Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama co ma plana

10-11 miesiecy różnicy między dziećmi. Co myślicie?

Polecane posty

Gość mama co ma plana

Chciałam mieć bliźniaki, ale się nie udało. Widocznie genetycznie to u mnie niewykonalne. Myślę nad tym żeby w takim razie zaraz po pologu starać się zajść w kolejną ciążę i mieć dzieci z malusieńkim odstępem wiekowym. Jakby nam się udało tak jak planuje to byłoby 11 miesięcy różnicy między dziećmi. To prawie jak bliźniaki.

Gość chlo...
"prawie to psu doopa zarosla" :D Ale pomysl jest swietny. Ja pierwsze kilka tygodni po porodzie marzylam o kolejnej ciazy. Dobrze, ze na marzeniach sie skonczylo :D Ciezko bedzie, ale odwalisz ten etap od razu z dwojka dzieci i potem bedzie troche wiecej luzu :) Ja czekam az moje dziecko skonczy 5-6 lat i pomysle o drugim :)

Gość mama co ma plana
Boję się tylko tego ze to się może odbić na dzieciach i na tym bobasie bo nie wiem czy bedę dała rady karmić piersią i nie wiem jak się będę czuła no i na tym w macicy bo tamto urodzone już trzeba nosić. Najbardziej się boję tego okresu ciąży bo później to sobie zdecydowanie poradzę.

Gość mama-rozterka
Nie boisz się tak obciążać organizmu? Poza tym nie wiadomo, czy dwa miesiące po porodzie będzie już miała owulację.

Gość prawie jak bliźniaki hehe
jejku dziewczyno czy nawet decyzji o poczęciu dziecka sama nie umiesz podjąc tylko na kafe się radzisz? co sie dzieje z ludzmi? same przygłupy przez ten net sie robia. Sami nie potrafia myślec i podjąć najprostszej decyzji. Wstyd

Gość chlo...
Co do noszenia dziecka, to wydaje mi sie, ze lepiej nosic niemowlaka, niz roczne, dwuletnie dziecko. Karmic tez bedziesz mogla. porozmawiaj najlepiej z lekarzem, jak pojdziesz na wizyte po pologu :)

Gość mama co ma plana
Tak sobie rozważam a nie podejmuje decyzji. Podejme ją z mężem jak na razie tylko się zastanawiam na głos. Co do owulacji to okres dostaję zawsze równo 5 tygodni po porodzie bez różnicy czy karmię piersią czy też nie więc i tym razem też się na to nastawiam.

Gość buahahahahahahahaha
Chciałam mieć bliźniaki, ale się nie udało. Widocznie genetycznie to u mnie niewykonalne. :O:O:O ŻALLLLLLLLLLLL

Gość mama co ma plana
g

raczej przez pierwsze miesiące przy regularnym karmieniu piersią nie będziesz miała owulacji, zacznijmy od tego. owszem zdarzają sie wpadki,

Gość mama co ma plana
buhaha nie rozumiem o co ci chodzi? Mam w rodzinie bardzo dużo bliźniąt. Moja matka ma siostrę bliźniaczkę, mam dwie siostry bliźniaczki a jedna z nich też ma bliźniaki wiec myslalam ze genetycznie mam uwarunkowania na to zeby mieć bliźniaki. Tak nawet twierdzili lekarze u których bylam, ale okazuje się ze nie. Ciąże pojedyncze.

Gość inna pomarańcza
a jak tym razem trafią się bliźniaki ?? co jeśli ciążą będzie zagrożona jak dasz rade z małym dzieckiem ??

Gość mama co ma plana
Jeśli trafią się bliźniaki to będzie cudownie. Jak ciąża będzie zagrożona to dziećmi zajmie się mąż i opiekunka, rodzina też pewnie pomoże w miarę możliwości więc to nie problem.

Gość julita28
witaj Jestem mama dwoch chlopcow. Roznica wieku to 14 miesiecy...nue zaluje decyzji tak szybkiego drugiego porodu. W druga ciaze zaszlam 5 mies. po pierwszej ....swiadomie. Jestem po dwoch cc. Pkanuje 3 ciaze...marze o corci. Zycze powodzenia...nie czekaj z ta decyzja za dlugo. Pozdrawiam

Gość jufjjfuf
julita 28 to ty jeszcze nie w ciazy?byłas u genetyka?

Mam bllizniaki i niech ich cholera by wziela w pierwszych 2 latach zycia, zdecydowanie wole znaczny odstep czasowy miedzy szkódnikami

Gość lilulilu
ja mam siostrę młodszą o niecały rok. Rodzice wychowywali nas tak samo. Nawet poszła do szkoły o rok wcześniej i byłyśmy razem w klasie. Nie wiem czy to dobre, moim zdaniem za dużo razem spędzałyśmy czasu ze sobą. Wiecznie razem, w domu, w szkole. Wolałabym, żeby chociaż do szkoły poszła ze swoim rocznikiem. Gdy się nie tłukłyśmy i nie kłóciłyśmy to całkiem ładnie się bawiłyśmy razem :)

Pomiędzy moim mężem a jego bratem jest 11 m-cy różnicy. Jeden ze stycznia a drugi z grudnia tego samego roku, wychowywani jak bliźniacy, zawsze w jednej klasie. Teściowa powiedziała, że dzieci po tym to miała już dosyć, nie mogła karmić piersią, ciągle dźwigała starszego, młodszy (akurat mąż) urodził się sporo mniejszy niż jego rodzeństwo (ogólnie, wszystkie dzieci prawie 4 kg a mąż ledwo ponad 3) czyli organizm był wyeksploatowany poprzednią ciążą. Mówiła również, że jak już uśpiła dzieci, to i tak ciągle w głowie dźwięczał jej płacz maluchów. Stosunek braci do siebie? wcale nie traktowali się jak bliźniacy, co więcej, mają tak różne charaktery, że nigdy się nie dogadywali, mąż bardziej trzyma się z najstarszym bratem, starszym o 4 lata. Tego ze swojego rocznika wręcz nie toleruje.