Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość godnie odejść.....

CZEMU EUTANAZJA W POLSCE NEST ZABRONIONA??

Polecane posty

Gość lkre34okm
dziwie sie czemu ona nie podciera teraz starca w hospicjum zamiast bronic zycia za wzszelka cene tutaj

a ja sie nie dizwię , że z taka pogardą dla ludzi jesteś wyznawczynią faszystowskich wizji świata .

Gość no jasne,.,
cha cha, jest tu taka, co sama chce eutanacji "w razie czego" -- tak piszą tylko dzieciaki, byłaś już nad grobem? to wtedy dopiero, zrozumiesz, bo jak jesteś zdrowa, to łatwo sie to pisze. Niejeden całe życie ateista, przed śmiercia przypomniał sobie słowa modlitwy. a z drugiej strony, wszyscy w 100% jesteśmy skazani naśmierć. To po co w ogóle się męczyć? Kto chce eutanazji nech se palnie w łeb, życie jest przecież takie męczące....

Gość fytyftft
.

Gość no jasne,.,
jak będziesz jedna z drugą na miejscu tych starców, to sie zabij i będzie jak chcesz. o innych nie masz prawa decydować.

Gość lkre34okm
wlasnie pogarda jest nie ulzenie w cierpieniu tylko udawanie wielkiej empatii stojac nad kims kto z zycia ma tylko ból ja mam wiecej serca do czlowieka niz ty! nawet zwierze sie usypia aby sie nie męczylo a na cierpienie czlowieka sie patrzy z usmiechem w duzy i poklepywaniem siebie po ramieniu-jaki ja jestem dobry i litosciwy ha!

też tak uwążm - łatwo o śmierci wsłasnej i cudzej piszą tylko dizeciaki bo tylko młodzieńcza buta nie pozwala im zobaczyć ,ze tak jakżycie taki śmierć jest tylko jedna i to nie jest ulżenie w cierpieniu tylko KONIEC .

Gość fytyftft
Ja pomagam swoim dziadkom jak tylko moge. Moze to dla iebie malo, ale zeby wszyscytacy byli to by bylo dobrze.

Gość lkre34okm
zenada same siebie utwierdzacie w swojej dobroci tymczasem zadna nie deklaruje ze zajmuje sie chorym czlonkiem rodziny lub pracuje jako wolontariusz w hospicjum takie dobre duszyczki a madruja sie tylko zza monitora machanie łapka po klawiaturze nikogo nie kosztuje

ktoś kto porównuje śmierć człowieka do śmierci zwierzęcia , uśpienie psa do uśmiercenia człowieka ....

Gość fytyftft
A dlaczego tak wiele jest bulu psychicznego na swiecie? Dlaczego tak wiele ludzi czuje sie niezrozumialych odtraconych? Wiele osob udaje takich empatycznych gdy mowi o eutanazji, a tak naprawde ma gdzies gdy drugi czlowiek potrzebuje wsparcia, pomocy, dobrego slowa. Patrzy tylko na siebie i jest egoista.

Gość lkre34okm
dziwne ze reszte zdania nie zauwazylas tylko wyrwalas cos z kontekstu

Gość fytyftft
*Bólu

za to ty jestęś jedyna dobra bo tak ochoczo sie chwalisz swoim dobrym sercem ... jesteś opóźniona w rozwoju ? to nie festiwal dobrych uczynków ani lansowanie siebie a rozmowa o eutanzi- nie zajarzyłaś ?

Gość no jasne,.,
ty 34 coś tam, to daj przykład, idź do notariusza i sporządź dokument o swojej eutanazji. jak to zrobisz, to z czystym sumieniem walcz o prawo do eutanazji. bo może jak już będziesz stara i rodzina uzna, że nikomu nie jesteś potrzebna, to zadzwonia po odpowiedni samochód, przyjadą sanitariusze i cie uśpia, jak psa, z miłosierdza, żebyś sie nie męczyła. tylko, jedno ale, wtedy moze ci to nie spodobać. Ale cóż, taki twój wybór..

Gość fytyftft
Dlaczego poprostu ludzie nei moga byc dobrzy dla siebie?

Gość lkre34okm
" to nie festiwal dobrych uczynków ani lansowanie siebie" a mowias ze tylu ludzi chorych chce zyc itp a skad wiesz skoro sie nawet nie pofatygowałaś do hospicjum?

Gość fytyftft
.

masz jakieś problemy z czytaniem ? 10:59 [zgłoś do usunięcia]allium ja tam nie byłam - ja tam jestem - często i cżęto rozmawiam z ludźmi ,tórzy wedle waszego planu powinni być dawno uśmieceni . A tak potrafia sie cieszyć z wiosny ze słońca , z każdego dnia .

Gość fytyftft
a mowias ze tylu ludzi chorych chce zyc Radze przczytac wczesniejsze wypowiedzi i wglebic sie w ich sens, a nei wymagac powtarzania czegos na okraglo.

Gość fytyftft
To lewicowe forum i tak dobrze, ze znalazly sie 3 osoby, ktore nie sa za eutanazja. Wiadac jakie sa te osoby na codzien, mieszaja tutaj innych z blotem, doluja, a potem mowia cos o empatii wyrazonej przez eutanazje. Smiechu warte.

"allium ktoś kto porównuje śmierć człowieka do śmierci zwierzęcia , uśpienie psa do uśmiercenia człowieka .... " - no przeciez zasada jest ta sama - cierpienie, umieranie. czemu czlowiek ma cierpieć jeśli nie chce?

uwąższ , ze człowiek i zwierzę to to samo ?

allium ale kto ci broni ? chcesz ise zabić ? zabij sie i po kłopocie . czemu jeszcze musisz mieć pańswowe pozwolenie ? xx a chociazby dlatego, ze wielu osobom w terminalnym stadium po prostu trzeba w tym pomóc. i wlaśnie o to chodzi. zeby mozna im bylo pomóc.

tak, czlowiek i zwierze pod wieloma wzgledami sa tacy sami, choćby to, ze jedno i drugie ma emocje. jedno i drugie czuje. to dlaczego skoro jednym pomagamy to drugim nie mozemy?

Gość fytyftft
.

Gość fytyftft
To moze wezmy Cie do rzezni i przerobmy na salami skoro czlowiek to tez takie troche madrzejsze zwierze. Puknijcie sie.

pomocą nazywasz zadnie śmierci ? czy pomoc nie wyrażą sie poprzez troskę , łagodzenie bólu , terapię , leki ? dla ciebie pomoc w starości i chorobie - to śmierć ? to sie nie diwię , ze dla ciebie zwierzęta i ludzie maja takie same prawa . Co w p raktyce nie oznacza , że zwierzęta traktujesz jak ludzi ale na odwrót - ludzi jak zwierzęta . skoro ktoś nie jest użyteczny ,skoro generuje koszta a nie rokuje poprawy - śmierć .

Gość fytyftft
.

Gość no jasne,.,
aha, to zabicie kogoś to ma być pomoc? no po prostu brak słów....