Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modernbarossa

Jeszcze 5 miesiecy do porodu ! :D Termin na pazdziernik : )

Polecane posty

Gość modernbarossa
Stwierdzilam ze odbebnie je i bede miec z glowy bo potem jeszcze zapomne skleroza mnie dopada ostatnio :D Ale no coz , juz pewnie bym dawno poszla ale boje sie igiel wiem moze i glupie ale nieznosze jak mnie uja i musze miec kogos przy sobie kto mnie za reke potrzyma , a dopiero w poneidzialek moj facet moze sobie pozniej do pracy pojsc :)

Gość tasia600
Moze to swiadczyc o jakims stanie zapalnym,albo poprostu mama podwyzszone przez ciaze.Nie grozi nic przy takich wnikach ewentualnie bede bardziej slaba,Ale jak mi po porodzie wskoczylo na 26 to bylo zagrozenie dla zycia.Lekarze powiedzieli ,ze mam zostac w szpitalu ,bo istnieje szansa ,ze zaczne mocno krwawic,dostane mocnego krwotoku i wtedy nie zdarzylabym dojechac do szpitala ,bo bym sie wykrwawila.Tym bardziej ,ze i tak stracilam za duzo krwi podczas porodu.

Gość gość
katarynka z irlandi a powiedz mi bo TY pisalas,ze rodzisz w polsce masz tam jakies ubezpieczenie czy wszedzie na wizyty przyjmuja Cie bez problemu???? czy masz po prostu wyrobiona ta niebieska karte ubezpieczenia europejskiego?????

katarynka to ja pytalam o to leczenie wczesniej w polsce nie wiem dlaczego moj login nie wyskoczyl tylko nazwa gosc:P:P

Gość modernbarossa
czesc dziewczyny nie wim co sie z tym anszym forum dzieje ,a lbo was nie ma albo szwanuje bardzo ja na innych topikach , po prostu posty sie nie dodaja wcale a wcale . Dzisiaij pogoda pasudna , zbiera sie na deszcz i az sie oddychac nie da , mimo ze wiatr wieje okropnie . Jak sie czujecie ? U mnie w porzadku , zdecydowalismy sie juz na imie , bedzie Ksawery , ktory kopie mnie od dobrych kilku dni juz , ja ktos przylozy reke do mojego brzucha to moze wyczuc kopniaki , przynajmniej daje znac o sobie . Wczoraj sie martwilam bo od rana zadnego znaku zycia nie dal , wiec wzielam sie za sprzatanie usiadlam po ilu godzinach bo obiad tez gotowalam , wzielam ciasteczko i ugryzlam tylko i w tym momencie takiego kopa zasadzil ze masara ale dotnela brzuszka i uspooil sie , owszem kopal potem ale slabiej .

Gość marcz_su
Cześć. Jestem studentką V roku psychologii. Potrzebuję przebadać do pracy magisterskiej nastolatki, które aktualnie są w ciąży. Wypełnienie ankiety trwa ok. 12-15 minut, a ponieważ czas mnie goni, BARDZO PROSZĘ WAS O POMOC. Potrzebuję jeszcze ok. 15 dziewcząt, więc proszę nie zastanawiajcie się, czy rozwiązaywać, bo może ktoś inny wypełni, bo to nie działa!! Wierzcie Ankietę należy otworzyć klikając na link: http://moje-ankiety.pl/respond-44336.html Z góry Wam dziękuję, bo sama też jestem mamą i nie mam fizycznej możliwości zrobienia tych badań w "terenie"

🖐️ hejo w ponury poniedziałek :) Mam takie pytanko z natury... "a czy rozstępy mogą pojawić się w każdym etapie ciąży"? i " jakie partie ciała smarujecie kremami przeciwko rozstępom"?

Gość modernbarossa
czesc dziewczyyny . jak sie czujecie ? Pogoda paskudna , z dnia na dzien coraz gorsza no ale coz zaradzic temu : c Eh :c Katarynka co do Twojego pytania sama niedawno tym sie interesowalamnawet pytalam najakims watku ale nie dostalam odpowiedzi . Podobno rozstepy moga pojawic sie na kazdym etapie ale bardziej sluza temu uwarunowania genetyczne . Ja od 3 miesiaca stosuje do smarowania oliwke taka dla dzieci hipoalergiczna z dodtaiej olejku migdalowego . Smaruje przewaznie tylko biodra , brzuch i piersi , wydaje mi sie ze te miejsca sa najbardziej narazone bo one wlasnie najbardziej ze ta powiem sie rozciagaja . Za to tym razem ja mam pytanie ale troche z innej beczki , dotyczy ono pozycjii w czasie snu . Czytalam ze najlepsza , najbezpieczniejsza jest pozycja na lewym boku . Oczywiscie zasypiam wlasnie na lewym ale wiercac sie w nocy co jest nieuniknione budze sie na prawym , podbno moze to spowodowac niedotlenienie maluszka . co o tym myslicie ? Moze macie jakies lpesze informacje ? Bo juz sama nie wiem . Jest tez takie zdanie ze kobieta w ciazy powinna spac tak jak jej wygdniej : )

Też na ten temat sporo czytałam i doszłam do wniosku, że nie ma co przesadzać. Przecież właśnie nocą, jak śpisz nie kontrolujesz za bardzo w jakiej pozycji, to co masz zrobić? Nastawiać budzik co 5 minut? :D Ja zasypiam na lewym boku, ale tylko dlatego, że zawsze tak robiłam, a śpię tak jak mi wygodnie. Gdy się przebudzę, to zmieniam pozycję na tą, która jest dobra dla mnie i maluszka czyli lewy bok, ale nie popadam w paranoję i nie panikuję, jak się okaże, że spałam przez pół nocy na plecach :) Ja się smaruję od niedawna, wcześniej coś tam kombinowałam, ale średnio systematycznie, a teraz wmasowuje krem i rano i wieczorem, uwarunkowań genetycznych raczej nie mam, bo mamcia nie ma rozstępów, ale i tak jestem przerażona.... ostatnio widziałam brzuch mojej koleżanki i to wyglądało strasznie :(

hejka...jejku oglądam właśnie stronki na allegro z pościelami,rożkami i wkładami..oczopląsu dostałam...właściwie nie wiem co kupić Rożek.. na wyjście ze szpitala do fotelika , do wózka i w domu do łóżeczka tez..no wiec nie wiem czy w tym przypadku kupować specjalnie do wózka zestaw kołderka i poduszka zestaw do wózka..widziałam taki 2 w 1 ze mozna zapiać po bokach i jest taki śpiworek...do wóżka i do łóżeczka jako pościel by było..ale juz nie koniecznie do fotelika widziałam tez taki fajny welurowy koc 3 w 1 kocyk,rozek,śpiworek... Kurde nie wiem zgłupiałam juz..nie chce też nakupować 4 zestawów a potem tego nie wykorzystać...jak u was to wygląda.. katarynka..jeśli chodzi o rozstępy to wygląda to tak ze mogą się pojawić w każdej chwili...ja smaruje oliwka zwykłą..smaruję całe ciało ale piersi,uda,brzuch,pośladki najmocniej.. nie używam specjalnych do tego kremów bo uważam że takie stare sprawdzone sposoby są najlepsze a reszta to tylko naciąganie na kasę.. Głównie chodzi o to żeby skóra była elastyczna i dobrze nawilżona wtedy nie ma problemu z rozstępami i z skurczeniem sie skóry po porodzie..duzo wody i oliwka..tak to u mnie wygląda.. urodziłam juz dwoje dzieci i nie ma śladu po ciąży:-)

Gość modernbarossa
nie ma co sie zamrtwiac :D Kurcze cyba mast racje , ogolnie czesto sie budze w nocy wiec . A apropos rozstepow , widzialam tez ostatnio brzuc kolezanki , tylo z tym ze ona urodzila 3 dzieci z tym ze miedzy najmlodszymi jest niespelna ro roznicy , a syna urodzila jakies 10 miesiecy temu ,a le wyglada to paskudnie tu sie zgodze . Ja jedna codziennie bacznie ogladam swoje cialo i ja narazie nie zauwaylam nic , choc moja mama podobno milaa po urodzeniu mnie a jestem najstarasza straszliwe rozstepy a to bylo kurcze ponad 22 lata temu :D i ma do tej pory coc po drodze byli moi bracia dwa jeszcze . Ale jedna mam cicha nadzieje ze ja ni bede miala :D

Gość modernbarossa
nie ma co sie zamrtwiac :D Kurcze cyba mast racje , ogolnie czesto sie budze w nocy wiec . A apropos rozstepow , widzialam tez ostatnio brzuc kolezanki , tylo z tym ze ona urodzila 3 dzieci z tym ze miedzy najmlodszymi jest niespelna ro roznicy , a syna urodzila jakies 10 miesiecy temu ,a le wyglada to paskudnie tu sie zgodze . Ja jedna codziennie bacznie ogladam swoje cialo i ja narazie nie zauwaylam nic , choc moja mama podobno milaa po urodzeniu mnie a jestem najstarasza straszliwe rozstepy a to bylo kurcze ponad 22 lata temu :D i ma do tej pory coc po drodze byli moi bracia dwa jeszcze . Ale jedna mam cicha nadzieje ze ja ni bede miala :D

Gość modernbarossa

hejka...jejku oglądam właśnie stronki na allegro z pościelami,rożkami i wkładami..oczopląsu dostałam...właściwie nie wiem co kupić Rożek.. na wyjście ze szpitala do fotelika , do wózka i w domu do łóżeczka tez..no wiec nie wiem czy w tym przypadku kupować specjalnie do wózka zestaw kołderka i poduszka zestaw do wózka..widziałam taki 2 w 1 ze mozna zapiać po bokach i jest taki śpiworek...do wóżka i do łóżeczka jako pościel by było..ale juz nie koniecznie do fotelika widziałam tez taki fajny welurowy koc 3 w 1 kocyk,rozek,śpiworek... Kurde nie wiem zgłupiałam juz..nie chce też nakupować 4 zestawów a potem tego nie wykorzystać...jak u was to wygląda.. katarynka..jeśli chodzi o rozstępy to wygląda to tak ze mogą się pojawić w każdej chwili...ja smaruje oliwka zwykłą..smaruję całe ciało ale piersi,uda,brzuch,pośladki najmocniej.. nie używam specjalnych do tego kremów bo uważam że takie stare sprawdzone sposoby są najlepsze a reszta to tylko naciąganie na kasę.. Głównie chodzi o to żeby skóra była elastyczna i dobrze nawilżona wtedy nie ma problemu z rozstępami i z skurczeniem sie skóry po porodzie..duzo wody i oliwka..tak to u mnie wygląda.. urodziłam juz dwoje dzieci i nie ma śladu po ciąży:-)

Gość modernbarossa
rozowa sama sie nad tym zastanawialam i stwierdzilam ze chyba kupie tylko jeden zestaw jeden do wozka drugi do lozeczka chc na dobra sprawe nie jets to ciezie i w razie potrzeby mozna przelozyc po prostu , przeciez nie uzywa sie obydwu rzeczy naraz : )

Dziewczyny nie przesadzajcie z ty spaniem...ciąża to nie choroba:-)ja śpie tak jak mi wygodnie,kręcę sie w łóżku w nocy bo raz mi lepiej na wznak,raz na lewym boku raz na prawym..bez przesady.. tak samo z rozstępami..uwierzcie mi ze to nie ma nic wspólnego z genetyką...skora sucha i mało elastyczna przy nadmiernym przytyciu pęka i to są własnie rozstepy nic innego tylko blizny po pęknięciach..żeby tego uniknąć trzeba nawilżać skóre...cała filozofia

no.no tylko że na przykład...dziecko rośnie więc większą pościelą nakryjesz i noworodka i starsze,ale wtedy ta pościel będzie za duża do wózka..natomiast ta z wóżka ma mniej więcej 52/58 moze byc we wózku i jakiś czas w łóżeczku,ewentualnie potem juz kupić zestaw pościeli na większe dziecko i na większe lóżko.. chyba kupie rożek i zestaw do wózka,który będe do domu zabierać na łóżeczko a i pewnie jakiiś kocyk kupie to może starczy tego;-)

Ja dopiero zacznę się rozglądać i kupować pomału po usg połówkowym. Może dowiem się jaka płeć, to wtedy mogę zacząć coś ogarniać, bo tak jestem w kropce. Chciałabym kolory raczej uniwersalne niż przeznaczone stricte dla danej płci, ale o ile w dodatkach typu pościel czy kocyk albo ręcznik jest to możliwe, to z ubrankami bywa już różnie.

ja mam uniwersalne kolory..wózek jest w odcieniach zieleni ciemnej i jaśniutkiej,łóżeczko mam turystyczne granatowo-pomarańczowe..rożek i zestaw do wózka tez kupiłam właśnie w odcieniach zieleni..nie podoba mi sie tak typowo wszystko potem na niebiesko albo na różowo..

Gość tasia600
Rozowa ja mam to samo podejscie co ty :) Denerwuje mnie wszystko na niebiesko albo na rozowo :) Nie podoba mi sie i juz jest tyle pieknych uniwersalnych rzeczy.Ja mam szary wozek ale z rysunkami wyglada bardzo ladnie i nie pstrokato tak klasycznie ,lozeczko mam drewniane brazowe i ciuszki kupione do tej pory uniwersalne np.spioszki krtore wygladaja jak ubranko biedronki no rewelacyjne chyba moje ulubione :) Kupie cos w nieb lub w rozu jak sie dowiem jaka plec ,ale bez szalenstw :) A z tymi rostepami to zalezy od rodzaju skory.Mam kolezanki co nigdy w ciazy nie byly i jak schudly pare kg to mialy takie rozstepy ,ze ja sie wystraszylam.Normalnie skora jak u starej babci na brzuchu.Ja w pierwszej ciazy nie smarowalam sie i przytylam dosc sporo ,bo chyba z 17kg . I powiem ,ze po porodzi zniknala mi brzuch odrazu ,wiadomo byl troszke wiekszy ,ale praktycznie plaski.Nie cwiczylam ,bo nie lubie a i tak wrocilam do swojej wagi 52kg a cialo mialam jak przed jedrne ,brzuszek plaski itp.Jedynie co i zauwarzylam to pozno po porodzie ,ze mialam maluskie rozstepy na bokach nie na talii tylko nieco nizej tam gdzie biodra i troche na nogach tez z boku.Tylko widze to tylko ja ,bo naprawde wogole tego nie widac i skora dalej jest ladna.Nawet nie wiedzialam ,ze to sa rozstepy :)

Gość modernbarossa
Ale sie napisalyscie tu beze mnie , ja niestety cale przedpolodnie przespalam ale juz mi troche lepiej choc chyba nisie dzisiaj cisnienie strasznie jest bo glowa mnie boli jak cholera az wytrzymac nie mozna , oby tylko nie przerodzilo sie to w migrene bo wtedy bedzie masakra . Douczaja mi one od czasu do czasu ale jakos trzeba z tym dziadostwem walczyc . Co do kolorow to ja wcale nie zamierzam faworyzowac jednego z kolorow ,aczolwiek upatrzylam sobie wozek niebiesko czarny ewentualnie w odcienich brazu jeszcze nie zdecydowalam . Denerwujace jest to jak rodzice ubieraja dziewczynki tylo wylacznie w rozowe ciuszki a chlopcow w niebeiskie , ale coz azdy lubi co innego i nie mam zamiaru wtracac sie w niczyje zycie .

Gość tasia600
Wlasnie to kupilam,prawda ,ze slodziutkie :)

Gość rózowy strachulec
jak mi dokuczały bóle migrenowe to poszłam do okulisty,okazało sie ze męczyłam się pare naście lat nie potrzebnie...efekt..okulary..jak reka odjął,teraz nie wiem co to ból głowy jakikolwiek...to tak na marginesie:-)

Gość modernbarossa
rozowa moze i masz racje , musze sie wybrac , iedys nosilam okulary ale jakos ta sie stalo ze przestalam gdzies je zgubilam i nie poszlam po recepte a wada wzroku sama z siebie nie zniknela moze w tym lezy wlasnie problem . Katarynka jezu jakie slodkie , cudne po prostu : ) przez internet zamowilas czy w sklepie wyszualas ?