ciąży, to przy moim ok 30 dniowym cyklu poród mam również na 5 stycznia;)) pozdrawiam

Cześć dziewczynki, ja jutro mam termin okresu, także jutro testuje. :) Mam nadzieję, że wyjdą grube krechy, tydzień temu robiłam już test (nie wiem co mnie podkusiło;) i wyszła kreska ale bledsza niż kontrolna) Także pozytywnie myślę, że okres nie przyjdzie a za to będzie pozytywny teścik:) Także trzymajcie za mnie kciuki;) Jesli chodzi o objawy ciążowe, to oczywiście ciągniecie i ból podbrzusza, bolą piersi i są mega wielkie (choć i tak natura obdarzyła mnie chojnie;) ) To byłaby moja pierwsza ciąża, z mężem "starałam się" intensywnie w sumie miesiąc:) Jesli test wyjdzie pozytywny, do lekarza chcialabym iść w okolicach 24 maja, bo wtedy byłby to 7 tydzień i pewnie byłoby coś widać na USG. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Od ponad dwóch miesięcy przyjmuje kwas foliowy, co więcej od ostatniego testu, rzuciłam fajki. Najwięcej obaw związanych z ciążą mam takie, ze za dużo przytyję oraz że poród będzie cholernie bolesny :O Wiem, że troche na to wszystko za wcześnie ale jednak wyobraźnia już działa. A Wy macie jakieś zmartwienia? Obawy? Trzymam za nas wszystkie kciuki i pozdrawiam. Mam nadzieję styczniowa mama ;)

chfgiulygt9: Mi też wychodzi termin na 8 stycznia ;) a ostatnią miesiączke mialam 1.04, z tym ze ja mam cykle 28 dniowe. W srode juz ide do lekarza, obawiam sie ze moze nic nie wykryć, ale dluzej juz nie wytrzymam ;) Xxmyszka: pisalas ze nie masz objawów i martwi Cie to, powiem Ci ze u mnie jest tak samo ! Piersi mnie nie bolą, sutki w ogóle sie nie zmienily, nie mam mdłosci, zadnego wyczulenia na zapachy, nic a nic !! Moze tylko troszke wiecej latam do wc, ale wcale nie jakos mega czesto... a wedlug moich kolezanek piersi mi urosły troche. A przeciez nic nie bolalo... Chwilami mysle ze wcale nie jestem w ciązy, bo nic mi sie nie dzieje... wiem ze to głupie ;/ Ale cóz, jedno jest pewne - okresu nie mam ;] izulinka: zycze powodzenia ! :):) podziel sie z nami szczesliwymi wiadomosciami wkrótce;) Pase: Jak Ci wyszla w ogole jakas kreska poza kontrolną, to jestes w ciązy ;):) ale wiadomo, dla pewnosci zrób jutro test ;) P.s. Witaj ;)

Aniu, piersi zaczely bolec (wreszcie cos bo juz zaczęłam wariowac). Jestem bardzo ciekawa twojej wizyty, co uslyszysz od lekarza. Daj znac jak wrocisz!

Hej, zrobiłam właśnie przed chwila test- dwie grube rozowe krechy. Z jednej strony ciesze się ,z drugiej mam lekkie obawy i jest szkła, bo to 1 cykl staran :) wychodzi na to, że to 5 tydzień. Także duzo zdrowka i niech rosna te nasze pociechy .;)

Pase gratuluje i ciesze się że jest nas coraz więcej! obawy na początku chyba zawsze sie pojawiają, to normalne. A to twoja pierwsza ciąża?

Tak, to moja pierwsza ciąża i pewnie też dlatego masa obaw jest. ;)

Hej dziewczyny, gdzie jesteście? Jak się czujecie? U mnie wszystko ok ale nadal jest szok przemieszany z radością, dzisiaj zadzwoniłam do przychodni i prawdopodobnie pójdę na wizytę do ginekologa za dwa tygodnie. Teraz zastanawiam się kiedy powiedzieć pracodawcy o ciąży? Może któraś coś doradzi? :) Miłego słonecznego dnia :)