Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agawa_Agawa

L-karnityna - faktycznie pomaga spalać?

Polecane posty

Proszę o opinie osób, które stosowały - czy L-karnityna faktycznie pomaga spalać więcej tłuszczu podczas ćwiczeń, niż jakby sie ćwiczyło nie biorąc jej? Jaką L-karnitynę stosujecie? Co po jej odstawieniu? Czytałam, że potem metabolizm spowalnia i organizm znowu tyje jeśli się już nie bierze L-karnityny. Zastanawiam sie więc, czy warto z nia zaczynać. I kiedy ją stosujecie - tylko w dni, kiedy ćwiczycie, czy także gdy nie ćwiczycie?

Gość kokokoi
L-karnitynę bierze się pół godz. przed wysiłkiem fizycznym, podobno spalanie jest efektywniejsze. Czy jest ? Bez diety chyba nie ale na pewno podczas wysiłku było mi bardziej gorąco niż bez L-kar

Gość sekta
nie za bardzo

Gość Akfarelka
L-Karnityna jest slaba, malo dziala i ogolnie jest bardzo delikatna. Ja mialam spora nadwage (prawie 30kg) i znajoma dietetyczka polecila mi BTL Medica SLIM, bo polecala to swoim pacjentkom i byly zadowolone. Kupilam na allegro od razu 3 opakowania bo mieli promocje - zaplacilam chyba 130zl za 3 opakowania. Juz w pierwszym miesiacu przyszly dobre efekty i kilka kg stracilam, a ty skonczeniu 3 opakowan waga pokazywala mi 16kg mniej :) I to bez jakiejs diety (nie chodzilam tylko na pizze w weekend jak dawniej) i bez cwiczen, bo na nie nie mam czasu nigdy. BTL polecilam tez kolezance z pracy i na nia tez podzialalo, schudla juz ok 5 kg w miesiac i bierze teraz drugie pudeleczko. Takze, moim zdaniem powinnas zakupic BTL Medica slim, bo daje swietne efekty i ma duza skutecznosc.