Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szara damka4

alkohol, wiązać się, czy bez sensu?

Polecane posty

Gość szara damka4
Andzia z parku Moja kuzynka też z takim była. Na trzeźwo - wspaniały gość. Doskonały fachowiec w pracy, super tata, mąż, wszystko w domu zrobił, ugotował, posprzątał itp. Tak właśnie z tym"moim"jest. Niestety, jak wpadał w ciąg to sie zaczynało - awantury, policja, pobicia. Też z leczenia zrezygnował, bo przecież w każdej chwili może przestać. Z tego co wiem, nie jest agresywny. Ale jak go wtedy widziałam jak raz zapił to byłam w ciężkim szoku. Nie nie awanturował się, nie wyzywał nie bił, tylko zero kontaktu, pił już co podeszło, leżał na podłodze, obojętne już było, czy robi pod siebie, że się tak wyraże, a najgorszy był właśnie ten brak kontaktu.Szok.

Miałam okazję "pracować" z alkoholikami - odbywałam staż w poradni uzależnień i napatrzyłam się na wiele historii. Nie da się z góry określić czy ktoś ma szansę z nałogu wyjść czy nie. Przewinęło się przez poradnię mnóstwo facetów, którzy zaczynali jako młodziki i przestawali po kilkunastu i kilkudziesięciu latach - cudowni mężczyźni. Byli też i tacy, którzy do nałogu wracali. Wiązanie się z alkoholikiem to zawsze ryzyko. Jednak w Twoim przypadku to jego wiek jest dla mnie większym problemem. Kurczę, stary trochę...

Gość zcgnxcgnvcm
jak już robi pod siebie to jest straszne stadium, zaawansowane. Niewiele jest kobiet, masochistek, które zwiąża się z jakimś durniem, do tego pijakiem. Przeważnie wiążą się z "cudownym" niestety pijakiem. każdy pijak to świetny manipulant. Popatrz, już go widziałaś w takim stadium, a jeszcze z nim nie jesteś. Pomyśl tak jak któraś tu babka radziła- co będzie jak mu spowszedniejesz? Jak przestaniesz być nowością, nauczy się, że jesteś?

alkoholik jest egoistą - czynny alkoholik oraz taki który nie pracuje nad sobą. To nie oznacza że wcale nie ma uczuc - zalezy jeszcze od stopnia zdegenerowania- ale ..ten facet się rozwiódł i byc może teraz szuka pocieszycielki bo jest biednym samotnym alkoholikiem ... to nie jest nic wspaniałego byc z facetem który pije bo to niszczy partnera również xxx ja jestem alkoholikiem xxx pozdrawiam

Gość szara damka4
Nie wiem czy chce sie szybko pocieszyc po rozwodzie.Twierdzi,ze z zona od lat juz nic go nie laczylo(tzn nie spali ze soba),a rizwiedli sie dopiero niedawno,bo dzieci,bo mieszkanie,a potem rozwod tez sie ciagnal. Coraz bardziej widze,ze niepotrzebnie sie ludze,bo to nie ma dobrej przyszlosci.

Gość szara damka4
Ale on nie chce chodzic.Kiedys powiedzial mi,ze tam to jest takie glupie gadanie a jemu to nic nie daje.Ze niektorym terapiq nie pomaga,A jak bedzie chcial, to sam z tym zerwie.

Gość sarna z domu
Kobieto, nie wchodx w to!Chociaż temat z kwietnia i nie wiem jak sie potoczyło dalej.Znam to z autopsji, nie warto!!!

Gość gość
autorko! po co te głupie pytania czy się wiązać??? przecież już z nim się związałaś!!! śpisz z nim, zależy ci na nim, a teraz nawet zaczęłaś go usprawiedliwiać, bo jesteś tak głupia, ze uwierzyłaś w jego bajeczki dotyczące rozwodu chcesz z nim być, będziesz z nim i będziecie się tak dalej szarpać w życiu - więc nie zawracaj ludziom tyłków!