Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NatalkA02m

Pomimo zastrzyku z wit K podawałyście witamine K?

Polecane posty

dostalam zalecenie od lekarza aby podawac witamine K niemowleciu a w szpitalu byl wykonany zastrzyk. czy mimo tego musialyscie podawac ta witamine?

Gość zamiast
Kazde dziecko dostaje w szpitalu Potem trzeba podawać k lub k+d w zależności czy karmisz mm czy piersią

za dwa dni bede musiala zaczac podawac witamine D i K...obecnie mam zalecony bobik K ale chyba ten sam bede podawac tylko z dk, ale dziwi mnie fakt ze nalezy je podawac, kiedys nie slyszalam o czyms takim, to jakis nowy wymysl? a z kad zaleznosc w podawaniu k osobno a podawaniu K z D? jakbym karmila MM to bym witamine K musiala podawac sama?

Z tego co pamietam to wit K podaje sie tylko jak sie karmi piersią, jeżeli karmisz mm albo dokarmiasz to sie albo nie podaje dodatkowo albo wylicza zapotrzebowanie (np. co 2-3 dni). Wit. D podajesz podobno do końca pierwszego rż. Ja dawałam do 6 mż D a później tran. K przestałam dawać co mało piersią karmiłam. Kiedyś dzieci dostawały wiekszą dawkę w zastrzyku w szpitalu (ale nie wiem na ile to prawdziwa informacja).

tylko ja gdzies wyczytalam wczoraj ale nie moge znalezc tego linku ze jakas mama musi podawac witamine D3 do 18 roku życia, bez wzgledu na to czy karmi sie piersia czy z butelki, wiec ciekawe jak bobik bede musiala podawac, bo ja juz sama nie wiem, pogubilam sie w zaleceniach expertow