Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hulawiatr

No dobra mamuśki,chwalcie sie co dzieci dostały na komunię?

Polecane posty

Gość hahaha878272
metafora daremna dziewucho, wymysl cos lepszego i przestan powtarzac ten NUDNY DO PORZYGANIA tekst o malpach i cyrku

Gość 0ko
chytre gnoje , przyszły wyżarły a gówno dały!

Gość no masz racje!!!
metafora .- idź poczytaj te ukochane encyklopedie .

Gość no to moze
My za rok dajemy 300 zł (żadne z nas nie jest chrzestnym ) i z uzbieranych pieniędzy dziecko pojedzie na wakacje . Rodziców dziecka nie stać na wakacje to się chłopak ucieszy ze będzie mógł gdzieś wyjechać .

Gość OrangeFireFox
Mam pytanie po raz kolejny PO CO DZIECKU takie pieniadze?? Rozumiem 300-500-800 zl.byloby na droga zabawke, rower, rolki, hulajnoge itp. A LE PO CO 8-9 LATKOWI kilka tysiecy zlotych?! Kiedy z tego co tu sie czyta- ani na ksiazki i ubrania. ani na wakacje bo bieda odrazu. TO pytam po co?? Na slubie daje sie takie kwoty bo dwoje doroslych ludzi zaczyna wspolnie nowe zycie potrzebuje doslownie na wszystko, ale po co DZIECKU?? Czy wy na glowe upadlyscie do reszty :o Zreszta to wg mnie wlasnie wbrew temu co sie tu pisze cecha biedoty...okazja zeby nachapac sie kasy wiec zgrywaja majetnych zaprszaja wszystkich jak leci byle kasy naklepac ;) Porzadni, dobrzy sytuowani ludzie nie pozwoliliby na to zeby goscie takiemu malemu dzieciakowi przynosili w kopercie tysiace zl, laptopy i tablety. W zyciu bym na to nie pozwolila! A za granica na brak kasy i sprzetwo w domu nie narzekamy, konsole laptopy, wszystko jest mlody w odpowiednim wieku swoje tez dostanie. Napewno jednak w wieku 8 lat swojego laptopa miec nie musi , ludzie opanujcie sie :o

Gość migokotka1987
Moja chrześniaczka miala rok temu komunie - dostała ode mnie 500 zł, Biblie i zegarek. Druga siostrzennica ( Komunia łączna - obie siostry jeden rocznik z trzy miesięczną róznicą) dostała ode mnie 400 zł plus Biblię i zegarek. Jakbym miała tylko jedną na dany rok dostałyby 1000 zł..ale cóż..siostry rodziny niemal identycznie :-) to i prezent na pół :)

Tak sobie siedze i czytam .... laptop, tablet, quad, console, wypasione koperty .... Targowisko proznosci :O :O :O :O :O :O Mieszkam we Francji i tutaj NIKT "prezenow" powyzej 50 euro na komunie nie daje... Podobnie sprawa wyglada na weselach, chrzcinach .... przy takich "wielkich okazjach" na "liscie prezentow" upominki zaczynaja sie od 5-ciu euro !!! Na urodziny przychodzi sie z kwiatami i butelka dobrego wina (ewentualnie szampana) !! Ja chyba na innej plancie zyje, bo nie rozumiem zupelnie tych "tradycji" obdarowywania dzieci (i nie tylko dzieci) prezentami przy kazdej okazji .... Mikolaj, Aniolek, Zajaczek, Dzien Dziecka, Urodziny, Imieniny ..... Matko Boska, ilez takich "okazji" w roku sie uzbiera ?????? I za kazdym razem z przentem trzeba isc ???? Moja corka ma teraz 4 lata i jej Pierwsza Komunia nas za 4-5 lat czeka ... i tak czytajac ten temat zastanawiam sie co za te kilka lat zrobie ... powaznie rozwazam mmozliwosc ze nie zaprosze NIKOGO (nawet dziadkow i chrzestnych) i zadnej "imprezy" nie bede robic....po prostu pojdziemy z corka po uroczystosci na obiad i dobre lody :) .... Druga mozliwosc jaka rozwazam to dolaczenie do zaproszenia karteczki (podobno teraz taka moda ;) ) ze goscie z prezentami i kopertami do domu nie wpuszczam i pod mostem beda spac :P ... Nie wyobrazm sobie zeby dziadkowie albo chrzestni mojej corki, mieszkajacy w Pl, przez rok przed uroczystoscie "odkladali" pieniadze na prezent :O.... noz chyba by mi reka uschla gdybym taki prezent przyjela !! Ludzie opanujcie sie !!! NIGDZIE NA SWIECIE nie ma zwyczaju obsypywania sie prezentami !!

Gość GosiaPP
Też jestem trochę przerażona tymi prezentami dla dzieci, przecież to jest Komunia a nie 18 czy wesele. Fajny pomysł miała ostatnio moja koleżanka która napisała na zaproszeniach, że jako prezent córka chce dostać jakąś płytę z muzyką lub książkę a do tego goście przynajmniej nie mieli problemu co i gdzie kupić. Poszłam do empiku i pani pomogła mi wybrać coś odpowiedniego dla dziecka w 10 minut :) Mi też by było głupio gdyby moje dziecko na Komunie przyjmowało od gości tak drogie prezenty.

Rebel Yell Bo takie "tradycje obdarowywania" to tylko w Polsce panuja....Ja tez od dawna juz w Pl nie mieszkam i odzwyczailam sie od tego typu atrakcji :) Jak dla mnie glupota nic wiecej.

Gość kiedys nalogowo
moja ma komunie w ta niedziele i juz dostała prezentym,zeby tego dnia skupic sie na czyms innym, od nas tablet i komorke, od jednych dziadkow 1500, od drugich rower i rolki, od chrzestnego - 1000, chrzestna w nd da bo przyjedzie

Gość elf elf elf elf
głupota jak ty masz dać, ale jak twojemu dziecku dają to najlepiej jak najwięcej

Gość gfhgfjfgjgj
moj zadnych przentow rzeczowych, w pieniadzach 9 tys

Gość IWONA32
zalosne to wszystko

Gość Loleekk
Gdy ja szedłem do komuni dostałem walkmana i album na zdjęcia bardzo sie z tego cieszyłem .. A teraz Quady motory i inne gówna za grube pieniądze ja sie pytam co sie dzieje z tym światem :D A c**j niech s********ją