Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mirek1985

Moja Opinia O Kobietach Które Spotkałem W Polsce

Polecane posty

dzieki :) mycha jak juz jestes to mam pytanie odnosnie wlasnie mojego psa, bo od kilku dni zrobila sie bardzo nerwowa i dosc agresywna, tzn nie w stosunku do mnie czy mojego M.. ale np jak bylismy z nia w knajpie na otwartym powietrzu ( chodzimy z nia tam czesto i nigdy jej sie to nie zdarzylo ) zaczyna strasznie wyrczec na innych.. szczekac i daje do zrozumienia ze chce dziabnac.. wczoraj np przy spacerze spotkalismy Pana z psem ( jeszcze do niedawna cieszyla sie do tego psa, merdala itp ) myslalam ze ja nie utrzymam tak sie wyrywala, szczekala, warczala i chyba tez chciala go dziabnac.. ( nie chyba a napewno ) nie mam pojecia co sie z nia stalo..

nie wlosy liche, tylko czolo wysokie, ale z tym to ja nic nie zrobie, bo taka sie urodzilam, a na spacer z psem nie chce mi sie wlosow ukladac i czola zaslaniac

LL ciezko stwierdzic, musisz pomyslec co takiego sie moglo wydarzyc, nie zaatakowal jej jakis pies/czlowiek, nie wystraszyl? Jesli nie mozesz jej utrzymac to zakladaj obroze uzdowa, i chodzcie w te miejsca, ktore sa dla niej drazliwe, by wybudowac od nowa pozytywne skojarzenie. Zanim zdarzy na kogos warknac odwroccie jej uwage ulubiona zabawka czy smakolykiem. To jest w gruncie rzeczy banalnie prosta sprawa - pies musi kojarzyc pozytywnie dane miejsce, czy mijanie objektow, ludzi, psow. Jak jej sie zdarzy warczec to ja zablokujcie, stancie przed nia i stanowczo dajcie komende, ktora zawsze dajecie kiedy ma przestac np. Nie, fe, fuj itd. Jesli to nie dziala na nia to kiedy warczy mozecie ja odwolac imieniem, na poczatek smakolyk podstawic pod nos i powoli odsuwac do tylu od glowy, tak by musiala ja przekrecic w przeciwna od psa czy osoby strone i wtedy chwalicie i podajecie jej to. Powinno jej szybko przejsc, a z obroza uzdowa bys nie miala problemow zeby ja utrzymac, czy blokowac odwracajac glowie, kiedy zaczyna prowokowac drugiego psa.

Masz i wielkie czoło i liche włosy, bo na każdej fotce zła fryzura. Naprawdę dziwię się, że fryzjerka ma takie włosy. A dla kobiety włosy są jednak ważne, ignor 🖐️

dziekuje za rady mycha, dostosuje sie do nich przy kolejnym spacerze i zobaczymy co z tego wyjdzie :) noxa ciesz sie ze masz geste wlosy - sama jednak moglabys cos z nimi zrbic bo wygladasz jak strach na wroble - bez odbioru