Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przeciwna mm....

Mleko modyfikowane śmierdzi, ale dzięki reklamie prezesi koncernów zarabiają!

Polecane posty

Gość Przeciwna mm....

Na marketing i reklamę wydają MILIONY EURO, DOLARÓW I ZŁ, po to aby każda z was niby z wygody podała dziecku mm. Chcecie wiedzieć, jakimi autami jeżdżą prezesi koncernów produkujących mm? Przecież te mleko śmierdzi, jeżeli możecie karmić piersią, to zróbcie to. Przecież przez mm dzieci chorują na alergie, AZS i kolejne miliony idą do firm farmaceutycznych. W Azji tylko 5% dzieci jest karmionych butelką, a mm jest na receptę. Dlaczego w Polsce matki karmiące mm są takie głupie?

Gość princessaofpersia
taaaaaa "te mleko" i juz wiadomo wszystko:D

Gość Zgadzam się.
J.w

Gość bambarryla147
powinnas jeszcze napisac, zeby np osoby chore smiertelnie nie zarzywaly drogich 7 ratujacych im zycie lekow, bo tam to dopiero prezesi szaleja.... Alez ty beznadziejna jestes....

Gość KurwaKurwieLbaNieUrwie
Ci wy sie do huja pana tych błędów czepiacie?!!! Tylko na tyle was stać? Ortografia opanowalas perfekcyjnie. Ale to wcale nie znaczy ze jesteś mądra.

Gość mam białe ręczniki bo lubię
To karm piersią,co Cię inni obchodzą? W Azji mleko modyfikowane nie jest na receptę :O I ciekawe skąd masz dane że 5% tylko używa mm? Podaj źródło. A alergie są niezależne od sposobu karmienia. Wiesz czym w ogóle jest AZS? Pewnie nie :O A klepiesz takie bzdury. Najpierw zaczerpnij trochę wiedzy, poznaj nasz wspaniały język ojczysty a dopiero potem się wypowiadaj.

Gość Bo nic innego....
Bo nie potrrafią nic napisać, tylko literują wyrazy i szukają błędów orto!!!Polonistki.....

Gość Przeciwna mm....
Mam taką wiedzę, bo mieszkałam trochę tu i tam i podróżowałam tiuu u tam i połowa rodziny to lekarze, sami specjaliści, więc nie opieram się na ogólnym bełkocie...

Gość Zgadzam się.
A slyszalas by dziecko miało kiedykolwiek alergię na pokarm matki??

moja koleżanka karmi piersią do dzis a jej córka ma AZS itd widać pojęcia nie masz koleżanko ;)

To podaj WIARYGODNE ŹRÓDŁO. Najlepiej dane z rocznika statystycznego,bo na razie Twoja wypowiedź to właśnie jeden wielki bełkot. To chyba do innych krajów jeździłaś,bo ja też wyjeżdżam często z racji pracy i tam BEZ PROBLEMU KAŻDY może kupić mm. Są dostępne mleka kilkudziesięciu producentów,a nie jak u nas kilku...

Gość polonistki
najwieksza grupa na bezrobociu. Humanistki. To widac bo caly dzien na kaffee

Poza tym AZS to nie to samo co tzw. "skaza białkowa". AZS ma się do końca życia. Jedynie ciemnota,która nie posiada wiedzy myli te 2 pojęcia. Niestety tą ciemnotą są również lekarze pediatrzy i położne.

Gość kukaracha55
ja mieszkalam w Chinach i tam bylo 69 marek mleka modyfikaowanego, szeroko dostepnego, w tej chwili jest pewnie duzo wiecej.....co za bzdury ty piszesz...

Wręcz przeciwnie ja jestem w pracy droga "polonistko". I na pewno nie mam wykształcenia humanistycznego. Ale potrafię się prawidłowo posługiwać językiem ojczystym.

Gość śmierdzi ale co zrobić
Jak nie każda kobieta moze karmić. Jak np bardzo chciałam a nie moglam bo nie dostalam pokarmu wcale. I to dwa razy. Dla kobiet z poradni laktacyjnej bylam podobno niezwyklym przypadkiem bo nic nie pomagalo. Siedzialam z dzieckiem rpzy piersi, aż sutki krwawiły, jak dziecko zasypialo to bralam się za laktator. Pilam dużo wody i herbatek laktacyjnych nawet już bawarek próbowalam. Cuda i nic. Ani kropelki. A mialam USG piersi i podobno wszystko wydaje się ok. Nie wiem co ze mną nie tak. Jakby nie mm to moje dzieci by z glodu umarły bo co im mialam dac? schabowego? Teraz moja siostra urodzila przez cc niestety byly powikłania stracilą bardzo dużo krwi. Dziecko wypisali do domu a ona w ciężkim stanie nadal lezala w szpitalu. Cale szczęście ze się dobrze skończylo ale pokarmu nie dostala przez stres. Przystawia do piersi ale malo co leci a dziecko ma już 3 miesiace pierwsze 5 tygodni bylo tylko na butelce i piersi ssać wcale nie chciało. Męczyla sie zeby zaczęlo ssać ale mleka ma niewiele dziecko się zlości wiec główny pokarm to mm a pierś to dodatek. Nie oceniaj proszę bo nie każdy nie karmi bo nie chce. Ja bardzo chciałam.

Gość princessaofpersia
buahaha: " Mam taką wiedzę, bo mieszkałam trochę tu i tam i podróżowałam tiuu u tam i połowa rodziny to lekarze, sami specjaliści, więc nie opieram się na ogólnym bełkocie..." cała twoja pisanina to jeden wielki bełkot dziecko:D sami specjalisci:D heh

A badałaś sobie poziom prolaktyny? Bo to może być przyczyna. Wtedy nic nie pomoże choćbyś na glowie stanęła. Trzeba wziąć leki na regulację inaczej nie poleci nawet kropla.

Gość naprawdę śmierdzi to mleko?
?

Gość Ty też śmierdzisz
I nic wielkiego :P

Na pewno nutramigen i bebilon pepti i neocate śmierdzą. Inne chyba nie. Moje dzieci akurat były karmione piersią a potem mlekiem kozim,bo na krowie miały alergię,więc nie miałam styczności,a jak ktoś karmi to mu do butelki nosa nie wsadzam. :D

Gość same polonistki tutaj...
to prawda, że na bezrobociu najwięcej humanistów:)