Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pompaja=p

kiedy zaczełyście nad imieniem dziecka ?

Polecane posty

Gość pompaja=p

jestem w 14 tyg. zastanwiam sie czy to nie za wczesnie na takie rozmyslania

Jeśli jesteś pewna płci dziecka na 100 procent to czemu nie? :) nawet jeśli nie jesteś pewna to możesz sb powybierać męskie i żeńskie imiona, które ci się podobają :) przecież to w niczym nie przeszkodzi :D my naszej córce wybraliśmy imię dopiero po porodzie, bo wcześniej nie mogliśmy się zdecydować, pozatym mówią, że jak się zobaczy dziecko to dopiero wtedy jakieś imię podpasuje :)

Kiedy? Pierwszy raz jak chyba miałam 7 lat ;P ogólnie zawsze zastanawiałam się ile bedę miała dzieci i jakie będą nosiły imiona :D tak samo jak zawsze sobie próbowałam wyobrazić mój własny ślub :D W pierwszą ciążę zaszłam z zaskoczenia więc takie świadome i prawdziwe wybieranie imienia było gdzieś w 7 m-cu. Teraz imiona mieliśmy wybrane rok przed staraniami, aczkolwiek jak okazało się jakiej płci będzie maluch to pojawiło się ponowne przetrzepywanie kalendarza aczkolwiek suma sumarum stanęło na tym wybranym przed ciążą ;) Nie daj sobie wkręcić, ze na coś jest za wcześnie- jeśli masz taką potrzebę to czemu masz sobie nie pomyśleć o imieniu dla dziecka?

Gość noionateż
Ja wybrałam dośc wcześnie, ale miałam z tym problem, bo każde kojarzyło mi się z jakąś (najpewniej nielubianą) osobą. W końcu kiedyś przeczytałam jakąś książkę w której bohaterka miała na imię Michalina i pomyślałam że to jest to. I nie znałam żadnej innej Michaliny, więc Miśką me dziecko zostało :P było w około 4 miesiącu też jakoś.

Gość tak calkiem luzno to ja
rozmyslalam nad imieniem dla dziecka jeszcze przed ciaza :) konkretniej kolo 7msca, mniej wiecej wtedy wybralismy imie dla syna tylko co z tego, jak po dwoch dniach po porodzie oboje stwierdzilismy, ze to imie jednak nie pasuje i w minute! wybralismy zgodnie inne ;) wiec tez uwazam, ze gdybac mozna wczesniej, a na konkretne decyzje przyjdzie czas po porodzie

Zanim zaszłam w ciążę rozmawialiśmy żartem z moim jeszcze wtedy chłopakiem, jak nazywały by się nasze dzieci. Wymyśliliśmy piękne imiona, a że jakiś czas później zaszłam w ciążę to juz od początku "zwracaliśmy się" do brzucha wymyślonym wcześniej imieniem córki, i tak już zostało

Jak odebrałam wyniki bety. Mąż już miał imię dla chłopca ja dla dziewczynki. Jakiś 4 tydzień.

Gość bueheheheheheheeh
my usiedliśmy na świeżym powietrzu jakiś 6 tydzień i myśleliśmy, dla chłopca dawno mieliśmy, tylko dla dziewczynki, której nie brałam pod uwagę, no ale wybieraliśmy :)

Gość katastrofffa
Ja obmyslilam imie dla corki jak mialam jakies 17 lat :) trafila sie cora i imienia nie zmienialismy. Imie drugiej corki ,maz obmyslil jak mial jakies 17 lat :) trafila sie druga cora i imienia nie zmienialismy ;)

Gość gddgssdg
kostek od 26tyg.

Ja też imiona sobie wybrałam już za młodu, jeszcze pod koniec podstawówki :)

Gość olk
Po samym porodzie w szpitalu i tak z obojgiem dzieciaków ,wcześniej nic nie myśleliśmy .

Od początku ciązy wiedzialam jakie imie będzie miała córka, natomiast nad imieniem dla syna zaczelismy się zastanawiać kiedy lekarz dał nam małą nadzieje, ze bedzie syn - jednak dzień przed porodem na 100% wiedziałam, że bedzie córa ;)

Gość Ja tam od zawsze wiedziałam
że jak będzie chłopak, to tylko Maciuś i nie popuszczę. Z imion dziewczynek nic mi się specjalnie nie podoba, więc nad tym nie myślałam. :)