Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modernbarossa

Jeszcze 5 miesiecy do porodu ! :D Termin na pazdziernik : )

Polecane posty

Gość rózowy strachulec
tosia....fajne..i szlag mnie trafił właśnie jak oglądałam reszte że tam macie taki pajacyk króliczek jak ja chce....a u nas tego nie ma...czemu u nas nie ma tego króliczka:-(

Ale mnie dzisiaj głowa też strasznie boli. Powiedzcie mi jak to jest z piciem kawy zbożowej w ciąży? Rozumiem, że nie ma przeciwwskazań? Ostatnio byłam zaskoczona jak dowiedziałam się, że nie powinnam jeść wątróbki, a zjadłam na obiad. Rozumiem surowej ryby czy pleśniowych serów, ale smażona wątróbka?

Gość tasia600
Kurcze modernbarossa ja dopiero co wstalam :) Zaprowadzilam core do szkoly i o 9 sie polozylam spac i wstalam o 12 :) Ale to pewnie przez ta anemie jestem tak slaba.Tym bardziej ,ze w sobote bylam w pracy potem poszlismy do znajomych.Nie wyspalam sie i do pracy poszlam wczoraj tez.To dzis mam dzien lenia i odpoczynku.

Gość tasia600
Ja kupilam w sklepie ,ale przez internet tez mozna.Next ma wogole super ciuszki dla dzieci zobacz sobie:)

Gość rózowy strachulec
posta mi zjadło.... Fajne,fajne..a tam tez widziałam króliczka takiego jak ja szukam,ale u nas nie ma..czemu to tak:-((

Gość tasia600
A ja migren nie mialam dopoki w ciaze nie zaszlam :( I od tej pory miewam.Tyle,ze raz na rok,ale w ciazy mam barzo czesto.

Gość tasia600
no i gdzia sa posty?????

witam diewczynki znam wiele kobiet ktore przez cala ciaze nie mialy rozstepow i wiecie,ze one moga sie pojawic nawet po porodzie kiedy skora sie sciaga?? niestet ale tak tez moze byc

Gość modernbarossa
witam Was dziewczynki . Jak mija poranek ? , ja niedawno sie z lozka zwlelam i wlasnie palaszuje sniadanko , urcze ale zglodnialam przez noc . Jak sie czujecie ?

Gość modernbarossa
urcze dopiero teraz zauwazylam wasze posty:c A co do migren to ja zaczelam je miec ja w ciaze zaszlam i nie umiem niestety tego wytlumaczyc , na szczescie narazie mnie nie dopadlo : D A jak tam, czujecie juz ruchy maluszow ?

Gość Wiem co myślę, wiem co robię
Hej dziewczyny, dawno nie pisałam bo coś zaganiana jestem(mam nadzieje że mnie pamiętacie:P) Wczoraj byłam z mężusiem na połówkowym w 21 tygodniu -dokładnie 20t6d. I Lekarz potwierdził płec z 13 tygodnia-dziewuszka:), jak to mąż określił córunia tatusia:). Co najśmieszniejsze nasze dziecie waży 470g co odpowiada 22t3d:P czyli wieksza niż wiek ciąży(szybciej rosnie bo owulacje miałam potwierdzoną monitoringiem wiec nie ma szans aby była przesunięta). Machala rączkami i nóżkami:) Jest cała i zdrowa:) Mamy tylko taki problem że nasza mała pcha się bardzo w dół macicy i napiera na szyjke-nie powoduje to rozwierania lub czegoś złego ale brzuch twardnieje mi 2-3 razy dziennie na kilka sekund. Ginekolog powiedział ze wlasnie od tego twardnieje bo głową pcha się tam gdzie nie trzeba bo dziecko raczej na ten etap ciąży powinno się przemieszczać po całym brzuchu bardziej a ona lubi pozycje głową w dół i tylko raz dała sobie twarz obejrzeć tak się pchała na dół! No i od tego też mam parcie na siku non stop. Mam brac nospe rano i wieczorem do następnej wizyty i magnez 3x1 dziennie. Dostałam też skierowanie na krew mocz hiv i obciążenie glukozą:) Zakazal mi się przemęczać i uprawiac intensywnego seksu:P -wszystko baaardzo delikatnie. Ale szyjka jest długa i zamknięta, nie skraca się wiec jest ok wszystko:). Co do koloru rzeczy: Wózek mam brazowo turkusowy quinny buzz a ciuszki w różnych kolorach, różowe tez ale dużo beżowych, niebieskich też, biało kremowych zielonych i brązowych. Rożek i pościel mam upatrzoną na allegro -obie rzeczy kolorowe -nie różowe absolutnie:P Rożek taki w kolorowe dinozaurki(są na allegro w kilku ofertach). Termin mam na 8 października z OM a z tego usg na koniec września(ale to na razie tylko do mojej informacji bo gin powiedział ze to się weryfikuje później.

Gość Wiem co myślę, wiem co robię
Ja czuje ruchy od 17 tygodnia. A teraz właściwie po każdym zjedzeniu i jak tylko usiąde-w końcu prawie pół kilo wagi mnie kopie:P serie kopniaczków i obrotów:) Co do migren. nigdy mnie glowa nie bolała a w ciąży tak straaasznie 2 razy ze musiałam apap wziąć(ale to mnie dopadło około 16 tygodnia . ginekolog mi powiedział ze lepiej wziąć apap niż się męczyc. Bo jest dozwolony. Tylko z przezorności na pół złamałam i co 2h wzięłam jedno pół i potem drugie.Tylko ja mam ogólnie niskie ciśnienie i ty chyba od tego mnie boli....bez kawy kolo 60 65 na 105. I mam mały rozstęp pod spodem jednego cycka leci mi siara od 2 tygodni tak po kropelce. Mimo ze codziennie się Mustela! smaruje to się zrobil taki 1,5 centymetrowy-ale az dziw ze tylko tyle bo jestem szczupla a cycki mi tak strasznie urosły ze masakra. Brzuszek czysty a już jest spory:P

katarynka....za duzo czytasz pierdół i potem cie głowa boli hehehehe bez urazy:-)...ja jem i wątróbkę i ser pleśniowy...wszystko to na co mam ochote..ostatnio nawet frytek sobie usmażyłam bo mieliśmy ochote...dziewczyny ciaża to nie choroba..owszem trzeba jeść zdrowo i zero używek ale jak tak czytam albo słucham niektórych mądrych to okazuje sie ze kobieta w ciaży włąściwie to tylko powinna jeść suchy chleb i wodą popijać..

Gość tasia600
Ja tez jem wszystko:) Kawke pije bezkofeinowa ,albo czasem kofeinowa.Cisnienie 105 na 65 nie jest jeszcze najgorsze:) Ja poszlam mierzyc po kawce (tej z kofeina) A mialam 90/60.Ale ja ogolnie jestem niskocisnieniowcem i to dla mnie norma na co dzien takie cisnienie.Pamietam jak w szkole sie mi nie chcialo siedziec to z rana kawki nie pilam i mowilam ,ze taka slaba jestem i zle sie czuje ,sprawdzali mi cisnienie a tu 85/55 i do domu wysylali :) Kurcze Rozowa ja wiem,ze oni maja wysylke do Polski tylko nie mam pojecia ile kosztuje.Wiem,ze wy w Polsce tez macie Nexta .Ale przyznam,ze ciuszki to oni tutaj maja fajne.Zawsze jak z cora do Polski jezdze to slysze komplementy jak mala fajnie ubrana :) Dla doroslych tez maja fajne,ale dzial dzieciecy to tu naprawde wymiata:)Jest duzo innych firm fajnych jak np Monsoon(jeden z moich ulubionych,dzieciece ciuszki takie ,ze nie wiesz co ladniejsze :) )

No w końcu :D różowa, faktycznie za dużo czytam, ale na spokojnie nie popadam w paranoję, bo i mc donaldsa czasem sobie zaaplikuje i czipsa podjem, więc nie jest z moją psychiką tak źle. Coś się niepokoję, bo w dole brzucha mnie kłuje, najgorzej jak chodzę.

katarynka..mam nadzieje ze sie nie obraziłaś to tak na zarty napisałam:-) Tosia szukałam wszedzie gdzie sie da tego pajacyka króliczka i nie ma...babka ma na allegro podobny ,używany,ale gatunkowo do d**y..taka szmatka..

Gość modernbarossa
w internecie jest mnostwo rad wujkow icioc dobre rady ktorzy po prostu radza nam jak zyc , mozna poczytac owszem alenie brac do serca ewentualnie przemyslec . kurcze wlasnei do domu wrocilam nalatalam sie po urzedzie , nie moge ogarnac tego wszystkiego , formalnosci jest wiel , nawet mozna powiedziec ze mnostwo , a ja jako obcorajowiec to wogole masakra , kazdy mowi mi co innego i gdybym byla sam to w zyciu bym niczego nie zalatwila . Apropo poscieli do lozecza i rozka to twz podoba mi sie na allegro ten zestaw kolorowy z dinozaurami jest nawet taki w komplecie z lozeczkiem , materacykiem , posciela , rozukiem i poszewkami za cos oolo 400 zl wiec w sumie nie ta duzo .

🖐️ Miałam mieć dopiero za tydzień wizytę, ale mam dzisiaj na 15.10, ale państwowo. Myślicie, że w 18 tc już można rozpoznać płeć? :D Połówkowe i tak robię za dwa tygodnie, ale teraz chciałam się tak skontrolować, bo martwię się o to kłucie w dole brzucha i w ogóle jakoś dziwnie się czuję i głowa mnie strasznie boli i znowu mdłości i wymioty... :-o

witam wszystkie katarynka to zależy jak sie dzidzia ułoży,rozpoznać już bedzie szło ale czy maleństwo sie odkryje tego juz nikt nie wie.Ja chyba tez około 15-17 tyg.pytałam o płeć i mi gin juz powiedział o dziewczynce ale tak nie na 100% bo sie wierciła..ale teraz na tym prenatalnym to juz na 100% było widać,a raczej nic nie było widać co świadczyło o dziewczynce heheh

u nas imiona były wybrane zaraz w ten dzień co powiedziałam o ciaży...Moja córa powiedziała ze dla chłopca NATANIEL syn i partner sie zgodzili hehe ja powiedziałam ze będzie NATALIA a oni sie śmiali że może być i Bożenka bo to i tak chłopak będzie a tu zdziwko hehe Właśnie wygrałam aukcje na allegro z pajacykami,takie słodkie ze ech..:-)

Gość modernbarossa
czesc dziewczyny , ale dzisiaj cudna pogoda po prostu chce sie zyc tylko troszeczke za goraco jak dla mnie . Rozowa pajacyki sa cudne , po prostu przesliczne taki rozowiitenkie cudo . A co do imion to tak jak potwierdzi sie ze syn a czuje ze tak bedzie to bedzie Ksawery :) A dziewczynka to nie wiem wlasnie : )